Golf 4 Klub Polska

Golf 4 Klub Polska

Ogłoszenie


#1 2011-06-22 21:36:04

legia_9

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-08-10
Posty: 69
Punktów :   
Silnik :: 1.6 Benzyna
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1998

Światła STOP nie działaja;/

Siema

Nie dzialaja mi swiatla stop w moim golfie
jesli nie zarówki a bezpiecznikow nie sprawdzałem bo nie wiem ktore szczeze to moze byc jakas inna przyczyna? prosze o pomoc

Offline

 

#2 2011-06-22 22:00:02

 hyper74

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: ŁÓDŹ [ELxxxxx]
Zarejestrowany: 2010-03-19
Posty: 605
Punktów :   15 
Silnik :: 1.9TDI AXR i 1,8T APU
Moc [KM] :: 101Km i 125 Km
Rok :: 2003 i 1999
Imię :: Krzychu

Re: Światła STOP nie działaja;/

Czujnik w pedale stop.....  było na  forum.....


Nie jeździj szybciej.... niż twój anioł stróż potrafi latać....
http://img593.imageshack.us/img593/8923/looksirdubs.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Offline

 

#3 2011-06-23 13:02:59

legia_9

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-08-10
Posty: 69
Punktów :   
Silnik :: 1.6 Benzyna
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1998

Re: Światła STOP nie działaja;/

nie orientujesz sie jaka moze byc cena takiego czujnika?
a i ktore bezpieczniki sa od swiatel stop?

Offline

 

#4 2011-06-23 17:19:17

 Kajor

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

7297054
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2011-05-18
Posty: 2140
Punktów :   86 
Silnik :: 2.8
Imię :: Kajetan

Re: Światła STOP nie działaja;/

Kolego legia_9 - szukanie nie boli!

Odnośnie bezpieczników ->      http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw … -golf-mk4/

Czujnik stop - wymiana  ->      http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=  ,  http://forums.vwvortex.com/showthread.php?967146  ,  http://www.samnaprawiam.com/poradniki-1 … f-mk4.html   (ten ostatni link bardzo dobry)

Sam czujnik dostępny za 55pln choćby tu:  http://www.shopmania.pl/akcesoria-samoc … iv-3155211

Ostatnio edytowany przez Kajor (2011-06-23 17:19:44)


Koła wystarczą cztery. Cylindrów musi być sześć.

Offline

 

#5 2011-06-23 21:59:34

legia_9

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-08-10
Posty: 69
Punktów :   
Silnik :: 1.6 Benzyna
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1998

Re: Światła STOP nie działaja;/

bezpiecznik patrzylem nr. 13 i nie jest przepalony
a zarowki chyba niemozliwe zeby sie 2 na raz przepalily...
wiec co czujnik???

Offline

 

#6 2011-06-24 00:07:27

 Kajor

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

7297054
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2011-05-18
Posty: 2140
Punktów :   86 
Silnik :: 2.8
Imię :: Kajetan

Re: Światła STOP nie działaja;/

Możliwe. Jak masz woltomierz, to podepnij się pod nóżki czujnika i sprawdź, czy będzie napięcie po wciśnięciu pedału. Jeśli nie, to czujnik. Oczywiście wcześniej wepnij się w kable przed czujnikiem i w masę, żeby wykluczyć uszkodzone przewody, czy elementy przed czujnikiem.

Ostatnio edytowany przez Kajor (2011-06-24 00:08:18)


Koła wystarczą cztery. Cylindrów musi być sześć.

Offline

 

#7 2011-06-25 21:05:45

legia_9

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-08-10
Posty: 69
Punktów :   
Silnik :: 1.6 Benzyna
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1998

Re: Światła STOP nie działaja;/

zerknąlem nad ten pedał i ten czujnik wydaje mi sie jaky sie poluzował czy cos bo krecic nim moge...
kurde boje sie jezdzic teraz;/

Offline

 

#8 2011-06-26 01:10:06

 Kajor

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

7297054
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2011-05-18
Posty: 2140
Punktów :   86 
Silnik :: 2.8
Imię :: Kajetan

Re: Światła STOP nie działaja;/

No to wymień! Bez świateł stopu NIE WOLNO jeździć po drogach publicznych...


Koła wystarczą cztery. Cylindrów musi być sześć.

Offline

 

#9 2011-06-26 22:16:12

legia_9

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2010-08-10
Posty: 69
Punktów :   
Silnik :: 1.6 Benzyna
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1998

Re: Światła STOP nie działaja;/

no jutro odprowadzam do mechanika zeby to zrobił....
a słuchaj porouszalem tym czujnikiem wciskajac jednoczesnie pedał i przez chwile było stop... wiec to cos jakby nie łaczyło nie dochodzilo tak mi sie wydaje... ale to znaczy ze w takim razie czujnik sie nie spalil czy jak? czekam na odp

Offline

 

#10 2011-06-26 23:41:39

MAXIMUS

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422960990.gif

13672652
Skąd: opole
Zarejestrowany: 2011-03-21
Posty: 1112
Punktów :   26 
Silnik :: ape
Moc [KM] :: 75
Rok :: 2000

Re: Światła STOP nie działaja;/

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.domkiunicar.com.pl www.dworzec-katowice.pl www.lupre.pl shift light Penisizexl