Golf 4 Klub Polska
Witam. Autko posiadam 2 lata. A nazywa się GOFER
VW Golf mk 4
Wersja: Generation
Drzwi: 5
Rok produkcji: 1999
Silnik: 1.9TDI ALH
Moc: 90[KM]
Rodzaj paliwa: Diesel
Przebieg: 222tys. Przy zakupie 188tys.
Skrzynia biegów: 5manual
Kolor: LW5Y
Jeśli chodzi o wyposażenie - wersja Generation, także fotele i kolorystyka wnętrza jest utrzymana w kolorze nadwozia. Pozatym:
- Elektrycznie otwierane szyby z opcją blokady dla dzieci
- ABS
- Elektrycznie sterowane podgrzewane lusterka
- 4x airbag
- Klima
- Wspomaganie kierownicy
- Immobilieser
- Auto alarm
- Regulowana kierownica w 2 płaszczyznach
- Regulowane siedzenia w 3płaszczyznach
- Podłokietnik ze schowkiem w tylnej kanapie
- Hak
- Skórzana kierownica
- Skórzany drążek hamulca ręcznego
- Skórzany mieszek skrzyni biegów
Co zrobione
- Przyciemnione klosze lamp przednich
- Tylne światła potraktowałem plasti dipem smoke
- Kierunki przyciemnione również dipem
- Oświetlenie led
- Lusterka w czarny kolor
- Znaczki w czarny kolor
- Przedni hak na widoku
- Dokładka 25th jehre przód
- W bagażniku skrzynia basowa Blaupunkt GTb mk2 1200
- Wzmacniacz Blaupunkt GTA 2
- Głośniki w drzwiach przednich firmy Infinity+gwizdki
- Radio JVC
- Felgi ASA GT1 17' oponki dunlop sport 225/45/17
- Zestaw wlepek na tylnej szybie
- Dekory w carbonie
- Podłokietnik w kolor tapicerki
Co do zrobienia:
- dokładki w kolor auta
- przyciemnienie szyb (może kiedyś 30% na wszystkich)
- głośniki w drzwiach tylnych
- czarny dach
- jakiś wirus pod maską
Ostatnio edytowany przez kapuch (2014-08-19 09:22:29)
Chcesz zmienić silnik ? ALH to dobra baza pod mody.
Co do zrobienie:
- na pewno przyciemnienie szyb
- wymiana felg
- przyciemnienie tylnych lamp <<<<<<<<<<<<<< raz
- może z czasem mała gleba
- głośniki w drzwiach tylnych
- stiker bomb lub chrom na tylknej masce...
- czarny dach i lusterka
- w dalekiej przyszłości rozważam również opcje zmiany silnika.
Następny mod w kolejce to przyciemnienie lamp tylnych, nie folia bo to padaka mam zamiar użyć do tego tzw. plasti dip smoke... w krótce zobaczycie efekty <<<<<<<<<<< raz dwa.
Po przyciemnionych lampach chcesz już całkiem być niewidoczny po dipie? ;p
mateusz3566
A jest jakiś TDI w golfie który jest słabą bazą do modzenia?
300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
Eizon napisał:
mateusz3566
A jest jakiś TDI w golfie który jest słabą bazą do modzenia?
AGR
No ale wystarczy zmienić turbinę i już masz dobrą bazę ;p
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
turbine + układ podciśnienia i jeszcze coś tam. Są AGR które jeżdżą z 2 z przodu
Eizon napisał:
Po przyciemnionych lampach chcesz już całkiem być niewidoczny po dipie? ;p
No w sumie to sie jeszcze zastanawiam czy oplaca sie je przyciemniac ale wpadly mi w oko ledy stopu ktore mozna kupic na allegro, albo w lepszym sklepie z czesciami, i dopiero te przyciemnic
chce utzymać kolorystyke auta w niebiesko-czarny(mat)
marzyły mi się czarne felgi z niebieskim ringiem tylko byly troche drogie a teraz ich nigdzie nie widze
Eizon napisał:
Chcesz zmienić silnik ? ALH to dobra baza pod mody.
kurcze no niby ma 90[km], ale jest zrywny, turbina po regeneracji i załącza się od samego początku... ale przy 3500obr/min ma taką jakby turbo dziure i dopiero kreci się lepiej ok 4000... jezdzilem seatem leonem z silnikem ARL i to fajnie jezdzi
mowcie co trzeba zeby go jeszcze dobrze podkrecic nie mowie ze teraz ale jak bede mial kase i czas to sie bede bawil...
za 2000tyś zrobiszz go na 140-150 koni wtryski 216 + program.
2000tys? kurde dobry dom w surowym stanie bym za to postawil hehe moze 2tys to juz predzej... kuzyn ma warsztar i zna sie troche na mapach do silnika, mial mi wgrac program od AHF (110KM) ale tak na surowo to nie bedzie dobrego efektu. Myslalem nad wymiara wtrysków, np: od silnika 2.5tdi + program to juz da jakies 25-40 koni wiecej
Nie no chyba dobrze napisałem 2000 chyba ze juz słabo coś widze no właśnie o te wwtryski mi chodzi od silników 2,5 tdi, tak zwane 216
fajny kolor! ciekawy jestem tego plasti dipa na lampach...
lampy z przodu sam rozbierales i malowales srodki?
