Golf 4 Klub Polska
taka sama turbawka czy większa ?
michal8800 napisał:
Moje turbo które w styczniu było czyszczone i zmieniana grucha w zeszłym tyg rozleciało się ...
Co takiego sie stało??
taka sama ponieważ budżet ograniczony
co się stało wirnik zaczął trzeć o obudowę
michal8800 napisał:
... co się stało wirnik zaczął trzeć o obudowę
Moze ktos kto ja regenerował troche spartolił robotę (zle/krzywo złozył w całosc-wystarczy "ułamki mm i juz mozna skrzywic oske) i długo niepochodziła u Ciebie.
kane napisał:
michal8800 napisał:
... co się stało wirnik zaczął trzeć o obudowę
Moze ktos kto ja regenerował troche spartolił robotę (zle/krzywo złozył w całosc-wystarczy "ułamki mm i juz mozna skrzywic oske) i długo niepochodziła u Ciebie.
Na to wygląda że ktoś spartolił
Ostatnio z golfem nie dzieje się nic spektakularnego
w lampy soczewkowe ostatnio wpadł zenon i jedna fotka jak to świeci barwa 5000k
A jak temat z felgami?
troszkę czasu brak i szukam sposobu żeby wypolerować szczeliny między rantem a ramieniem muszę chyba kupić mini szlifierkę może ona tam dojdzie bo już mi się pomysły kończą a rękami jak bym chciał te szczeliny polerować to nie wiem czy na przyszły sezon bym się wyrobil
Może ktoś z was ma jakiś pomysł jestem otwarty
Ostatnio edytowany przez michal8800 (2015-05-08 19:51:08)
No spoczko wygląda, ale i tak się będą czepaić, bo na przód nie można w cale ja bym tył poleciał na 90% albo na 100% i byłoby kozak, chociaż i tak jest, co do zenonan, to te 5k świeci już na niebiesko, tak trochę pod xenon podchodzi?
Dandusiek to jest xenon hid barwa 5000k troszkę podchodzi pod niebieskie ale znośnie moim zdaniem każda barwa po 6000k jest nie do przyjęcia ponieważ światło jest coraz ciemniejsze (fioletowe) co do szyb to wcześniej tak miałem tak jak piszesz ale automatycznie przód też robił się ciemniejszy gdy tył jest na 90% a ja chyba wyrosłem już ze takich bardzo ciemnych szyb albo cały ciemny albo wcale
No jak uważasz, to ma się tobię podobać ja planuję zrobić jakoś tył na 90% jak będą mieć taką folię a przodu nie tykam bo zaraz mnie niebieski ściągną
Hmm co do tego hida to wiem wiem, że to ten słynny hid w końcu zatrzymali mnie za niego na ori lampach, ale tam mam sporo K, nawet nie wiem ile ale dają ostro (ojca z vectry starej jeszcze b, a teraz już ori xena ma w C to sobie wziąłem)
na szczescie nic nie było, zmiana żarówek, 10 min czas operacyjny i 100 zł za pasy kobity swojej eh.. akurat odpieła bo rzekomo w lusterku sie nie widziała i malowała się to i musiałą się zbliżyć... no jak pech to pech. Hmm czyli mówisz że jest już taka trochę niebieska podchodząca pod xenon? Nie jest to żółta typowa ani biała, dzieje się coś już tia?
Ja z tymi szybkami też planuję podobnie Nie chcę smoły mieć na szybach, ale takie średnie/lekkie przyciemnienie i właśnie też chciałbym przednie. Ale tak jak piszecie to ja już sam nie wiem. Jedni mówią, że coś tam można te przednie troszkę przyciemnić, a jedni, że w ogóle. Jak to jest z tym kurde. Aczkolwiek w Twoim przypadku, nie widać teraz różnicy między tyłem, a przodem to może niebieski nie przyczepi się, bo nie widać za specjalnie różnicy, ale to tylko moje gdybanie.
