Golf 4 Klub Polska
Witam.
Chciałbym podzielić się z Wami tym, jak doprowadzić swoje felgi do porządku i zrobić im polerkę
Zaprezentuję to na przykładzie moich felg .. mianowicie BBS RS 772
Felgi trafiły się w super cenie a co za tym szło w masakrycznym stanie .. lakier sam odchodził , folia na rantach nieistniała i niestety zaczęło się utlenianie aluminiu ...
Co musimy mieć zanim wezmiemy się do pracy :
- Papier ścierny ( 400, 600, 800, 1000, 2000, 2500 )
- Pasta polerska ( ja używałem Sonax )
- Coś do usuwania warst farby ( Scansol lub Boll Zmywacz lakieru)
- Filc polerski na wiertarkę lub szlifierkę
- Duuuuużo czasu i chęci
Na początku rozkręciłem felgi ( w moim przypadku się dało .. klucz splin M8 ) , rotory próbowałem samemu doprowadzic do stanu używalności , lecz niestety za bardzo były utlenione ... oddałem je do piaskowania i lakierowania proszkowego
Następnie każdym z poszczególnych papierów ściernych szlifujemy oczywiście na wodę rant felgi ... Trzeba pamiętac by podczas zmiany gradacji , zmieniać również kierunek polerowania , tak aby było widac ryski po poprzednim papierze.
Po zakończeniu należy przemyć felgi z pyłu wodą z płynem , odczekać aż wyschną i należy nałożyć pastę polerską na rant felgi i szlifierką docierać do uzyskania połysku.
Ja czekałęm na rotory raptem dwa dni więc po skończonym polerowaniu skręciłem je w całość i tak się prezentują
wypas ! mi by się takie przydały ;p
bracie wiesz co o tym sądze jest ORANGE jest zabawa!!.. Gratki za włożoną prace Ranty się świeca jak psu jajka
Felgi były malowane proszkowo w firmie która się tym zajmuje więc lakier jest dość gruby, wytrzymały i ładny a kodu lakieru nie znam niestety
Dekielki zostały oryginalne , ale mam pomysł na ich zastąpienie
Ostatnio edytowany przez Muszka (2013-02-18 11:06:16)