Adrian2402 napisał:
lampy z przodu sam rozbierales i malowales srodki?
Tak sam to robiłem z mała pomocą właśnie z tej strony http://golf4.pun.pl/viewtopic.php?id=1396
tylko stary klej na lampach odklejalem z pomoca suszrki pozniej osłoniłem odblaski, nałożyłem 3 warstwy czarnego matu w spray'u i połączyłem na czarnym silikonie efekt zadawalający i co najważniejsze nie parują od środa, czyli dobrze złapał silikon zajeło mi to ok 2 godzin samemu
Nie no dobrze przód wygląda
a jakbym tak caly grill na czarno pomalował fajnie by się komponowało ze światłami
jutro się za to wezme... przy okazji wymienie koła na zimowe
Odebrałem niedawno przesyłkę... mianowicie plasti dip smoke Może powiem jak malowałem lampy... oto puszeczka, wersja amerykańska
Wymontowałem lampy, odtłuściłem i zaczełem malować warstwa po warstwie z przerwami do wyschnięcia 15-20minut... trochę to czasochłonne ale warto dla efektu nie dajcie się zwieźć ponieważ od razu różnicy nie zobaczycie... efekt po pierwszej warstwie - żaden
nałożyłem 5 lub 6 warstw (już nie pamiętam ale na pewno nie mniej) oto efekt końcowy (zdjęcia robione na następny dzień po malowaniu)
Ciekawostka jak wygląda z bliska...
Przy okazji pomalowałem boczne kierunki
Oprócz plasti dip'a przyszła również osłona na maske bra Jeszcze muszę ją trochę lepiej naciągnąć... oto efekt
Miałem malować grill na czarno, ale stwierdziłem że poczekam właśnie na osłonę i zobaczę jak będzie się prezentować niebieski... i teraz pytanie do was. MALOWAĆ? mam dylemat...
Jak pomalujesz grill to utopisz go w tej czerni a znaczka już nie będzie w ogóle widać.
Więc ja bym się wstrzymał. A takie okopcone lampy to mi przypominają dobry program i za dużo paliwa ;p
czyli mówisz że nie trzeba ich malować mówią że dobry diesel bo dużo kopci... mój jeszcze tak nie kopci więc przyciemnione
Ciekawe jakbyś listwy zderzaka na mat zrobił czy by to sens miało i jakiś lepszy charakter?
może i miało by sens, ale wtedy musiałbym wszystkie listwy dookoła tak zrobić, albo chociaż te z tyłu... hmmm pomyśle nad tym
Zainspirowaliście mnie do oklejenia kokpitu... myślałem będę się męczył z dostaniem się do koszyka od radia i nawiewu, ale nie było tak źle, raptem pół godziny nie miałem czasu tego poskładać i zrobię to jutro. Trochę bałagan ale zobaczcie sami. Kolorystyka będzie taka jak na zewnątrz gofra czyli niebiesko czarny ;]
Ostatnio edytowany przez kapuch (2013-12-28 15:51:40)
Ładnie, całkiem ładnie tylko nie przesadź z niebieskim bo straci urok
Używałeś jakiegoś kleju pod ten carbon czy jak ?
mateusz3566 napisał:
on ma już klej od spodu wystarczy że go podgrzejesz suszarką lub opalarką i dobrze naciągniesz
kubol1990 napisał:
mateusz3566 napisał:
on ma już klej od spodu wystarczy że go podgrzejesz suszarką lub opalarką i dobrze naciągniesz
Tak folia była z klejem od spodu, tak jak pisze kubol1990 grzałem suszarką i naciągałem... Ale leciało kur** ale jutro zobaczycie efekt, mam nadzieje ze bedzie elegancko. A folia z allegro ;] jesli chodzi o ten szary plastik, na nim jest czarny od gałki skrzyni biegow... tam musiałem kleić (dlatego taśma)
Ładnie,ładnie
Jak coś to napisz pw jak to wszystko porozbierać też sb okleje ^^
lukaszek898377 no spoko spoko, jak bedziesz to robil to ci pomoge tylko zarezerwuj sobie caly dzien albo wiecej, bo strasznie czasochłonne
No i poskładane... jak umyje autko w srodku to efekt bedzie lepszy
Ostatnio edytowany przez kapuch (2013-12-28 15:57:52)
W realu się lepiej prezentuje, bo tutaj lampa odbijała...
leon9022 napisał:
ma się Tobie podobać
święte słowa
Troszeczke mnie zmyliłeś fotką, bo stoi coś jak by klej i myślałem że jeszcze jakoś podklejałeś ten carbom
Z biegiem czasu zmieniły się moje plany co do autka, które będę realizował stopniowo i oczywiście jak pozwolą na to fundusze. Na początku muszę się pozbyć korozji która opanowuje moją tylną klapę
Plany co do auta wyglądają następująco...
