Golf 4 Klub Polska

Golf 4 Klub Polska

Ogłoszenie


#1 2015-03-27 17:29:41

11mata11

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-05-15
Posty: 29
Punktów :   
Silnik :: 1896
Moc [KM] :: 150
Rok :: 2002

radio 2 din jakie wybrać

Witam
zamierzam kupić radio z dużym wyświetlaczem do mojego golfa, mam pytanie co sądzicie o Pioneer 270 by, czy będzie pasowało czy trzeba jakieś ramki dokupić. Czy każde radio 2 din wejdzie bez problemu czy także trzeba kupić jakąś ramkę.

http://allegro.pl/pioneer-mvh-av270bt-2 … 47291.html

http://allegro.pl/radio-2din-pioneer-mv … 34904.html

W pierwszym linku jest owa ramka a w drugim nie.

Aktualnie mam to radio
http://www.google.pl/search?q=radio+nav … AQ#mhpiv=8

Ostatnio edytowany przez 11mata11 (2015-03-27 17:39:44)

Offline

 

#2 2015-03-27 18:07:15

 kubol1990

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

7557569
Skąd: Szubin
Zarejestrowany: 2013-11-25
Posty: 1520
Punktów :   13 
Silnik :: chwilowo brak
Moc [KM] :: brak
Rok :: brak
Imię :: Jakub

Re: radio 2 din jakie wybrać

ale że masz to radio to znaczy ??
MCD
http://vwnavi.com/attachments/volkswagen-factory-fit-navigation-systems/rns-510-mfd3-navi-system/800d1250928302-rns-510-golf-4-2003-mcd.jpg
MFD
http://i45.tinypic.com/2ue5mch.jpg
jak byś nie miał MFD to bym kupił MFD w wersji C lub D (łatwo je rozróżnić bo mają napis na obudowie "MCD" i podpiąć jakiś wzmacniacz, subwoofer i kamerę cofania )

Offline

 

#3 2015-03-27 18:28:30

11mata11

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-05-15
Posty: 29
Punktów :   
Silnik :: 1896
Moc [KM] :: 150
Rok :: 2002

Re: radio 2 din jakie wybrać

Mam mcd i mam wzmacniacz podpięty, powiedz mi orientujesz się czy ten Pioneer mi podejdzie i czy musze mię ta ramke

Ostatnio edytowany przez 11mata11 (2015-03-27 18:40:47)

Offline

 

#4 2015-03-27 18:44:31

 xoskar24x

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

2786057
Skąd: Elbląg
Zarejestrowany: 2013-11-30
Posty: 665
Punktów :   
Silnik :: 1.4
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1998
Imię :: Oskar

Re: radio 2 din jakie wybrać

Czego oczekujesz od radia ?
Nastawiłeś się tylko na pioneer ?
Ja bym polecał dużo bardziej ALPINE ich nowszy asortyment wali na łeb na szyję konkurencję
Trochę droższe ale jakość pod każdym względem przewyższa pioneera..
Jeżeli chodzi o starsze tańsze radia to wziąłbym pioneera , a w tym zakresie cenowym co mniej więcej podajesz nie zastanawiałbym się nawet ..


"Życie zaczyna się powyżej 5 tyś obrotów…"

http://images64.fotosik.pl/444/744ae640d160ae64m.jpg

Offline

 

#5 2015-03-27 18:57:19

11mata11

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2013-05-15
Posty: 29
Punktów :   
Silnik :: 1896
Moc [KM] :: 150
Rok :: 2002

Re: radio 2 din jakie wybrać

Powiedz mi czy mi siadzie ten Pioneer musze miec ta ramkę czy nie, a jaki model byś proponował, zalezy mi na dużym radiu tym 2 Din i żeby dobrze gralo i pociaglo wzmacniacz i tube

Offline

 

#6 2015-03-27 19:44:22

zientek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-03-11
Posty: 137
Punktów :   

Re: radio 2 din jakie wybrać

xoskar24x napisał:

Ja bym polecał dużo bardziej ALPINE ich nowszy asortyment wali na łeb na szyję konkurencję

Niestety konkretne radia 2din alpine swoje też kosztują za dobrego klocka trzeba dać jakieś 1300zł i to w używce

Koniecznie chcesz 2 din? za tą cenę kupisz spokojnie 1din bijące na głowę funkcjonalnością, jakością i rozbudowaniem te biedne 2din ;p

A kwestię ramki szybko rozwiążesz podjeżdżając do jakiegokolwiek sklepu CA i zwyczajnie o to pytając

Osobiście 2din nie montowałem nigdy w golfie i w sumie żadnym innym aucie właśnie z wyżej wymienionych powodów.

