Golf 4 Klub Polska
Z kwasówki to się nadaje na lejek do oleju. Niech zrobią z aluminium. Inaczej temperaturę oddaje a kwasiak trzyma i wolno oddaje.
300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
Haha dzięki Eizon, cały misterne oczekiwanie wpizdu to co na zdjęciach poprzednich to kwas czy alu ?
Niestety kwasówka i jeszcze ciężka w cholere.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Wybornie mam nadzieję że przyjdzie coś innego jak nie to posłuży trochę potem przy zmianie turbo zrobię zestaw "TIP, DP, K03s - Okazja "
Panowie jakby Wam się widziały taki 19" cali 8,5 szerokości u mnie
19 zawszę TAK
wzór też fajny chyba z a6 ?
Jak dla mnie to się nawet nie zastanawiaj tylko bieraj/zamieniaj/kupuj czy co tam trzeba zrobić. O niebo lepsze niż obecne prosiaki z Porsche
Chrzanek napisał:
Jak dla mnie to się nawet nie zastanawiaj tylko bieraj/zamieniaj/kupuj czy co tam trzeba zrobić. O niebo lepsze niż obecne prosiaki z Porsche
jestem tego samego zdania
A mnie się Prosiaki bardziej podobają , felgi od RS6 ( wzór ) są też już mocno oklepane i jakoś nie leżą mi na MK4 ..
Muszka napisał:
A mnie się Prosiaki bardziej podobają , felgi od RS6 ( wzór ) są też już mocno oklepane i jakoś nie leżą mi na MK4 ..
A kto tu mówi o RS6? Przecież to zupełnie inny model koła.
Poczekajcie jednak tych felg co na górze nie będzie a Porsche sprzedane w piątek wysyłam je do Szczecina będzie coś grubego :-D
Chrzanek tak wiem , powaliło mi się
Oskar działaj, działaj
Chłopie dawaj z tym silnikiem działaj a nie się obreczami zajmujesz. Pokaż czy silnik odpalił, czy. Komunikacja jest takie rzeczy. Bo nie będzie do czego tych felg założyć
Chłopaki na spokojnie, gdzie tak śpieszno do nowego sezonu jeszcze kilka miesięcy haha A tak na serio teraz zaczynam się bawić z elektryką jutro może co nie co polutuje także jest to do ogarnięcia Z silnika to zostało zrobić półosie, zalać nowe płyny wszystkie ustrojowe, złożyć dolot (TIP przyjdzie za 2 tyg ), kupić dwa węże do nagrzewnicy co się łączą w ścianie grodziowej bo ktoś obciął no i to by było tyle
No i doszedł Downpipe na 3" w piątek składamy wydeeeech - wkońcu
Porsche poszło w świat jak ktoś zobaczy złote prosiaki to pozdrowić właściciela Nowe kółka już wkrótce
już wiadomo jaka rolka nowa ?
Rolka wiadoma, idą już dwie opony na tył ale o tym za jakiś czas
No i oczywiście zamontowałem wydech wkońcu, tutaj jeszcze nie połączone z moją resztą przelotu 2,5"
Ale obecnie połączone taką oto obejmą
Każde połączenie uszczelnione pastą Bosala jak wyżej Końcówka została trochę cofnięta w dokładkę i nie wystaje jak wystawała więc według mnie jest idealnie teraz
Pracę spowolnione trochę przez jeden dystans który się nie chciał odkręcić koniec końców wykręciłem całą zwrotnice i zawiozłem na warsztat gdzie jakoś się udało odkręcić za pomocą palnika i spawarki W poniedziałek myślę że już założę zwrotnice i powkładam półosie
Powoli do celu, nie obejrzymy się i końcówka Powodzonka!
A gdzie masz osłony termiczne?
I co to za krociec z rury wystaje i opiera się o tunel?
Osłona termiczna założona ta rura to druga część wydechu która już jest połączona z DP za pomocą obejmy jak wyżej.
Koła które między czasie ogarniam to szeroka stal na bazie dojazdówek z Audi A3 18" 38ET i 3,5J dzisiaj zostają wysłane do poszerzenia na 11J z przodu i 12J z tyłu. W tej samej firmie zostaną wypiaskowane i polakierowane w czarny połysk. Na ranty wpadnie ciekawy napis. Nadkola będą wycięte i wstawione poszerzenia :-D Na tył przyszły już dwie opony Sunny 255/35 R18 7mm bieżnika w dobrej cenie.
no nie powiem jestem ciekaw spasowania... ale jezeli ma byc tymczasowe to słabo.... zostaw kase na cos grubego a nie drugie koło "na chwile"
Jeśli będzie fajnie spasowane i fajnie to siądzie stylowo do Gofra to zostanie jak lipa, tak jak gadaliśmy wpadnie coś grubego i jak u Ciebie 4 x 9,5 albo coś takiego Pomysł ze szerokimi dojazdówkami męczył mnie już dłuższy czas stąd ta decyzja z ciekawości.
I tutaj fotka 255/35 na tylne 12J
trzymam kciuki zeby poszło po twojej mysli ale mnie jakoś to średnio się widzi...tym bardziej 17... a weź to spasuj ładnie ;/ wyjdzie tak że będzie szok, a zaraz niedosyt ;/
to i tak szeroka gumcia... ja na planowane 11J daje - 225/35
Ostatnio edytowany przez theblues888 (2015-10-02 18:50:09)
Żadne 17 tylko 18 nigdy mniejszej felgi do czwórki :-D
wydawało mi sie ze tam 17 wychodziła tylko... tak czy inaczej zmienia to lekko postac rzeczy... mam nadzieje ze siądzie to i licze na face na priv jakies przecieki jak będą
Mader Fucker Cóż za zmiany tu ja wyczytałem z tą szeroką stalą, nie no grubo to będzie na pewno bez dwóch zdań.