jeździłem pół roku z takimi szybami ale pech chciał ze parę dni przed zatrzymaniem zczaili mnie że mam ciemne szyby z przodu i po jakiś 2 dniach 1 stycznia tylko mnie zobaczyli zawijka dyskoteka i przez pół miejscowości jechali za mną jak za jakimś kryminalistą ale taki los jak mieszka się w małej miejscowości gdzie policja niema co robić
więc takich ciemnych z przodu nie polecam
Etui spoko,gdzie takie dołapać kolego
Ładnie, ładnie na pozostałych zdjęciach widzę, że to w miarę wygląda ładnie, bo na facebooku na jednym zdjęciu było takie ujęcie, że wyglądał tyłeczek dość mocno wysoko, ale widzę tutaj, że całkiem całkiem to wygląda Aczkolwiek myślę, że go w dół jeszcze, no chyba, że masz takie chuowe drogi jak ja i zostawisz w ten sposób. Ogólnie felgi na plusik
dzięki za miłe słowo marcin w dół nie będę schodził bo już teraz na drodze dojazdowej do domu trę miejscami miską. Jakie jest wasze spostrzeżenie bardzo zalatują chinami te koła ?? bo mi się podobają
Powiem Ci, że bardzo fajnie wyglądają te felgi na Mk4. Na początku byłem sceptycznie nastawiony ale nie no serio , jest mega fajnie :-) Jeszcze tylko glebunia i będzie kosa
To patrzę, że u Was w okolicy smerfy są konkretni. Najpierw stwarzają pozory zaprzyjaźnionych, a później z partyzanta dowody zabierają
Projekt w dobrą stronę prowadzisz, pomyśl jeszcze na prawym dużym do lepszej prezentacji auta.
Fajnie ten golfik ci się prezentuje, super super. Ale musisz mi koniecznie zrobić fotę jak masz tą rejke zajebiaszczo zamontowaną, dasz radę? Najlepiej żebym tam wszystko widział, zdejmij blachę jak możesz i cyknij mi foty a będę ci wdzieczny bo za niedługo też USA planuje strzelić, fajnie fajnie
moim zdaniem wygląda na czarno lepiej bo jest jakiś kontrast i nie zlewa się wszystko w jeden kolor ja w swoim też chcę pomalować grill na czarno tylko szpreja muszę kupić
Dla mnie modyfikacja na TAK
Dla mnie tez jak najbardziej na TAK (dlatego zawsze bardzo sie dziwie uzytkownikom swoich MK4 jak maluja listwy w kolor autka-podniesienie wersji?? ).
Najwidoczniej tak, tylko, że to bez sensu jak dla mnie :-) ale każdy ma swój gust :-) a o gustach się nie dyskutuje podobno :-) :-)
Listwy w kolor, a grill to jest Panowie różnica Kwestia koloru budy. Jak masz auto srebrne tak jak w przypadku Michała to czarne listwy tragicznie wyglądają.
U mnie takiej tragedii już nie ma w czarnej perle, aczkolwiek porównując dwa takie same golfy ostatnio, mój bez listew w kolor, a drugi z listwami w kolorze,
ten z listewkami mi OSOBIŚCIE bardziej się podobał i tyle w temacie. I wcale tu nie chodzi o żadne podniesienie wersji samochodu.. Ja od początku mam BASIS,
a szyb w elektryce nie dokładałem, climatronica również nie dokładałem, to wszystko już było w tym 'biednym' basisu Więc jak zrobię w kolor listwy to podniosę wersję?
Kurde, to ja już na jakimś Highline zapierdzielam chyba z takim wyposażeniem
a może ktoś mi powie jaką mam wersje wyposażenia mam 1/2fis asr abs el szyby lusterka siedzenia półkubełkowe podłokietniki przeciwmgielne z przodu 4 poduszki uchwyt na napoje gniazdo zapalniczki w bagażniku i tyle chyba
Tutaj sam mozesz porównać---> http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk4/
pff podniesienie wersji... nie nazwałbym tego tak... raczej robienie czegoś pod siebie/poprawianie fabryki
Ładnie :-) fajna miejscówka do robienia fotek :-)
Zazdroszczę miejscówki Podrzuć dokładne zdjęcie jak teraz wygląda koło po stoczeniu dystansu 5mm. Rozumiem, że już jest w porządku?
