Golf 4 Klub Polska
Jestem już od jakiegoś czasu na tym forum, więc chyba pasowałoby, żebym w końcu "pochwaliła" się swoim Władkiem
(fot.: zdj. prywatne)
Niektórzy z Was z pewnością mogą kojarzyć ten samochód, gdyż odkupiłam go od jednego z forumowiczów jak na obecną chwilę niewiele zostało zmienione po poprzednim właścicielu za wyjątkiem zawieszenia na "trochę" wyższe, co nie świadczy o tym, że nie wróce do wcześniejszych modyfikacji Ale to dopiero plany
Zdjęcie zrobione jeszcze jak auto nie należało do mnie
(fot.: Kamil Polakiewicz)
Dane techniczne:
- Silnik: 1.9 TDI ASV
- Moc: 110 KM
- Rocznik: 2001
- Skrzynia: Manualna 5-biegowa
- Drzwi: 3
- Kolor: Srebrny Metalic, lusterka w kolorze Czarny Metalic
Wyposażenie:
- ESP
- EDS
- ABS
- 8 poduszek bezpieczeństwa
- fotele kubełkowe Bandchen
- Składane siedzenia przednie „Easy Entry”
- Siedzenie pasażera z możliwością regulacji wysokości, dzielone 1/3 do 2/3 i składane oparcie tylnej kanapy, podłokietnik ze schowkiem z tyłu, dwa zagłówki z tyłu
- Zamek centralny z wew. blokadą (Lock-Unlock)
- Czujniki dozoru wnętrza
- Podgrzewana tylna szyba
- Elektrycznie obsługiwane szyby z przodu z zabezpieczeniem przed zakleszczeniem dłoni
- Elektryczne lusterka zewnętrzne ze szkłem w odcieniu niebieskim
- Wspomaganie i regulacja kierownicy
- Klimatyzacja
- Car audio JVC KD-X30
- Głośniki JBL GTO 6508C SYSTEM 16,5cm MAX POWER GTO 210W
- Felgi RIAL GS 807 17", przód 8" ET35, tył 9" ET30
(zima vs lato)
(go golfa vs do 80tki)
- Lampy tylne - CLEAR RED BLACK DEPO
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2017-11-07 15:53:04)
Dobry golfik ale jednak gleba mu potrzebna bardzo wywalił bym wycieraczkę bo jak gładko to gładko
Jakby to było moje auto to dodałbym słupki drzwi na czarno i usunął Sticker Bomb.
Ale to właścicielowi ma się podobać
Reszta bardzo mi się podoba (felgi, kierownica, fotele itp.).
michal8800 napisał:
Dobry golfik ale jednak gleba mu potrzebna bardzo wywalił bym wycieraczkę bo jak gładko to gładko
Położę go na pewno, bo coraz więcej osób mnie do tego przekonuje, ale jak będę się brać za to, to na wiosne dopiero, żeby się prezentował na rozpoczęcie sezonu
co do wycieraczki, jesli nie jest ci niezbędna to jak najbardziej out ,,, a co do słupków na czarno jak pisał VolkswagenFanatic było by ok pod jednym warunkiem... ze szyby były by przyciemnione, inaczej to nie widze tego a tak to spoko
Good idea Chłopaki z tą wycieraczką Faktycznie w sumie w ogóle jej nie używam bo "mechanik" coś tam rypnął i zaślepki nie ma tam gdzie być powinna i jak rozbierałam plastiki żeby otworzyć bagażnik od środka okazało się że połowa płynu idzie na szybę a druga połowa do wewnątrz a faktycznie źle by to nie wyglądało
na Allegro poszukaj Agnieszko zaślepki wycieraczki ja zamawiałem chyba za 8zł + przesyłka. troszke uszczelniłem profilaktycznie silikonem i dwa lata banglało
Ładne autko Agnieszko Pomyśl nad usunięciem tego sticerbomba, no chyba, że to Twój zamysł i Ci się to podoba.
Bo jeszcze, że na ramce od rejestracji to rozumiem, ale na klapce od wlewu, no to słabo to wygląda według mnie
W kwestii wycieraczki tylnej, faktycznie możesz wyrzucić i ładnie się będzie prezentował tył. Taki clear.
Tutaj masz ogłoszenie jednego z kolegów z naszego forum, on właśnie ma na sprzedaż taką zaślepkę, proszę bardzo:
http://golf4.pun.pl/viewtopic.php?id=11466, za niskie pieniądze, wiec warto skorzystać.
W kwestii gleby, to myślisz raczej o zawieszeniu gwintowanym czy tylko sprężyny obniżające?
A co do tych słupków w czerń, to kwestia gustu, ja bym zostawił w ori kolorze, a że listwy są w kolor i klamki, to też
i lusterka bym zrobił w kolor auta, żeby to ładnie i schludnie się prezentowało, ale to tylko moje odczucia
Pozdrowienia i powodzonka w modyfikacjach.
Dzięki bardzo Marcin za uwagi odnośnie sticerbomb to "pamiątka" po poprzednim właścicielu.