- Przyciemnienie szyb
- Większe koło ( 17' lub 18' )
- Mała gleba ( na razie sprężyny )
- Wygładzona przednia listwa i rejestracja w dół
- Halogeny
- Ori pakiet 25th
- Wycieraczka i pióro z mk V
- Antena od mk V
Dodaje parę świeżych fotek
Ostatnio edytowany przez kapuch (2013-12-28 16:08:48)
Nooo! W świetle dziennym ten carbon zupełnie inaczej wygląda. Teraz to to mi się podoba! Chyba zaporzyczę! ;>
Plany realne i ciekawe, powodzenia!
Szerokości
ładnie Ci wpierdziela ruda tą klape
a weź czekam aż lakiernik bedzie miał czas zeby sie tego pozbyć a jak mi sie bedzie nudziło to zedre do czystej blachy wszystko... aha no i chce wygładzić listwe, to odrazu bym dał do malowania
Konrad masz dobry wzrok... nie wiem czy była bita ale jest troche wgięta... Tak się składa że na autko trafiłem przez serwis SPRZEDAM GO. Gościu się wycwanił i dał naklejke na wgnieceniu... ściągłem ją dopiero po 2 tygodniach i nie miłe rozczarowanie... ale klapa idzie do malowania a to też da się ogarnąć w tym miejscu...
Ostatnio edytowany przez kapuch (2013-12-28 16:15:36)
tak o te miejsce mi chodziło, słuchaj jak klapa była bita to cały czas będzie Ci wychodzić ruda, i ciągle bedziesz malował, lepiej kupić nową w kolorze która nie była bita koszt pewnie zbliżony co malowanie tej
mam czarną klapę w garażu tylko raz że nie ma klamki a dwa że fragment nad szybą nie jest w dobrym stanie ( zmatowiał od słońca ). Zastanawiałem się żeby tą czarną sam pomalować tylko nie wiem jaką farbą ( bo spray chyba się nie nada ) i żeby nie iść za bardzo w koszta... no i słyszałem że wymiana klamki nie jest taka prosta... ale myślę że nawet fajnie by to wyglądało
Ja na Twoim miejscu bym zostawił tą klapę do wiosny, przez zimie nazbieraj hajsu bo malowanie klapy też dużo nie kosztuje i oddaj do lakiernika
chciałem zrobić to przed zimą... czy lepiej po? wydaje mi się że po zimie bedzie w duzo gorszym stanie...
Lepiej przed zimą bo po zimie tak jak mówisz będzie w gorszym stanie
poslucham rad lakiernika dobrze mowie Michał ?
Ostatnio edytowany przez kapuch (2013-12-03 08:04:48)
Jak oddasz sama klapę to będzie strasznie widać że była malowana a jak wstawisz cały samochód to ci wytnie zderzak, blotniki i dach i nie będzie się w oczy rzucalo. Ogólnie wolałbym szukać drugiej w kolorze.
Dlaczego wszyscy myślą że jak jest malowany jeden element to widać jakąś różnice
Jeżeli lakiernik dobrze wykonuję swoją pracę to nie może być żadnej różnicy w kolorze ani w strukturze ani w niczym
chyba że ktoś daje jakiemuś grzebkowi to rozumiem wasze obawy ale dobry lakiernik wie co robi i nie może sobie pozwolić aby klient był niezadowolony z jego pracy a druga sprawa to czasy się zmieniają i technologia też się zmienia sprzęt lepszy to i wyniki naszej pracy lepsze
Dobra panowie teraz mi powiedzcie gdzie pisze symbol koloru
Tu masz kod lakieru LW5Y
dzięki rozejrze sie za klapą na necie, jak nic nie znajde to pomaluje i tyle
No i nowa klapa założona, ruda już nie grozi, przy okazji 3 nowe mody wykonane +3 do wyglądu
1. Hak z przodu na widoku
2. Nowy znaczek na nowej klapie
3. Czarne osłony lusterek ( jeszcze schną)
dawno mnie tu nie było odgrzewam kotleta ;D do autka na szczęście przybywa, nie na odwrót wpadła nowa dokładka zderzaka i cb a za niedługo dojdzie nowe zawieszenie od gti i sprężynki -30 wrzuce foty jak będzie siedział, a teraz świerze foty auto cały czas na zimówkach niestety
Ostatnio edytowany przez kapuch (2014-05-12 13:05:36)
Przodzik wymiata
tak kolego ;D przód jest skończony jeszcze tylko H1 na niebieski pójdzie ale to mały szczegół boki pójdą na dół 30mm, kiedyś felgi i za niedługo maluje progi na czarno... co do tyłu to jeszcze nie mam konkretnych pomysłów, ale to jak będzie pieniądz
Coraz lepiej dokladka widze ta co ja :)prezentuje sie godnie
A można wiedzieć ile za dokładke zapłaciłeś?
zapewne ok 180 z przesylka