Golf 4 Klub Polska
dzieki za komentarze. Samochod teraz do przyszlego sezonu bedzie spoczywal. jedynie jeszcze koniec pazdziernika musi trase na polske zaliczyc.
Tam bedzie kompletnie na nowo malowany i beda drobnostki wymieniane takie jak np Oleje itd.
Co w planach. Napewno trzeba bedzie go troche zglebic.
Pozniej dalej sie zobaczy. Kolo najlepiej mb kv1 albo cos w rodzaju xxr oraz na co mam smaka to hamulce z Porsche albo R8.
Pozdr
witajcie,
aktualnie samochod przeszedl pare modyfikacji oraz dostal nowy lakier. Po oddaniu auta do lakiernika okazalo sie ze .:Erka miala bardzo duzo rdzy na sobie. Trzeba bylo sie tego pozbyc.
Blotnik
Tylna klapa
stara i nowa klamka tylnej klapy
do tylnej klapy wpadla nowa szyba (stara byla cala porysowana)
tutaj chyba ktos nie wiedzial jak sie lewarek pod samochod podklada
wszystko wyciagniete i podane konserwacji
tutaj juz podklad. buda cala zostala pomalowana
tylne zaciski zostaly wypiaskowane i pomalowane na zolto
na przod wpadly zaciski Brembo Z18
oraz gwint AP
Ori felgi zostaly odswiezone
fotele zostaly odnowione w firmie Lederzentrum Polska
w silniku zostal przeprowadzony maly serwis
wymiana oleju i filtra w haldex
na tyl wpadly dystanse 20 mm(za malo)
no i effekt koncowy :smoke:
tu juz foty z vag nysa
to to jest ta eRka składana u Fakera miło poznać... : )
A ja myslalem ze zakonczyles przygode z Vw:) Wielkie gratki za golfa!!!
Mixtape: no .:Erka byla tam malowana i skladana
kolak: jak sie raz golfem 4 jezdzi, to sie zawsze bedzie jezdzic
Ile pali w mieście (przy normalnej dynamicznej jeździe), z tego co mi mówiono 25 litrów, to prawda?
Odnośnie golf 4, to ja się cieszę, że przejrzałem na oczy.. to tak beznadzieje auto że przynajmniej to moje 1.4 nadaje się do utopienia w bajorze.
Prysł we mnie czar niemieckiej motoryzacji. I żeby nie było że się czepiam, ale jak ktoś się zachwyca golf4 to na prawdę czas spróbować innych marek.
masz jakieś filmiki tego swojego cuda? miło posłuchać dobrego silnika
Ostatnio edytowany przez miodek (2016-07-25 19:12:59)
miodek napisał:
Ile pali w mieście (przy normalnej dynamicznej jeździe), z tego co mi mówiono 25 litrów, to prawda?
Odnośnie golf 4, to ja się cieszę, że przejrzałem na oczy.. to tak beznadzieje auto że przynajmniej to moje 1.4 nadaje się do utopienia w bajorze.
Prysł we mnie czar niemieckiej motoryzacji. I żeby nie było że się czepiam, ale jak ktoś się zachwyca golf4 to na prawdę czas spróbować innych marek.
masz jakieś filmiki tego swojego cuda? miło posłuchać dobrego silnika
Nie chcę u chłopaka robić niepotrzebnego spamu, bo przecież nie o to chodzi, ale kurde. Wieloma samochodami jeździłem i jeżdżę.
Ale nadal lubię swojego Golfa 4. Może i faktycznie, jesteś zrażony przez swoje 1.4, to może mieć na to duży wpływ.
A niemiecka motoryzacja to nie tylko Golf 4 czy cała marka VW, chyba wiesz o tym przecież.
miodek jakos mnie golf 4 jeszcze nie zrazil. nie wiem, jezdzilem tdi i bez problemow pokonalem nim prawie 150 tkm bez zadnych wielkich usterek.
co do erki. spalanie 25 l to jakos nie mozliwe. po miescie przy spokojnej jezdzie pali ok. 11-12 l. jak sie dynamicznie jezdzi to ok 14 l - 15l.
jechalem 1000 km autostrada to spalil 9,2l ale przy 130 km/h. przy 220-240 km/h sie miesci w 18-19l.
co do niemieckiej marki, jezdzilem ostanie 8 lat tylko autami z grupy vag, dalem sie teraz skusis na bmw 5 i musze powiedziec ze miedzy audi vw itd a bmw
jest wielka roznica. wykonanie w srodku jest lepsze niz w audi. przy wiekszych predkosciach w srodku nic nie slychac. w audi od 180 km/h wiatr trzeszczal. w bmw nic.
ale nie powiem, znajomy jezdzi toyota corolla 2.0 diesel. ma ja od 10 lat, przejechal 180 tkm i oprocz alternatora nic nie wymienial (nie mowie o plynach, hamulcach itd.)
nagrałeś jakiś filik jak to jeżdzi?
https://www.youtube.com/watch?v=SFvvvIBcXfM
dawno tutaj nie wpadalem
Adrian2402 napisał:
https://www.youtube.com/watch?v=SFvvvIBcXfM
dawno tutaj nie wpadalem
miodzio...
Kolego co masz na mysli MFD z interfejsem USB ? Odczytuje pendriva itp za miast zmieniarki czy co dokładnie ?
bartek0-01 napisał:
Kolego co masz na mysli MFD z interfejsem USB ? Odczytuje pendriva itp za miast zmieniarki czy co dokładnie ?
dokladnie tak, pod miejsce z tylu radio jest podpinany interfejs ktory odgrywa mp3 itd