Golf 4 Klub Polska
Witam
Pilnie poszukuję przewodu wspomagania do golfa IV 1.9 tdi o nr. 1J0422893CG.
Niestety poszukiwania na allegro, czy Olx okazały się bezowocne, a koszt nowego to ok 900 zł
Mój mechanik twierdzi że starego nie da się już odratować (zakuć), a i inne typy , których jest ogrom, nie będą pasowały... musi być 1J0422893CG.
A może miał ktoś podobny problem z tym przewodem i rozwiązał go w jakiś inny sposób ?
Twój mechanik chrzani Ci bzdury.
Mam tak zakuty przewód wspomagania, i z tą opaską jak u dżdżownicy ( bez której przewód nie będzie pracował prawidłowo ). - dla 1.8 20V AGN.
Kosztowało mnie to w czerwcu 120zł - Chełm Firma Szady na ul. Włodawskiej. Więc do ceny nowego ori jest różnica.
Z tym że trwało to 2 tygodnie, przez tą właśnie opaskę ( która nastręcza kłopotów - ale szanująca się firma która zajmuje się zarabianiem przewodów hydraulicznych sobie poradzi...), przewody gumowe produkcji włoskiej. To co metalowe ( rdza, wżery ) wypolerowałem drobnym papierem i pomalowałem czarnym chlorokauczukiem x 3 - i jak nowy.
Do wymiany dolicz 2 litry płynu do wspomagania, płukanie układu 1 L, ok 850ml pojemność układu, i pracę mechanika.
I jedziesz.
Ostatnio edytowany przez TataNka (2016-09-14 17:20:10)
Panowie, a te wasze przewody są dokładnie takie jak ten : http://www.worldimpex.com/parts/corteco … 84443.html
??
Jak tak to biorę i jeszcze flaszkę postawię