Golf 4 Klub Polska
Strony: 1
Witam Panowie ukradli mi mojego golfa w nocy 29.12.2014 Golf 4 TDI kombi 2000r. zastanawiam się kto kradnie tak stare auta przecież wartość ich jest nie wielka na części? dziwna sprawa w mieście w którym mieszkam ukradli tylko ten jeden jedyny samochód a na parkingu stały lepsze i nowsze modele golfa proszę o jakieś sugestie po co komu tak stare auto i czy jest szansa na odzyskanie tego samochodu?
Pozdrawiam Paweł.
Podejrzewam że na części - w końcu dużo golfów jeździ więc jest popyt na giełdach lub allegro. Obawiam się że już auto może być w częściach.
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:13:00)
ale z parkingu ukradli?
Może została wkładka zamka lub jakieś znaki??
Być może jakieś dzieciaki ukradły żeby pojeździć i to wszystko i za parę dni się znajdzie ale to jakiś parking strzeżony, monitorowany może w pobliżu były jakieś kamery jacyś świadkowie ktoś to musiał widzieć. A i jeśli parking był strzeżony to nie jestem pewien ale można zgłosić kradzież właścicielowi i on musi oddać ci równowartość auta gdzieś coś takiego czytałem;)
a jeśli nie dzieciaki to auto pewnie już w częściach albo skradzione np do przewozu narkotyków np.
Najlepiej daj zdjęcie, cechy charakterystyczne auta i zamieść na fb na stronie miasta, żeby znajomi udostępniali itp.
zgłaszałeś na policję ??
Witajcie Panowie dziękuję za wasze sugestie tak kubol1990 z parkingu przed blokiem ukradli niestety parking nie strzeżony bez monitoringu tak zgłosiłem na policję dziwi mnie tylko że na tym samym parkingu stało kilka czwórek kombi i zwykłych w lepszym stanie wizualnym i nowsze roczniki a ukradli właśnie mojego a jak omineli Immobilizer? czy nie jest to wielki problem?
Pozdrawiam Paweł.
Przez OBD jak się wie co i jak moment można dezaktywować (dlatego jako zabezpieczenie można np. odłączyć gniazdo OBD).
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:13:25)
kane napisał:
Moze nie po polsku,ale moj ulubiony filmik-polecam: https://www.youtube.com/watch?v=1AqgCFXSZow
W roli głównej, POLACY. hahaha
Ja bym osobiście nie liczył na to, skoro do tej pory nikt go nie znalazł nigdzie porzuconego. Choć znam z opowiadań przypadek z moich okolic, gdzie gościowi ukradli auto, jakieś pół roku później był w mieście wojewódzkim i przypadkowo znalazł je zaparkowane na jednej z bocznych ulic. Auto nie posiadało AC?
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:13:43)
a może przeszukaj np allegro z częściami do mk4 w twoich okolicach masz jakieś cechy charakterystyczne np rysa na lewym błotniku lub jakaś naklejka gdzieś, jak by zerwali to i tak było by odbarwienie itd. Podaj mi cechy charakterystyczne miejsce, w którym skradziono itd. a ja postaram się coś poszukać
a takie pytanie ile posiadałeś auto bo może też być tak że poprzedni właściciel ci nie dał wszystkich kluczyków i proszę auto jego rozbierze na części i dodatkowo ty mu hajs zapłaciłeś za auto czyli podwójny zarobek
.
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:14:12)
chcę pomóc chociaż jakoś był pewien artykuł w Tvn turbo w turbo kamerze jak gościu właśnie w taki sposób znalazł swoje skradzione auto przez cechy charakterystyczne np miał naklejkę na przedniej lampie przez parę lat później ją zdjął i było odbite/był ślad po niej i przez takie rzeczy doszedł do swojego auta fakt że nie mógł go odzyskać przez 2 lata ale odzyskał w końcu
Trzeba mieć nadzieję, jest przysłowie "nadziej umiera ostatnia" i tym się trzeba kierować
..
Ostatnio edytowany przez kane (2017-05-14 16:14:30)
a gdzie mieszkasz chodzi mi tylko i wyłącznie o miejscowość albo województwo
Strony: 1