Ogłoszenie

#1 2016-05-12 22:41:58

 Ted_1991

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2014-11-08
Posty: 44
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Przemek

Moje błędy i próby logów

Witam, kupiłem sobie kabelek Viaken i sprawdziłem błędy, znalazłem takie oto błędy, wszystkie wyczyściłem i wkrótce sprawdzę czy wróciły, ale chciałbym poznać o co w nich chodzi:
http://www.fotoszok.pl/upload/9f450910.jpg
http://www.fotoszok.pl/upload/32d82d9c.jpg

Te błędy znalazłem w poszczególnych podkategoriach, natomiast gdy chcę zrobić ogólny test, dzieję się tak:
http://www.fotoszok.pl/upload/c0eceaec.jpg

Zrobiłem też próby statyczne przepływki i turbo, niestety nie udało mi się zapisać logów, niby ok a nie mogę ich znaleźć nigdzie na dysku. Zrobiłem zdjęcia:
http://www.fotoszok.pl/upload/8266e7d6.jpg
http://www.fotoszok.pl/upload/369e012a.jpg
http://www.fotoszok.pl/upload/65bae835.jpg
http://www.fotoszok.pl/upload/051682be.jpg

Masa powietrza i ciśnienie doładowania odstają od specyfikacji, raz mniej, raz bardziej. Proszę o porady

Pozdrawiam 

Ostatnio edytowany przez Ted_1991 (2016-05-12 22:50:08)

Offline

 

#2 2016-05-17 19:08:31

 Ted_1991

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2014-11-08
Posty: 44
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Przemek

Re: Moje błędy i próby logów

http://www.fotoszok.pl/upload/56cb572b.png
http://www.fotoszok.pl/upload/de0577df.png

Udało mi się zrobić logi, jedno co głównie mi się rzuciło w oczy to wartość maf nie zmienia się prze otwieraniu / zamykaniu egr

Offline

 

#3 2016-05-18 13:08:21

 Waqa

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: Gorzów WLKP
Zarejestrowany: 2013-05-23
Posty: 293
Punktów :   
Silnik :: AKQ, AJM
Moc [KM] :: 75KM, 115KM
Rok :: 1998, 2000
Imię :: Mariusz

Re: Moje błędy i próby logów

Źle zrobione logi. Co to za przygazowki? Poczytaj jak się robi logi.


http://www.vag-lubuski.pl/Banner.jpg

Dużo gazu i sprzęgło od razu....

Offline

 

#4 2016-05-19 19:27:04

 Ted_1991

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2014-11-08
Posty: 44
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Przemek

Re: Moje błędy i próby logów

Dzisiaj udało mi się zrobić dokładniejsze logi:

Zacząłem od kąta wtrysku
http://vaglog.pl/log_263029.html
http://www.fotoszok.pl/upload/215642e9.png

Na screenie nie było jeszcze wybranego modelu, ale wybrałem i wyglądało tak samo

Następnie sprawdziłem egr i odczyt maf
http://vaglog.pl/log_263032.html

przy otwierniu i zamykaniu EGR odczyt maf sie nie różni, dodatkowo zajrzałem pod maskę i sztanga gruszki egr nie zmieniała pozycjie

następnie log dynamiczny
http://vaglog.pl/log_263031.html

Nie potrafię odczytać logów, proszę o pomoc, co znaczą wartości grupy 013 dotyczące cylindrów, są ok?

Offline

 

#5 2016-05-31 22:34:39

 Ted_1991

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2014-11-08
Posty: 44
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Przemek

Re: Moje błędy i próby logów

Problem został u mnie rozwiązany, zdjąłem i wyczyściłem egr, mega zabrudzenie, półtorej roku od ostatniego czyszczenia, egr stał w miejscu, przepustnica nie pracowała w pełnym zakresie, mm nagaru na przepustnicy i ściankach. Wyczyściłem i uszczelniłem. Adaptacja przepustnicy.
Uszczelniłem króciec od vacu spawem na zimno, teraz nawet mm luzu. Wymieniłem również przewody podciśnieniowe.

Pod komputerem nadal nie było widać pracy zaworu egr i zmian  w wartości maf. Wymieniłem zawór N18 oraz przepływomierz, auto śmiga jak należy.

Offline

 

#6 2017-04-04 21:47:53

golf 4 1.9 ALH

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2016-04-02
Posty: 6
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI
Moc [KM] :: 90
Rok :: 2000
Imię :: BOBO

Re: Moje błędy i próby logów

Witam,

Koledzy właśnie jestem po zlogowaniu samochodu chciałbym zrobić wykresy z logów proszę jakie wykresy powinienem zrobić, czyli co na osi X i Y.
Wykonałem logi statyczne i dynamiczne, potrzebował bym wykresy aby to wizualnie zobaczyć.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
golf4.pun.pl klej do luster wpoznaniuspa.pl mezoterapia poznań Gotowe spółki Poznań skup złomu Piła