Golf 4 Klub Polska
Te rzeczy skompletowane okazyjnie na resztę przyjdzie czas
Młody Golfiarz napisał:
Te rzeczy skompletowane okazyjnie na resztę przyjdzie czas
ale powiem ci że nawet jak byś miał czarną skórę i czarną podsufitkę to by fajnie wyglądało bo nadal będę ci mówił że fajnie będzie wyglądać dół kremowy a góra czarna
ahhhh <3 coraz bardziej mi sie podoba kremowe wnetrze jestem ciekaw efektu koncowego
O kurde!
Całkieeem konkretnie się to prezentuje na ten moment
DeeJn napisał:
ahhhh <3 coraz bardziej mi sie podoba kremowe wnetrze jestem ciekaw efektu koncowego
Ja moze w poniedzialek lukne na te jego cudo na zywo,bo mam zamowione czesci z aso vw dla nas obu i mu podwioze
Kolejny up dzisiaj założone tylne pasy i schowek. Mieszek fajnie wygląda ale ma inny odcień więc będzie tylko tymczasowo kiedyś zmieni się go żeby pasował pod ręczny. Jutro już kończę temat kremowych elementów. A i tunel jeszcze nie spasowany
PozdraVWiam
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2015-01-21 17:35:55)
powiem że niegłupio to wygląda tylko teraz te plastiki wnętrza pokryte "gumą" w piano black ^^ to by była kosa >.< tak że kupuj szpraja i maluj te plastiki
3mam kciuki za utrzymacie czystości!
Kosz pójdzie w oryginalne drewno, żadne malowanie
No ale jutro do kończę składać i wrzucę fotki z końcowego efektu, i puki co nic nie robię w środku.
A jeszcze jedną fotkę znalazłem tył golfa wygląda tak
Chrzanek napisał:
3mam kciuki za utrzymacie czystości!
Dlatego ja juz mu to samo wiele,wiele wczesniej napisalem (nawet mu to w garazu powiedzialem) ze z tym kremowym dywanem,to sie zajedzie.
Tylko pozazdrościć środka auta
Tylko teraz każdy zdejmuje buty zanim wsiądzie i będzie czysto
lukker napisał:
Tylko teraz każdy zdejmuje buty zanim wsiądzie i będzie czysto
Lukker-po co zdejmowac buty?? Oskar zamontuje w golfie zasobnik z foliowymi workami na buty (jak w szpitalu) i jeszcze na tym bedzie zarabiac
Haha już dzisiaj mi to proponował kolega Możecie się śmiać ale moja dziewczyna jak dzisiaj wjeżdżała nim do garażu to ściągała buty Puki nie ogarnę dywaników to niestety tak będzie
Albo w bagaju wozić kilka kompletów kapci dla każdego pasażera, hahaha
Na szybkiego poskładałem przód, żeby zobaczyć jak się będzie prezentować oryginalny czarny znaczek, z czarnymi lampami i oryginalnym znaczkiem GTI. Powiem że jest mega, brakuje mi tu tylko przedniej dokładki z GTI która leży w pokoju oraz listwy która poszła do zalania plastikiem na gładko.
No i w końcu poskładane element tapicerki, jeszcze tylko spasować tunel ale czekam aż dostane brakujące blaszki. Mieszek jest tymczasowo ponieważ jest za jasny do ręcznego i innych części plastików.
Elegancko!
jest dobrze
jeszcze tylko brakuje boczkow drzwi i stolkow w kremowej skorze robi robe krem
Kane do drugie mam tylko nie widać, w idealnym stanie o dziwo i nie zalane sokiem jak 90% tych plastików zanim je wyczyściłem Tego pierwszego nie potrzebuje bo tam będzie podłokietnik skórzany w kremie
DeeJn no powiem Ci że do zielonej butelki pięknie się komponuje
Myślę nad sprzedażą bagażnik dachowego owijek i deski, wystawiłem na giełdzie jak będzie chętny to sprzedam. Patrzyłem na niego cały tydzień praktycznie i rozmyślałem sprzedać czy lecieć dalej z Hawaii i doszedłem do wniosku że bagażnik optycznie podwyższa auto i to bardzo a z drugiej strony do Hawaii-a przydało by się elementy USA a na to za bardzo kasy nie mam i wolę zostać przy pakiecie GTI - i taki to dylemat pomóżcie
No masz rację, optycznie samochód z tym bagajem na dachu daje efekt auta dość wysokiego i masywnego
Ja wolę bez, ale to tylko moje zdanie
Chrzanek dla Ciebie czekam na innych opinie
No to szykuj na poniedzialek dla mnie do oceny.