Offline

 

#7 2015-04-02 00:19:37

 Dandusiek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: Gdańsk
Zarejestrowany: 2015-01-03
Posty: 405
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI AHF
Moc [KM] :: 110 / 140 KM
Rok :: 1998
Imię :: Damian

Re: radio 2 din jakie wybrać

Co do radia MFD, można podpiąc bez problemu tubę Kubol? Sory ze odbiegłem od pytania, napisz mi prosze na PW jak mozesz bo mam pare pytać co do tego


[MK4] Exclusive GTI 1.9TDI | AHF | GWINT | 25Jahre | RECARO| LC9Z| - 3CITY! Wbijać ;>

http://www.golf4.pun.pl/viewtopic.php?id=10351

Offline

 

#8 2015-04-03 09:29:46

zientek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-03-11
Posty: 137
Punktów :   

Re: radio 2 din jakie wybrać

Wszystko możn!
Pytanie jak bardzo chcesz się bawić

Offline

 

#9 2015-04-09 18:58:16

 pauliosss

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Lubelskie
Zarejestrowany: 2014-12-30
Posty: 88
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI AXR
Moc [KM] :: 101
Rok :: 2002
Imię :: PAWEŁ

Re: radio 2 din jakie wybrać

chłopaki MFD 2 z piątki golfa nie będzie pasować do G iV nie?? Bo tamto jest zaokrąglone a te sa w kant nie?

Offline

 

#10 2015-04-09 19:34:04

 kolak

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422960990.gif

9043007
Skąd: Limanowa
Zarejestrowany: 2012-06-07
Posty: 1156
Punktów :   39 
Silnik :: 1.9 tdi Alh
Moc [KM] :: 90+/110
Rok :: 2000
Imię :: Krystian
WWW

Re: radio 2 din jakie wybrać

nie bedzie bo jest szersze,chyba ze wytniesz boki w dekorach to wejdzie


https://www.facebook.com/Golf-MK-IV-25t … 639547267/
http://images75.fotosik.pl/586/d0f32d5c3c9c3aa3m.jpg
Jeżdżę szeroko i nisko, jak mówi pismo...

Offline

 

#11 2015-07-10 15:07:13

KRPaulo

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2015-04-18
Posty: 33
Punktów :   
Silnik :: 1.8T
Moc [KM] :: 150
Rok :: 1999
Imię :: Paweł

Re: radio 2 din jakie wybrać

Panowie jakie radyjko 2din polecicie, zeby pasowalo na desce jak fabryczne tzn. zeby nie wystawalo z deski tylko tak fajnie sie komponowalo jak oryginal? Mam w aucie wzmacniacz ze skrzynia takze dobrze by bylo zeby to jakos gralo

Offline

 

#12 2015-07-10 15:35:30

zientek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-03-11
Posty: 137
Punktów :   

Re: radio 2 din jakie wybrać

Ja jak zwykle powiem tylko, że nie polecam 2din
lepiej kupić dobrego 1dinowca i zaślepić, albo dodać kieszonkę w pozostałą szczelinę

Offline

 

#13 2015-07-10 15:43:00

KRPaulo

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2015-04-18
Posty: 33
Punktów :   
Silnik :: 1.8T
Moc [KM] :: 150
Rok :: 1999
Imię :: Paweł

Re: radio 2 din jakie wybrać

Zawsze mialem 1din a obecne radio (pioneer 6900ib) jezdzi ze mna juz w 5 aucie. Teraz bym chcial sprobowac czegos innego tak prawde mowiac, tylko nie wiem ktore radio jest godne polecenia i ktore ladnie sie wkomponuje w deske w gofrze

Offline

 

#14 2015-07-10 23:31:40

Amadeusz1

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-07-10
Posty: 1
Punktów :   

Re: radio 2 din jakie wybrać

witam
zastanawiam sie nad zakupem  radia. dodam, ze to bedzie moje pierwsze radio nie stadardowe. mam na oku Pioneer DEH-X3700UI (dane techniczne tutaj: http://www.feuvert.pl/e-sklep/car-audio.html ) bede  z tego sprzetu zadowolony, czy zbierac kase na cos z wyzszej polki? jesli tak to prosze o propozycje.
pozdrawiam

Offline

 

#15 2015-07-11 10:57:08

zientek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-03-11
Posty: 137
Punktów :   