Jestem mocno ciekaw jaki to efekt z tego będzie Na ten moment, to nawet ciężko mi sobie wyobrazić
No trochę zmiana wizji Marcinie ale będzie hmm czy grubo zobaczymy ale na pewno szeroko
Pierwszy wyciek info od firmy która poszerza moje dojazdówki
A mianowicie felgi zostały wypiaskowane teraz zostaną poszerzone na 12J tył i 11J przód a następnie zostaną pomalowane w czarny połysk, także z niecierpliwością czekam na kolejne fotki z przebiegu prac W tym miesiącu było strasznie słabe święto Matki Bożej Piniężnej, tak więc zakupiłem tylko nowe opaski do intercoolera, jakieś tam brakujące śrubki w ASO, płyn do wspomagania zielony FEBI-ego podobno jak na pierwszy montaż no i filtr paliwa Knechta. W następnym miesiącu kupuje CAI Simoty, olej oraz filtr oleju i można palić
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2015-10-09 11:46:35)
Są pierwsze spy foto z poszerzania
tu na razie połapane punktowo kolejne fotki dostane wkrótce, a mają do mnie przyjść w czarnym połysku
Doszedł też TIP na 3" z czarnymi sylikonami w połysku
Po za tym ogarnąłem już elektrykę w 95% zostało przepisać immo i myślę że na początku listopada będę mógł wrzucić filmik z pierwszego odpalenia
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2015-10-13 06:39:11)
WOW poszedłeś ostro z tymi felgami, już się nie mogę doczekać jak to będzie wyglądało na golfie
moje zdanie już znasz.
Immo nie lepiej wyłączyć jak zawracać sobie tyłek programowaniem?
A da radę go wydupic bez kompa? Jak byś mógł jakieś info na priv byłbym wdzięczny
jak naciagniesz na 12 J tą opone daj znac musze zobaczyc jak to wejdzie...
Szeroką Stal Węgrów na FB mają stronkę. Elektryka spięta założyłem aku przekręciłem kluczyk i nic nie spłonęło a pompa paliwa ładnie zakręciła zostało ogarnąć immo olej i można odpalić
A ja się zastanawiałem komu oni robią tą hardcorową szerokość ale już wiem
Czekam na film
No sam jestem ciekaw ale czekam na wypłatę żeby kupić porządny olej, ogólnie elektryka jest już spięta w piątek ogarniam sprawę z immo i poukładam wiązkę.
A między czasie kolega rozbierał borę vr5 na części i mam fajny licznik Full Fis bez CAN-a
No i zakupiłem filtr oleju K&N a drugi kolega miał wskaźnik doładowania turbo
A silnik ma wiązkę z CANem, czy bez? Czy jakaś przeróbka i wkładasz fisa?
Z tego co Oskar mi mówił nie ma CANA i ten licznik full fiss to larytas i fart jakich mało Coś dalej poszło Oski?
Hallo Oskar tutaj Ziemia odezwij się czasami.Jesteś tak zapracowany przy autku czy w swojej pracy??? Pochwal się jakimiś nowinkami,bo tego brakuje na forum-ja za dawnych "dobrych" czasów.
Od poniedziałku do piątku szkoła, w sobotę niedziele praca jak wychodzę o 6 rano w sobotę wracam 21 w niedziele.
Golfik stoi w garażu, coś się tam składa powoli a dzisiaj przyszły dwie pierwsze felgi na tył
Foto robione po ciemku telefonem więc bez szału Ogólnie 12" na tył na to jak dojdzie mi wypłata jutro zakładam opony 255/35 na przód 11" (przyjdzie w następnym tygodniu) i nie wiem jeszcze jaka opona Oczywiście średnica to 18"
Baa, ja jestem na bieząco hah. Oskar wrzuć tą fotę co wysłałeś mi przez pomyłke haha
na 11 ja u siebie jak coś myślałem coś pod 225/245 te rejony... tez nie wolno przesadzić, to oś skrętna jest...
czekam na dobre foto jak wskoczy 255
Kurde zeszło delikatnie i wystaje 15 cm na stronę spoko upcham to jakoś już jest koncepcja 5-6 cm na kontach 10 cm pod poszerzkę wycięte nadkola i mega gleba (wydupione sprężyny)
Nisko i szeroko
Szacun z takie koła na nasze Pl drogi
Takiego czegoś jeszcze nie widziałem
To już nie będzie golf:p
szkoda ze takie kijowe et masz... tak by było inaczej... dasz rade... po nowym roku ja upycham swoje... będą walce
Spoko upcham to Z kolegą w piątek będę chciał zrobić negatywa na podkładkach żeby ogarnąć czy uda się zrobić taki "kont" żeby schowało się 6 cm jak tak to zamówię w Camber Gold bądź innej firmie takie cambery z interesującą mnie grubością a pozostałe 10 cm wsadzę pod poszerzkę JDM z aluplast.pl i może być ciekawie
Ciekawie to wygląda mini monster track ciekawe co by powiedzieli na to panowie w białych czapkach ?
Albo "GRUBO" , albo wcale
alaplast nie ogarnie ci szerszych niz 5 cm do golfa ;/
pogrom
ja chcę już zobaczyć jak to upachałeś
P.s szkoda że na żywe oczka nie mogę takich rzeczy oglądać było by trochę ubawu , nowe imię dla golfa? CZOŁG? zielony jest trochę moro i będzie jak ulał