bagajem jest ok pod warunkiem jak jest syta gleba i koła w uj szeroko ;d
bagajnik zostaw zobacz sobie tutaj jaki robi syf
Wszystko jest kwestia gustu
Jutro dzwonie i zamawiam takie fotele do przodu:
Oczywiście jak przyjadą daje do mojego majstra na pranie. Stwierdziłem że puki co na skórę mnie nie stać ale za to mogę poskładać welurowy krem/beż i też nie będzie źle jako pierwsza wersja. I znalazłem te jak wyżej fajny welur z Comfort Line tylna kanapa z podłokietnikiem, zagłówkami a nawet dzielona bo moja to taka bieda bez niczego.
Jutro też zostaną w końcu wysłane do mnie śrubki do skręcenia i poskładania tunelu oraz kremowy podłokietnik na przód kremowy też w welurze.
PozdraVWiam
o jednak kupujesz ? :3 ale dobrze dobrze ^^
Patrzyłem tak na te fotele i na zdjęci mojego środka i tak te czarne mi nie podchodzą wolałbym już mieć jakieś stołki w kremie ;D A w przyszłości kupic oryginalne kremowe Recaro Jeszcze tylko boczki będzie trzeba poszukać
boczki to nie będzie aż taki problem ale te twoje co teraz masz sprzedajesz nie ?
Tak też pójdą na sprzedasz, ale boczki jak będę szukał to już pod elektrykę
bo chciałem pisać żebyś znalazł kogoś kto ma w twojej okolicy właśnie takie boczki i na zamianę twoje fotele za te boczki >.<
"Koniec inwestowania i roboty we wnętrzu"
Hahahaha No i prawidłowo, że zmieniłeś zdanie. To wyjdzie Tobie tylko na dobre Panie Oskarze!
Gratuluję podjętej decyzji
Chrzanek jakie Panie aż tak stary nie jestem no miało być na ten czas koniec inwestowania w środku ale nie wyszło.
No wiem, wiem, że nie jesteś No i prawidłowo, zobaczysz, że nie pożałujesz tej decyzji!
Myślę że tak za 3 tygodnie założę już czyste wyprane fotele a do końca ferii mam nadzieję że spasuje tylny zderzak, ciekawe jak lakiernik dobrał mi kolor.
a już poszedł do malowania czy dopiero idzie ?
Już jest ponad tydzień czasu od soboty, zderzak dokładka i lotka tylnej klapy wszystko w kolor budy a i te listwy obrysowe tylnego zderzaka. Następnie pójdzie przód
co on się tak obija pogonić go >.<
Powiedziałem że jak ma to spier**** to żeby się nie śpieszył i chyba za bardzo sobie wziął te słowa do serca
no w sumie to dobrze powiedziałeś tylko żeby na rozpoczęcie sezonu się wyrobił >.<
Widzę ładnie się pozmieniało od czasów zakupu Golfa powodzenia w dalszych modach
No i doszła paczka a nawet w sumie to 3
A w nich :
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, nigdzie nie wytarte, nigdzie nie potargane ani nie przypalone, jak za tą cenę jest w porządku Tylko wyprać
Po za tym podziękowania dla kolegi kane za oryginalne i nowe grzybki na kielichy przednich amortyzatorów oraz gąbki żeby woda ściekała gdzie powinna. Fotki wrzucę zaraz
kiedy będą na aucie ??
wiem że muszą dobrze wyschnąć i jestem ciekaw czy będzie prał raz czy dwa razy jak dywan >.<
powiedz mi czy te wnetrze jest obite skora czy ma tylko taki kolor? i ten mieszek i galka dokladnie czy to jeest od golfa 5?
Myślę za tydzień góra dwa tygodnie, zero pośpiechu z tym. Znowu daje do tego pana do wyprania chyba dwa to tu będzie mało haha.