Re: radio 2 din jakie wybrać

KRPaulo ten Pajonier to już choć troszkę wyposażone radio, nie jakiś pierwszy lepszy golas bez niczego na pokładzie zestaw podstawowych filtrów i 3 pary RCA. Nie wiem jak z profilem grania, brakuje mu tylko proca Ale generalnie to i tak dopiero liźnięcie czubka góry lodowej jakim są radia 1DIN. Pytanie jest takie, po co Ci radio 2DIN? Do oglądania filmów? Czy do słuchania muzyki? Taka zabawka szybko się nudzi i zostaje później tylko po to, żeby robić wrażenie, a i radyjka takie do 1kzł jakiegoś szału w graniu nie zrobią. Dodatkowo jeżeli chodzi o multimedia, co chwilę na forach znajduję tematy, że komuś jakiś film na jakimś modelu nie działa, bo kodek, bo rozdzielczość a niby wszystko robi ok
Do takich pierdół to CarPC a nie jakieś radio 2DIN biedne


Amadeusz1 to radio jest nawet spoko, chociaż może nie za 400zł ważne jest to, że posiada podstawowe filtry, o których pisałem wcześniej na forum nie raz, zerknij w inny temat też w dziale Car Audio, bodajże (nowe radio, jakie?).

Offline

 

#16 2015-07-11 11:47:35

KRPaulo

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2015-04-18
Posty: 33
Punktów :   
Silnik :: 1.8T
Moc [KM] :: 150
Rok :: 1999
Imię :: Paweł

Re: radio 2 din jakie wybrać

Tak tez chyba zrobie bo faktycznie te radia 2 din nie dosc ze ustawien maja niewiele, to jeszcze wystaja z deski. Najladniej sie komponuje to MFD ale tu chyba jest problem z mp3? Bo ja generalnie slucham na ipodzie i to radio obecne co mam to tez chcialem zmienic bo nie laduje go w czasie jazdy

Offline

 

#17 2015-07-11 13:50:03

zientek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-03-11
Posty: 137
Punktów :   

Re: radio 2 din jakie wybrać

Nie wiem jak jest z MFD, bo zawsze pozbywałem się ori jednostek ze wszystkiego w czym stawiałem system. Klocków obsługujących ipody masz na rynku masę, ale skoro to jest Twoim głównym źródłem, to może jakiś fajny starszy alpine z interfejsem?

Offline

 

#18 2015-07-11 14:06:08

KRPaulo

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2015-04-18
Posty: 33
Punktów :   
Silnik :: 1.8T
Moc [KM] :: 150
Rok :: 1999
Imię :: Paweł

Re: radio 2 din jakie wybrać

Tzn o jakim alpinie mowisz? Bo ja generalnie w temacie radii jestem noga, wiec jakbys to jakos przyblizyl to bym byl wdzieczny

Offline

 

#19 2015-07-13 15:14:34

zientek

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-03-11
Posty: 137
Punktów :   

Re: radio 2 din jakie wybrać

A widzisz, zależy od tego czego oczekujesz od radia, jak rozbudowany masz system, czy planujesz go później rozbudowywać
Jeżeli chcesz dobre sprawdzone radia (nie tanie) to możesz skusić się na starsze modele Alpine, wyposażone już w procki, do tego interfejs pod ai-net do ipoda i masz wsio z główki

Chyba, że nie masz chęci obracać się w używkach to możesz dorwać sporo "nówek" i tutaj rozstrzał cenowy też jest dość spory, ale większość modeli alpine wyposażonych w USB powinna już obsługiwać iphony i ipody.

Offline

 

#20 2015-07-25 21:32:31

KRPaulo

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2015-04-18
Posty: 33
Punktów :   
Silnik :: 1.8T
Moc [KM] :: 150
Rok :: 1999
Imię :: Paweł

Re: radio 2 din jakie wybrać

A jak gra ipod z tym radiem mfd? Coraz bardziej sie sklaniam ku ori przede wszystkim ze wzgledow estetycznych i navi

Offline

 

#21 2015-08-02 11:44:00

Mrblack85

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1240164987.gif

Skąd: Ruda Śląska
Zarejestrowany: 2014-07-11
Posty: 417
Punktów :   
Silnik :: 1,6
Moc [KM] :: 105
Rok :: 2000
Imię :: Marcin

Re: radio 2 din jakie wybrać

No właśnie tutaj o chodzi o estetykę i o to do czego "pudło" będzie wykorzystywane - sam bym wsadził do mojego din ze względów wykorzystania nawigacji systemowej i aktualizacji dla systemu a po modyfikacji na niezłą rozbudowę


http://bokka.pl/up/3d0bc19fdc5cf316123edab66194c0eb.jpg

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
taxi bydgoszcz fordon www.mydlice.pl www.lupre.pl dj wesele wielkopolska Podziękowania dla rodziców przedszkole Piła Prawnik Poznań pomocneforum