Golf 4 Klub Polska
Witam.
Poszukuje sklepu internetowego,gdzie kupię wkładkę filtra powietrza Pipercross do Golf IV 1.9 TDI AXR...
Pozdro!!
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:08:07)
Najtańszą jaką znalazłem to za 95 zł na allegro,szukam jeszcze taniej
A co ten filtr w sobie takiego ma ??
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:08:28)
W piątek mogę napisać ile kosztuje bo mam w swoim ASZ w intercarsie kupiłem.
300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
Ok,czekam na odpowiedź. O tyle są lepsze,że można używać przez lata
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:08:52)
Wyciągasz wytrzepujesz,wydmuchujesz za pomocą kompresora całe świństwo i zakładasz ponownie,szczerze sam nie wiem,czy nie kupić zwykłego filtra papierowego (Ja kupuje Filtron). Przyrostu z tego nie ma to wiadome,co na ten temat reszta sądzi, kto jeździ na tej wkładce? Jakie spostrzeżenia
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:09:30)
Nikt nie słyszał nic o tej wkładce
Analiza to taka że wszystkie filtry do naszych aut, bynajmniej znacząca większość to filtry jednorazowe.
Teoretycznie można je odkurzyć i używać nadal, ale do pewnego czasu, zabijają się kurzem coraz skuteczniej.
W praktyce przy okazji wymiany oleju wymieniamy pozostałe filtry.
Czy warto ten interwał przedłużać? Nowy kosztuje grosze.
Filtr z wkładką skuteczniej oczyszcza, ale i skuteczniej się zabija kurzem.
Opinia własna: Naszym silnikom nie potrzeba aż tak sterylnego powietrza. Wystarczy zwykła dbałość o terminową wymianę (zgodnie z zaleceniem producenta auta), w między czasie okresowe przedmuchanie/oczyszczenie sprężonym powietrzem, dbałość o szczelność ukł. dolotowego.
Chlubiący się stożkami z allegro sami sobie szkodzą, mam moc przez mniejszy opór, niestety mniejszy opór oznacza tylko gorsze filtrowanie powietrza.
Oczywiście z wyjątkiem dedykowanych, markowych filtrów stożkowych, ale za tym stoją większe, dużo większe finanse ( niż f. z allegro), często przebudowa dolotu.. etc. etc.
Ostatnio edytowany przez TataNka (2015-01-03 10:22:50)
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:09:12)
Tutaj coś znalazłem : https://www.motointegrator.pl/produkty/ … -97-pp1389 Możesz też popatrzeć za K&N albo Simota
Rezygnuje z wkładki pipercross na rzecz filtra tradycyjnego(papierowego) ze względu na to,że zwykły filtr kosztuje grosze w przeciwieństwie do wkładki sportowej,różnicy nie ma, jak już co to na wykresie delikatna różnica nie wyczuwalna pod pedałem GAZU,więc SZCZERZE nie opłaca się,najlepiej pilnować okresowych wymian i tyle W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZY, chyba że ktoś chce przy znajomych szpanować tym,że ma sportowy-zmodyfikowany poprzez wkładkę sportowego filtra powietrza układ dolotowy...
Pozdro