Mam do zrobienia małą poprawkę blacharską i lakierniczą, więc wtedy pomyślę nad usunięciem tego. Z ramek też mam zamiar usunąć
Obecnie golf jest "położony" troszkę na sprężynach (TA-technix) i wcześniej też był na sprężynach obniżających. Kusi mnie gwint, ale jeszcze nie na moją kieszeń zabawa w garażu mam poprzednie zawieszenie, więc na wiosnę pewnie wrócę do H&R'ow a z gwintem na pewno będę kombinować, ale nie na najbliższy sezon jeszcze
Noo i na gładko faktycznie znacznie lepiej tyłek Władka wygląda
(fot.: zdjęcia prywatne)
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2017-11-07 15:42:30)
Ooo... dziewczyna mrrr... Felga jak najbardziej na +,18" siądzie idealnie i koniecznie gewinde przy nim
Ja kupiłem felgi 18" zarzekałem się ,że nie będę nic kombinował i tak jeździł na nich. Wszystko się zmieniło po pierwszym założeniu
Powodzenia w modach "koleżanko"
Ostatnio edytowany przez xXKrystianXx (2015-12-29 17:04:20)
Ooo jak ja zazdroszczę srebrnego to się nie brudzi
No szybki delikatnie bym przyciemnił 30% wsio i słupki w okleinke i cacy
No i oczywiście na dół bo aż się kusi
Śliczne auto. Jak zejdzie w dół będzie kosa.
Fajnie wiedzieć że są kobiety które kochają auta Powodzenia w szukaniu felgi
Marcinusik napisał:
Fajnie wiedzieć że są kobiety które kochają auta
Takie to na rękach nosić Później przed ołtarz i przez resztę życia wspólne kręcenie gewinde
Również zazdroszcze koloru srebrnego,ale cóż wybrałem czarny to teraz musze "biglować"
Jeeeeej jak miło wiedzieć, że są faceci którzy nie mają "problemu" z tym że babeczki też bawią się motoryzacją daje to kopa do dalszego modzenia
Teraz odkładamy hajsy, bo pasuje pozbyć się lęku wysokości w jak najbliższym czasie
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2017-11-02 21:20:17)
Powoli do przodu a będzie Jak będziesz chciała ,żeby Cię wesprzeć w ciężkiej chwili to daj znać
Na glebie to będzie ładnie wyglądać ogólnie to ładne zdjęcia Ci wychodzą,czym robisz,albo w czym obrabiasz ? Bo moje to tak jakbyś mikrofalówką chciała pstryknąć
Ma kobiecą rękę do zdjęć , kobiety mile widziane w motoryzacji !
xXKrystianXx napisał:
Na glebie to będzie ładnie wyglądać ogólnie to ładne zdjęcia Ci wychodzą,czym robisz,albo w czym obrabiasz ? Bo moje to tak jakbyś mikrofalówką chciała pstryknąć
Niestety autorką zdjęć nie jestem Kolega się bawi w fotografa i to On właśnie ogarnia mi wszystkie fotki
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2015-12-30 20:05:40)
Ehh... mi ostatnio brat foty robił to go zawiało ,raz go poprosiłem a tu masz -> kolejny dzień policzek jak "arbuz"
Ładna ta twoja jetta kolego Dobrze jest mieć dobry sprzęt do zdjęć.
Foty robią robotę ,tak trzymaj!!
Po "drobnych" przygodach z akumulatorem, świecami, szybą itp., pomalutku coś się dzieje przy Władku
fotki ze spontanicznego spota Wielkanocnego
Sticerbomba pozbyłam się całkowicie i faktycznie lepiej to wygląda
Do cleara początkowo nie byłam przekonana zaraz jak tylko wywaliłam tą wycieraczkę, ale po pierwszej wizycie na myjni od razu zmieniłam zdanie
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2017-11-07 15:33:13)
Fajnie Jeszcze jakby się pozbył całkowicie klamki, albo wspawał klamkę z mk5 to wtedy by była bomba
O.o widzę obiekt do modzenia ;p
300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
Zamówienie w końcu dotarło do mnie
taka mała rzecz a cieszy tak bardzo
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2017-01-31 00:25:19)
hahaha, dość ciekawa sprawa
Nooo a teraz coś z poważniejszych kwestii. Z racji, że nie planuję się w niedalekiej przyszłości pozbywac mojego Władka, zabieram się za doprowadzenie go do stanu idealnego, na tyle na ile oczywiście się da
Na pierwszy rzut zabrałam się za wilgoć która zaczyna mnie irytować
Po wywaleniu wszystkiego na plus było, że nie okazało się że auto składane było z kilku, i praktycznie rudej nie było, a tam gdzie się zaczynała pokazywać - już nie ma po niej śladu.
Wygłuszenie sobie schnie. A przy okazji drzwi również uszczelniłam i myślałam że będzie po problemie bo na progach faktycznie nie było już wody (a wcześniej się jednak pokazywała). Niestety woda sie dalej zbiera, tylko że już nie po obu stronach a tylko od kierowcy - więc zabiorę się jeszcze na dniach za podszybie, i mam nadzieję że jedną kwestię będę miała z głowy i będę mogła brać się za zawieszenie
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2017-01-31 00:25:51)
Sama to wszystko robisz?
Nooo prawie sama trochę forum, trochę znajomy podpowie co i jak mam robić bo jednak to pierwsze auto moje i na czymś się muszę nauczyć robić cokolwie a nie z każdą pierdą do mechanika swojego latać
Chrzanek napisał:
Sama to wszystko robisz?
Jest takie przysłowie-gdzie diabeł nie może tam babę pośle
To masaż pleców jest
Sprawdź miejsce gdzie linka od otwierania maski wchodzi do kabiny, niektórym tam się lało, mi od kierowcy lało się przez nieudrożnione kanały w drzwiach i woda zniszczyła uszczelkę pod głośnikiem i spod głośnika się lało
Pani teraz to mi zaimponowałas podziwiam
Po dość długiej przerwie w końcu wracam "do żywych"
Po ostatnich przygodach z samochodem, którego dotyczy ten wątek przyszedł czas na nowego Władka - już nieco mocniejszego i bardziej wypasionego. Teraz za tą MK4 trzeba się porządnie zabrać
(fot.: zdjęcia prywatne)
Zdjęcia i wszystkie dane uzupełnię już niebawem
Ostatnio edytowany przez wladek134 (2017-11-07 15:39:18)