Golf 4 Klub Polska
Strony: 1
Panowie jak umieszczacie fotki aut na forum, (NAPRAWDĘ POZAZDROŚCIĆ JEST CO!!!) dla dalszego zadowolenia z auta starajcie się nie uwidaczniać TABLIC REJESTRACYJNYCH, swoich posesji itp.pamiętajcie namiary proste DLA!!!
Jakie zabezpieczenie jest dobre?
Może blokada skrzyni biegów (taki gruby klucz wkładane przez całą długość) ?
Żadne zabezpieczenie nie jest skuteczne w 100%, mogą one tylko opóźnić czas działania złodzieja i przez to go zniechęcić.
Porządne zabezpieczenie skrzyni biegów na pewno da jakiś efekt, aczkolwiek z nim złodzieje sobie radzą.
jedynie coś pewnego od kradzieży to ubezpieczenie MC, coś wypłacą na otarcie łez...
Jakie polecacie tanie i dobre blokady przeciw złodziejom?
a ja już jeden mechaniczny patent samoróbkę wymyśliłem ciekawe ile to będzie kosztowało, coś ala jaś fasola
Ukrycie złącza OBD.
Dodatkowy, ukryty guzik do odpalania.
Odcięcie zapłonu (zwykły hebel, umieszczony np pod maską - wyłączamy na dłuższy postój, np nockę pod jakimś blokiem, pod maską praktycznie nikt nie sprawdzi).
CZEKON napisał:
jak przyjedzie ktos np. Autopomocą to nic nie daja te wasze zabezpieczenia wciągną wyciągarką wszysyko i odjada
najprostszy i najlepszy sposób na zajumanie auta
Nie taki najprostszy znowu, zwłaszcza na jakimś ciaśniejszym parkingu - awykonalne.
a ja ze swojej strony moge zaproponować takie rozwiązanie - telefon komórkowy + aktywna karta sim + podłączenie na stałe z umieszczeniem zestawu w miejscu niewidocznym, nie utrudni to kradzieży ale ułatwi odnalezienie - pozdrawiam .
znajomy opowiedział mi jeszcze o takim przypadku, jego dobry mechanik sobie tak doprowadził i wyprowadził wewnątrz auta przewód zasilający z baku,na tym przewodzie umieścił w aucie najzwyklejszy "zaworek"
Najlepiej to:
http://www.youtube.com/watch?v=ppsNicHu … re=related
A tu jak otworzyć zedera:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … C65ziTmhis
Strony: 1