Jak dalej będziesz mieć problemy to zostają cambery na przód
A przy skręcie to chyba normalne że koło wystaje co
Lekki naciąg by ogarnął sprawę pewnie jeszcze
dać tam 205/35 ewentualnie 205/40 i będzie sam rant wystawać albo na równo będzie z błotnikiem...
Lampy przykuwają uwagę Ładne.
Tak z ciekawości to można tak w Polsce jeździć ze świecącymi kierunkowskazami cały czas?
Trójramienna też u siebie muszę taką modyfikacje przeprowadzić
Zwykłe SE, czy masz FISa?
Chrzanek napisał:
... czy masz FISa?
Tam jest 1/2 fis o ile dobrze widzę
mam 1/2 fisa ale włączyłem tylko postoje i go nie widać, a co do kiery to chrzanek zmieniaj bo fajnie odmładza wnętrze polecam
A przedtem miałeś fisa, czy tylko zwykłe MFA, bo ja mam to drugie i planuje zrobić 1/2 fisa chociaż kurcze i za ile oraz skąd dorwałeś? Efekt fajny wariacie, leć dalej z projektem
dzięki Danusiek miałem wcześniej już fisa 1/2 dorwałem z angola a cena wydaje mi się że nie duża 150 zł
Nie no cena okej Michał czyli wystarczyło wypiąc stary i wpiąc nowy?
Tylko ze skalą jak masz? same km/h bo mi się nie podoba jak są mile i pod spodem małymi literkami km/h no ale wiadomo brałbym ten co ty masz niż ori
Faktycznie, z przybliżenia na zdjęciu idzie zauważyć, że jest to 1/2 fis W kwestii kierownicy 3-ramiennej to wiem, że odmładza wnętrze
Na pewno przeprowadzę takie modyfikacje, ale to wszystko z czasem, kasa na swapa odkładana Zegary i tak muszę zmienić, bo te nie będą mi trybić.
Więc ta modyfikacja będzie szybciej przeprowadzona niż pozostałe detale. Więc szukam 1/2 fis SE
No i mnie poniosło zacząłem od grilla teraz lampy i znaczki w czerń, chciałem też obkleić dach na czarny połysk ale próba zakończyła się niepowodzeniem.
Moje pytanko jak wam się widzi czarny dach na plus czy lipa? jeśli będzie ok to pomyślę oddać do oklejenia specjalistą
Ostatnio edytowany przez michal8800 (2015-09-27 11:43:02)
Do całej koncepcji z czarnym dachem będą Ci pasować jeszcze słupki w czerń .
Przy tych wszystkich dodatkach powinno być ok :-)
Muszka ma rację słupki w czerń, do tego dach i będzie gitara
kumpel ma Passka srebrnego z dachem w czarnym macie i powiem szczerze, że wygląda całkiem przyzwoicie
Mieszane mam oczucia, ale może faktycznie z czarnymi słupkami lepiej by to się prezentowało już.
Bo tak na oko to mi się nie pasie, ale sam pomysł w sobie okej
listwe chyba sam robiles bo widac ze krzywa? czy jak? ja probowalem ale caly czas widac troche ;/ bo plaskiarz zjebal;/
i xenon zalozyles bez samo-poziomowania?
Co do listwy w jednym miejscu trochę odstaje ale listwa była robiona przez plastikarza czemu tak wyszła nie wiem auto na przyszły sezon prawdopodobnie będzie całe malowane i listwa będzie zmieniana na tą z allegro będzie ok. A co do xenonów nie mam samo poziomowania
mesiu20 napisał:
... bo plaskiarz zjebal;/ ...
Panowie TROCHĘ KULTURY zachowajmy na forum (czy to takie trudne)