Golf 4 Klub Polska
Postanowiłem zaprezentować moje pierwsze autko. Mam go od czerwca 2012r. Kupiłem go z przebiegiem około 135tyś. (niby). Standardowo bierze olej na potęgę jak większość golfów z silnikiem 1.4 , ale po za tym jak na razie jeździ elegancko bez żadnych większych problemów
Rocznik: 2002 r. Wyposażenie: BASIS Nadwozie: Wnętrze
Właściciel: Adrian - climatronic - listwy, klamki i dokładki w kolor - zmienione oświetlenie na LED’y
Silnik: 1.4+LPG - elektryczne lusterka - przyciemnione szybki - 3ramienna kierownica
Moc: 75 KM - 4xairbag - felgi Borbet Evolo STP 17
Max. moment obrotowy: 128 Nm przy 3000 obr/min - halogeny w lampach - przyciemnione tylne lampy
Rodzaj paliwa: 95PB/LPG - central zamek z alarmem - usunięty napis GOLF z klapy bagażnika
Zawieszenie Car Audio
- wrzucone sprężyny EIBACH Pro-Kit -30mm - radyjko Pioneer
- głośniki seria
2012
środek
ZIMA 2012/13
2013
ZIMA 2014
2014
i środek
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2014-05-23 12:26:48)
Fajny golfik. Zrób zdjęcia środka.
Fajny golfik a na temat felg w 1.4 to niech Maximus się wypowie
Trochę obdrapaną mam tą ramkę wokół radia i klimy więc wiosną trzeba by jakoś okleić tylko zastanawiam się czym (carbon ?) .
O takie cuś właśnie mi chodziło , bardzo ładnie wygląda. Mógłbyś mi podesłać na maila link z tą folią ??
fajnie wygląda aluminium szczotkowane
kutacso napisał:
Już wysłałem e-maila.
A to jakim kolorem chcesz okleić to kwestia gustu.
OK. dzięki
Jak zrobi się trochę cieplej to okleje.
też bym poprosił link do tej folii, bo moje plastiki również by chciały odnowy :]
Zaprowadziłem dzisiaj autko do malowania, za 4-5 dni powinno być gotowe Jak je odbiorę to postaram się dodać nowe fotki
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-01-06 20:08:30)
zaraz samochod inaczej wyglada z polakowanymi listwami
jeszcze moze grila na czarno malnoc?
pozdr
dzieki. myśle żeby jeszcze lotke dokupić i bedzie spoko. A na wiosne jakieś alufelgi, jednak padło na 16" bo mam ograniczony budżet a wole kupić jakieś porządniejszej firmy a nie chińszczyzne.
Adrian2402 napisał:
zaraz samochod inaczej wyglada z polakowanymi listwami
jeszcze moze grila na czarno malnoc?
pozdr
Siemka. Niestety albo i stety lakiernik się rozpędził i prysnął mi też kratki w zderzaku na srebrno .Dlatego narazie zostawę go całego srebrnego
Na tej fotce lepiej widać te kratki.
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-01-22 15:42:39)
w sumie te srebrne kratki dobrze wygladają, ogólnie good idea, nawet jak nie zamierzone
Listwy, dokładki i kratki malował. Ale tylko malował? Bo wujka się pytałem i te listwy trzeba przed malowaniem wygładzić i dopiero malować. Jaki koszt Cię wyniósł?
kutacso napisał:
Listwy, dokładki i kratki malował. Ale tylko malował? Bo wujka się pytałem i te listwy trzeba przed malowaniem wygładzić i dopiero malować. Jaki koszt Cię wyniósł?
Najpierw wygładzał, a później malował. Lakierowałem dokłady, listwy i klamki, koszt to 500zł
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-04-17 19:14:56)
Na pewno nie fabryczne.
Wiec prawdopodobnie to będzie od alarmu, jakieś wzmocnienie sygnały pilota.
Alarm jest nie fabryczny. Chyba to będzie te wzmocnienie sygnału, tak jak mówisz. Dzięki
ja mam w swoim 1,4 felgi 17' a opony 225/40 + dystansy i jezdzi. wiadomo ze roznica jezt miedzy np zimowkami 15' 195/65 w 1,4 ogolnej przyspiechy niema na zakretach trzyma sie super na tych kapciach wiec jezdzi sie normalnie mala roznica w odczyciu jest moim zdaniem pozdroo
mały-ony napisał:
ja mam w swoim 1,4 felgi 17' a opony 225/40 + dystansy i jezdzi. wiadomo ze roznica jezt miedzy np zimowkami 15' 195/65 w 1,4 ogolnej przyspiechy niema na zakretach trzyma sie super na tych kapciach wiec jezdzi sie normalnie mala roznica w odczyciu jest moim zdaniem pozdroo
A jak z zawieszeniem ? Nie za twardo ?? Na tych naszych polskich drogach to dziura na dziurze i boje się że zaraz będzie zawieszenie do wymiany . Ty masz ori czy zmieniałeś ?
