Golf 4 Klub Polska
Damian, kratki wpadną ori, z tyłu będzie trzeba upchnać 2 rurę, końcówki wydechu myślę 100mm wpakować. Póki co po paru godzinach walki i dopasowywania tył leży jak powinien
Fajnie leży podoba mi się
<pośladki> leży całkiem spoko przód niestety poszedł do zwrotu i czekam aż przyjdzie poprawiony bo wcięcia na lampy były trochę za małe. Ze sprzedawcą się dogadałem i w przyszłym tyg powinienem mieć już poprawiony.
Tu foto co jest nie tak. jak widać koniec wcięcia na lampę niestety nie zgrywa się z błotnikiem i lampa się nie mieści
Pod koniec maja mam nadzieję już mieć ogarnięty i założony pakiecik
No fajnie Ci to wszystko pykneło z tyłem, widziałem już wcześniej jak fote na face podesłałeś, działąj a będzie zarąbisty efekt!
Ładnie ten tyłeczek się spasował. Tylko teraz będziesz musiał się uzbroić w konkretny wydech, żeby to się jakoś prezentowało no i w jakiś sposób działało i żeby wiochą nie zalatywało. Trzeba widzieć co i jak, żeby nie zrobić z samochodu byle gów*a
Będzie wycinane wcięcie na koło zapasowe i wtedy tłumik poprzeczny coś jak jest w golfie 5 r32, tak więc wiochy nie powinno być
No i przyszedl czas na przód!
Lakiernik po zmianie motoru
widzę działasz Grubooo powodzenia
No no golfina nabiera charakteru
Tylko silnik nie będzie pasował
Noo obiecujaco wyglada )
Alexy, wiem wiem! U mnie to samo. Co prawda nie mam z zewnątrz pakietu a'la R32, ale i tak będzie SWAP
No i się stało teraz tylko czekać na chwilę wolnego czasu
Super! Poproszę więcej informacji na temat nowego serca
!
Ostatnio edytowany przez Chrzanek (2015-06-08 17:01:17)
1.8t Aum. 190tys na blacie. turbo w bdb stanie. W gratisie dostalem lussterko duże od angola w moim kolorze- l041
aktualnie staram się pojąć przeróbki instalacji żeby to hulało bo ja mam w podszybiu 3 kostki a aum ma 5
A miało być V5... ale może i to dobrze.. działaj, powodzenia
Jak tam sprawa ze swapem? Poszło coś do przodu, czy w miejscu?
Widzę że projekt idzie na grubo fajny motorek będzie zamiatał
Wieczorem wrzucę fotki ale... idzie do przodu w ten weekend wylatuje srka i idzie w świat, na skrzynię też już klient znaleziony. Póki co była tylko praca i jeszcze raz praca no i kupowanie części.
Teraz znowu przerwa 2 tygodniowa na wakacje i po powrocie będzie wrzucony do tej pory ogarnalem
-sprawdzony dwumas
- tarcza w kewlarze
- heble 312 skompletowane
- dp 2.5 cala
-olej lm 10w60
- filtr oleju
- pasek klinowy
-uszczelka pokrywy zaworów
- uszczelka turbo kat
- mycie silnika
Pozostało :
Rozrząd
catch oil tank
zgranie elektryki no i wrzucenie silnika
mały up z dzisiejszej pracy
czas operacyjny 6 godzin
GDZIE JEST SILNIK GDZIE JEST SILNIK widzę że prace idą pełną parą dużo powodzenia i czekamy na finish
z niecierpliwością czekamy na finał przeszczepu serca
Tak. Zmieniłem miejsce pobytu z autem nic. 4 sierpnia wracam i dalej lece z tematem
https://www.youtube.com/watch?v=Ap-FlxBEH8E
Powoli koniec
Ostatnio edytowany przez Alexy (2015-08-09 15:12:26)
Super Jakieś spostrzeżenia masz dla mnie? Jakieś 'nowości' wyszły podczas swapowania, czy wszystko przebiegło bez zarzutu?
Coś dodatkowego robiłeś do silnika, czy po prostu przekładka silnika? Czekam na odpowiedź i cieszę się, że już tak daleko zaszedłeś.
Gratuluję i czekam z nie cierpliwością na finalny koniec
W końcu swap dobiegł końca! teraz tylko wymiana rozrządu
Chrzanek
Póki co jest to seria bez modzenia tylko założone Dp. W planach do końca wakacji jest ogarniecie icka na fmic dolotu oraz cały wydech na 2.5 cala. Czy mnie coś zaskoczyło hmm głównie elektryka bo po przeszczepie auto wariowało i słuchać sie nie chciało. Z mechaniki powiem tyle że gałka zmiany biegów z 1.6 nie leży do 1.8t .
W krótce fotki
Mały up
przód złożony do kupy oraz wydech ogarnięty. Ogólne wrażenia po swapie bardzo przyjemne. Były obawy przed ale okazało się że to nic strasznego. No i satysfakcja bezcenna.
pozostało do ogarnięcia
- cot zamiast filterka odmy
- fmic
-tip
- koła
sorry że tak rzadko się odzywam ale robota szkoła i ehh szkoda gadać . Pozostały mi do ogarnięcia 2 problemy, a mianowicie
- wywalający błąd czujnik stukowy który powoduje że zejście na spalaniu poniżej 12l jest nierealne przy dziadkowej jeździe
- muł od 2,5 do 3,5k rpm
na szczęście w 2 problemie został znaleziony winowajca- dv. Po wyciągnięciu i stworzeniu szczelnego obwodu z rur i kompresora wyszło że DV-ka nie trzyma nawet 0,2 bara.
Ostatnio edytowany przez Alexy (2015-09-05 09:52:38)
korzystając z dzisiejszej pogody postanowiłem wyczyścić swojego brudasa oraz w końcu wrzucić fotki po udanym przeszczepie serducha.
póki co jeszcze brak pakietu r32 ale już powoli się za to zabieram
Olek i co problem czujnika zazegnany ? U mnie tez wyskakiwal, przez co byl brak mocy i zwiekszone spalanie. problemem okazal sie sam czujnik przy wymianie glowicy go uszkodzili , albo po prostu za mocno/slabo przykrecony !
A teraz nagraj jak chodzi te cacko + co się stało z twoim przednim zderzakiem od R'ki?
Tak uporałem się z czujnikiem. problemem była wtyczka. Zderzaka od erki nie ma bo nie jest pomalowany ;p + nie mam jeszcze kratek. pakiecik będzie dopiero gdy uzbieram na malowanie, fmic`a i wydech żeby zrobić wszystko za 1 podejściem.
Póki co nie ma czego nagrywać seryjne 1.8t 150hp szału nie robi
Powoli do celu i wszystko będzie gotowe
Widziałem na facebook'u. Szybko się pozbyłeś, dobrze się chociaż nacieszyłeś swapem i pakietem R?
Czy bedzie kolejny? Lepszy? Oto jest pytanie :-D
pakietu r nie było. poszedł bez auta, swap mnie wykończył psychicznie dlatego sprzedałem auto. plany są po sezonie na a4b6 3.0v6 w Q
A co tam nie zagrało tak jak powinno ze swapem, że aż taka decyzja?