Ogłoszenie

#1 2013-10-29 13:41:49

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 550
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Problemy z Vagiem

nie wiem czy pisze w dobrym dziale ale moze ktos sie juz spotkal i bedzie dla nowych jak cos porada

A mianowicie mam problem z podłaczeniem probowalem na takim jakims kablu vag kkl 409,1 taki niebieski pewnie najtanszy na allegro ale taki mialem pod reka od kumpla ...
wiec tak podlaczenie sterowniki wszystko ok zmiena portu na com 1 jest ok
testowane na vcds lite vag 409 i vag 311,2  na kazdym to samo :

widzi port widzi kabel interfejs ok
pass trought jest
iso/...  :no
ros tech :no


wiec wchodze w select module wybieram nie wazne co bo na kazdym to samo przeszukuje adresy wszystko do proby 4 i wywala blad conntroler not resposne tak jak by nie widzial sterownika i to zadnego

spotkał sie ktos z takim problemem ? wie jak go rozwiazac kabel czy cos z elektronika ?


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#2 2013-10-29 14:32:29

miodek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Zarejestrowany: 2011-11-15
Posty: 864

Re: Problemy z Vagiem

Zrób zrzuty z ekranu, najlepiej, napisz jaki masz system.

Ja mam Windows 7 i mam problemy, czasami próbuje jeszcze raz ale od roku nie daje rady.
- - -
Też postaram się opisać moje problemy i wstawić tu do czego dochodzę, może ktoś da rozwiązanie.


ROZRYWKA: www.filmy-dokumentalne.com - codziennie nowe filmy i reportaże
MOJE STARE AUTO: :-)

Offline

 

#3 2013-10-29 15:07:16

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 550
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Problemy z Vagiem

hmm win 7 32 bit:P
kurcze nie pomyslalem o screenach
http://diyrabbit.com/wp-content/uploads … -cable.jpg dokładnie w takim momencie dochodze
a w takim koncze http://obrazki.elektroda.net/13_1223280525.jpg na kazdym z sterownikow wyskakuje to samo moze jakis lewy kabel ehh nie mam pojecia mam nadzieje ze to nie elektryka ...

http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/5727 … KL-Big.jpg kabel podobny do tego

Ostatnio edytowany przez Lukasix (2013-10-29 15:08:49)


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#4 2013-10-29 18:48:45

 kowal9194

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: okolice Inowrocławia
Zarejestrowany: 2013-06-21
Posty: 460
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI AXR
Moc [KM] :: 176kM 397Nm jest 192kM 417Nm:D
Rok :: 99

Re: Problemy z Vagiem

podpinam sie do tematu mam to samo nawet gralem innego vaga i to samo

Offline

 

#5 2013-10-29 19:47:03

 lukker

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

2470384
Skąd: Starachowice/Kielce
Zarejestrowany: 2011-08-23
Posty: 3992
Punktów :   121 
Silnik :: 1,9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110
Rok :: 1999
Imię :: Łukasz

Re: Problemy z Vagiem

Widziałem takie rozwiązania tego problemu, że instalowano na wirtualnej maszynie poczciwego xp'ka i śmigało.

Offline

 

#6 2013-10-29 20:00:09

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2955
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Problemy z Vagiem

jak sprawa samych sterowników do kabla??? może to wam pomoże...
http://freedisc.pl/zdzisiu137,f-25314,s … ladowy.rar

Offline

 

#7 2013-10-29 20:06:19

 kowal9194

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: okolice Inowrocławia
Zarejestrowany: 2013-06-21
Posty: 460
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI AXR
Moc [KM] :: 176kM 397Nm jest 192kM 417Nm:D
Rok :: 99

Re: Problemy z Vagiem

fajnie by bylo ale niesety wyskakuje brak pliku

Offline

 

#8 2013-10-29 20:20:12

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 550
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Problemy z Vagiem

hmm kurcze sterownikow nasicagalem pelno rodzajow i probowalem nie pomoglo mysle kupic inny kabel i sprobowac:P


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#9 2013-10-29 20:37:24

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2955
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Problemy z Vagiem

eno faktycznie coś nie tak,ale coś ostatnio się dzieje z serwerami... jestem tam zarejestrowany na freedisc.pl też mam problemy co do pobierania...

Offline

 

#10 2013-10-29 21:11:59

 kowal9194

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: okolice Inowrocławia
Zarejestrowany: 2013-06-21
Posty: 460
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI AXR
Moc [KM] :: 176kM 397Nm jest 192kM 417Nm:D
Rok :: 99

Re: Problemy z Vagiem

Lukasix jak kupisz inny to daj znac jaki kupiles moze mi tez pomoze

Offline

 

#11 2013-11-06 19:57:58

 Gizbar

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-10-13
Posty: 90
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI AXR
Moc [KM] :: 101
Rok :: 2004
Imię :: Kacper

Re: Problemy z Vagiem

Czy ktoś ma sterowniki do kabla Viaken KKL VAG na WIN 8 bo nie mogę tego zainstalować ciągle brak sterownika, czy ktoś instalował już kable na win8

Offline

 

#12 2013-11-06 20:15:01

 maniek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961052.gif

Zarejestrowany: 2011-07-01
Posty: 2955
Punktów :   137 
Silnik :: mk4 1.9TDI AHF/mk5 1.9TDI BKC
Moc [KM] :: mk4 110 KM / mk5 PLUS 105 KM
Rok :: mk4 1999 / mk5 PLUS 2005
Imię :: Mariusz

Re: Problemy z Vagiem

[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]

Ostatnio edytowany przez maniek (2013-11-06 20:20:51)

Offline

 

#13 2013-11-06 21:59:09

 Gizbar

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-10-13
Posty: 90
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI AXR
Moc [KM] :: 101
Rok :: 2004
Imię :: Kacper

Re: Problemy z Vagiem

Dzięki ale już znalazłem w Win 8 trzeba zmienić w ustawieniach sytemu - wyłączyć wymuszenie podpisów sterowników, potem już wszystko instaluje i śmiga

W Win8 nie ma trybu zgodności z XP a sterowniki do kabelka można spokojnie na Win 8 x64 zainstalować

Ostatnio edytowany przez Gizbar (2013-11-06 22:02:24)

Offline

 

#14 2016-11-06 19:02:25

Moniutex

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2016-11-06
Posty: 1
Punktów :   

Re: Problemy z Vagiem

Witam , podpinam się do problemu, polega on ta tym, że gdy podłączam interfejs i włączam program w moim przypadku ( VCDS Lite 1.2 ), nie mam żadnych opcji do wyboru prócz "Options" gdy chcę tam zrobić test wyskakuje mi coś w stylu "rozpoznano porty, interfejs nie wykryty" i przez to nie mogę nic sprawdzić no i oczywiście kontynuować testu... Proszę o pomoc , dodam, że sterowniki instalowałem w obu miejscach dałem com2     

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
golf4.pun.pl Kantory Rzeszów Wszywki skóropodobne Gotowe spółki Poznań zwyżka poznań kolportaż ulotek poznań