Jak masz ori zawieszenie to nie bedzie za twardo. Będzie gorzej trzepać na dziurach co odczujesz to w kabinie. Ale dołóż gwint to poczujesz już znaczną różnicę.
Zawieszenie mam ori i nie zamierzam zmieniać na gwint, ewentualnie jakieś sprężyny obniżające -30 tylko wtedy też oczywiście będzie twardszy . A tak wgl to widać różnice w obniżce wizualnie po wstawieniu takich sprężyn (może ma ktoś foty jak to wygląda? ) ??
tak na oko mozesz sobie przynajmniej porownac tu masz -30 przy standardowym balonie 195/65 r15
http://imageshack.us/photo/my-images/81 … 18220.jpg/
Jak co mam do sprzedania sprężyny MTS -30 do 1.4/1.6 nowe nie zakładane.
Nowe fotki wrzucone [ PIERWSZY POST] , w końcu jakieś w miarę konkretne w dzień
Muszem zmienić te podświetlenie tablicy na białe bo ten żólty nie za ciekawie wygląda .
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-04-17 19:17:03)
LEDy pod tablice rejestracyjną już wrzucone, do tego doszły ciemne szybki
Jeszcze tylko założę BBS'ki i myśle że będzie jako tako wyglądać
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-11-11 11:07:54)
kratki zderzaka lepiej chyba na czarno.. te co ci maznął przez przypadek na srebrno,
lukker napisał:
Autko fajne tylko zamiast tylnych lamp widział bym jakieś oryginalne GTI/HIHGLINE
Mi sie podobają takie od wersji GTI USA, przeciemniane, ale narazie nie mam tyle kwitu bo one dosyć drogie są Ale w przyszłości pomyśle nad nimi.
Narazie muszą wystarczyć te co mam Wstawie tylko żarówki w kierunkach na przezroczyste.
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-07-24 20:14:31)
leon9022 napisał:
Szybki sam robiłeś ?
Niee, zawoziłem auto do firmy która się tym zajmuje
leon9022 napisał:
ale drzwi to chyba miałeś wymieniane
A nie wiem, możliwe że poprzedni właściciel je malował/wymieniał.
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-08-01 13:19:12)
Dzięki
Niedługo mam nadzieje wpadną springi -30 i jak się uda to dystanse na tył
Ciężko powiedzieć, jak założe to napisze czy jest odczuwalna różnica Troszkę na pewno się traci.
W tym roku kupiłem te BBS'ki więc muszę trochę na nich pojeździć Ale na przyszły rok można by coś pomyśleć nad większym felunkiem.
lukker napisał:
Coś tam zawsze usiadł
Długo na nich jeździsz?
Jeżdże od dzisiaj Ale coś tam powinien od razu usiąść a tu tego zbytnio nie widać.
Adi_94 napisał:
No i dzisiaj wpadły springi do Gofera, aczkolwiek jak na razie nie widać żeby coś siadł. Mam nadzieje że jeszcze się ułożą i zleci cosik w dół
http://images61.fotosik.pl/38/428f789602eb43d0.jpg http://images62.fotosik.pl/38/42fade8923556159.jpg
Springi Eibach -30
Jak myślicie opadnie coś ? Czy to jest max na tych sprężynach ?
powiedz mi kolego jak to sie sprawuje na drodze,na dziurach strasznie dobija,na 16 raczej nie powinno nic obcierać co..
Up.
Narazie ciężko cokolwiek powiedzieć bo dopiero je założyłem. Jak troche pojeżdże to napisze jak sie sprawują. Nic nie obciera.
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-08-02 20:16:55)
Postanowiłem okleić stare lampy folią i zmienić te cleary bo już mi się znudziły, no i wczoraj wziąłem sie z kuzynem za przyklejanie folii a dzisiaj założyliśmy lampiony na auto Przy okazji usunąłem też napis GOLF z klapy
Lepiej czy gorzej wygląda z "nowymi" lampami ?
Ostatnio edytowany przez Adi_94 (2013-08-23 18:08:05)
lepiej
Tylko ciekawe ile czasu wytrzyma ta folia