No podłokietnik wstępnie wyczyszczony i zdrapana guma z plastików ten materiał i tak pójdzie do wyczyszczenia razem z fotelami, muszę jeszcze tylko kupić łapę montażową i będzie można zakładać
A tutaj nowe oryginalne grzybki na amortyzatory od kane:
No i wyżej wspomniane nowe gąbeczki
Mesiu gałka jest z normalnej czwórki taką już miałem jak kupiłem auto, mieszek jest ze skóry naturalnej zamówiony na allegro, ale będzie do zmiany bo jest za jasny do reszty. Kierownica ze skóry oryginalna 3-ramienna, ręczny ze skóry też oryginalny z czwórki, a plastiki to plastiki tylko w kolorze kremowym/beżowym. Fotele to welur z Comfort Line
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2015-01-28 20:59:06)
No i fajnieeeeee!
No, no pogratulować
A pro po daliście mi zadanie na rok 2015 aby udowodnić , że bagaj nie podwyższa i nie robi wrażenia masywniejszego auta
No ja mam mały dylemat z tym bagajem Oskar daj mi dobry klucz pneumatyczny żeby odkręcić śruby z przednich kieliszków bo się zapiekły jak cholera to też zejdę jeszcze niżej, puki co to gwint mi się skończył ale na helperach urwę tak ze 3 cm i dokładka z GTI będzie tulić ziemię Prawdopodobnie uda się dorwać inne koła na sezon trochę większe resztę zostawiam tajemnicą
Dzień w dzień wd40 i puszczą w końcu
Ja też co nie co mam w planach , mam nadzieję , że będzie okazja by nasze pszczółki się spotkały gdzieś na zlocie
Na pewno zawitam na VAG Nysie, VW Manii i na pewno Pogoria Treffen. Z resztą to zobaczymy jak wyjdzie Śruba od ponad tygodnia bierze kąpiel w WD-40
VW Mania zaklepujemy razem
Życzę powodzenia ze śrubami
Młody Golfiarz napisał:
... A tutaj nowe oryginalne grzybki na amortyzatory od kane: ...
Dzieki za reklame (mojej osoby lub aso vw) Zawsze sluze pomoca przy zakupie ory czesci.Wymieniles juz te zapieczone przednie wycieraczki? Tak przy okazji sprawdz czy masz w golfie/w podlodze od spodu takie zaslepki: http://www.fotem.pl/show/full/2fac99571 … 5f079a5159 obok kol przedniej i tylnej osi (zeby woda sie nie lała-ja mialem tylko 2 i 2 dokupilem).
Ostatnio edytowany przez kane (2015-01-29 09:41:49)
Nie dałem sobie spokój na razie z tym, będę musiał użyczyć ściągaczy do wycieraczek
Wczoraj podobno wysłali do mnie wycieraczkę tylną, nie mogę się już doczekać a tym czasem lecimy dalej z modami, dzisiaj odbiór elementów od lakiernika:
Zarąbiście wykonana robota, wszystko tak jak ma być z kolorem to zobaczymy na aucie jak spasuje ale porównując z klapką wlewu niczym się nie różni. W następny piątek myślę <pośladki> na cacy tylko umyć tylną klapę spolerować całość i nałożyć dobry wosk na sezon.
No i była przymiarka przodu bo już nie mogłem się powstrzymać
Do ziemi jakieś 3 palce, czyli dokładka dotknie ziemi na sezon Brak listwy jak już wspominałem po niedzieli będzie bo jeden plastikarz poddał się z tym i nie zrobił mi na gładko jest u drugiego majstra. Jak przyjdzie to czas zbierać kasę na malowanie przodu.
PozdraVWiam
no ładnie ładnie to co na lipiec auto miesiąca golf4.pun.pl ??
i chyba trzeba będzie napisać do redakcji vw-trends
ale to jak skończysz środek i z zewnątrz czyli na koniec sezonu >.<
O Panie! Robi robotę te spasowanie!
Daleka droga do skończenia środka. Jutro fotele jadą do prania. Chciałbym już ten zderzak założyć na auto
W końcu doszedł ostatni element do skończenia tyłu
Oryginalna nowa wycieraczka na tył z Golfa V
Na pewno będzie dużo lepsza niż oryginalna z IV z rdzawym nalotem
Jak wiecie albo i nie mam obitą maskę na całej długości praktycznie od kamieni
Kolega zakupił sobie nową bre i pożyczył przymierzyć i teraz mam lekki dylemat. Tak tak wiem że rysuje maskę ale moja prędzej czy później i tak do malowania.
Co myślicie ?
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2015-02-03 20:14:43)