Golf 4 Klub Polska
Witam, niedawno kupiłem sobie i sprowadziłem z Ojcem z Reichu Golfa IV w edycji Generation, auto jest w dobrym stanie śmiga aż miło lecz niestety jak na te 300 tys przebiegu pare rzeczy już sie zużyło i wymaga wymiany. Oczywiście po przekreceniu kluczyka wywałają sie same błędy o serwisie o uszkodzonym czujniku oleju, wody i poduszki. Muszę wymienić rozrząd, olej ,filtry ,olej, amortyzator prawy tył ustawić kierownice bo jest nie wyprofilowana.Moge się tu rozpisywać ale ważne autko jest piękne i jak narazie sprawne Golf Musiał mieć coś modyfikowane przy turbinie lub przy chipie bo osiągniecie 230 to dla niego pestka a kopyto ma niezłe słychać jak turbina syczy :0.Postaram się tutaj rozpisać mój plan pracy nad doprowadzenie Golfa do porządku
OGÓLNE:
- Silnik :1.9 TDI AJM
- Moc [kW/KM] :85/115
- Przebieg :308164
- Rocznik :2000
- Skrzynia :M6
- Rodzaj paliwa :Diesel
- Drzwi :3D
- Wersja :Generation
WYPOSAŻENIE:
- 4xAirBag
- Ręczna Klimatyzacja
- Trójramienna wytarta kierownica
- Szyby w prądzie
- Lusterka zewnetrzne w prądzie
- Podgrzewane Siedzenia
- 4 stalowe felgi Volkswagena razem z ori kołpakami
- Siedzenia z napisem Generation
- Centralny zamek bez funkcji Comfort
- Radio Pioneer typu: wymień to na lepszy model
- ABS
- ESP
- Rdza na nadkolu prawego błotnika
- Skóra na recznym, mieszku i kierownicy
- Fis 1/2
- Gniazdo 12V w bagażniku
- Podłokietnik tylny
Zewnątrz
Wnętrze
Ostatnio edytowany przez Sulejman (2015-05-07 06:23:28)
Tak na poczatek proponuje najpierw bardzo dlugo/dokladnie wietrzyc autko-moze ten smrod przejdzie.Sprawdzales moze czy czasem z klimy tak niezapodaje? Ja wiosna 2013 wracalem z trasy i po jakims czasie poczulem straszny smrod po wlaczeniu klimy,ale tego niepolaczylem ze soba i po przyjezdzie pod dom przez godzine chodzilem z latarka (byl wieczor/noc) szukajac jakiegos zwierzatka pod macha,ale nic nieznalazlem a smrod nadal byl.2 dni pozniej pojechalem do aso vw na odgrzybianie+nabicie klimy (199zl) i do teraz mam spokoj.
Praktycznie kazde autko powyzej 10 lat cos "trapi/gryzie"-niejestes sam.Czekam na fotki
Albo ktos zrobil na zlosc turasowi. Prosze nie robic tego nadmiernie
Jak nie masz karnego ku&&& a ktos zle zaparkuje ( kolega to stostuje - nienormalny)
Wlewa szczochy za podszybie albo w grill przedni to nasiaka i wali takim menelem w aucie ze MASAKRA, no idiota no xD
Również z niecierpliwością czekam na fotografie Twojego samochodu
Sprawdź to co pisze Tobie kolega kane. Ja też już jestem ustawiony, na pełen przegląd klimy i między innymi odgrzybianie etc.
Jeżeli nie klima, no to fakt. Musisz dobrze przewietrzyć auto.
Przebieg widać, że dość realny. Tak to jest jak się samemu kupuje samochód za zachodnią granicą
U Nas magiczna liczba to jednak jest max do 200 tys. Bo powyżej to już odrzuca. Dla mnie to będzie całe życie fenomenem
Życzę szerokiej drogi i bezawaryjności!
z tego co piszesz to fajna sztuka ogarniesz te pierdoły i bedzie ok ja mam AJM z chipem na 140 i zamiata aż miło może też tak masz
Sluchaj a czym tak wali? W sensie jakims wlasnie menelem szczochamiczyczyms zgnitym np jakims miechem? Nie strasze Cie ale mojej sis kolega chcac kupic auto o malo sie nie zrzygal siedzac w nim a wszytko bylo wyprane profesjonalnie caaaaaaaale wnetrze podsufitka boczki itp. Okazalo sie ze w ttm aucie zmarl jakis koles ktorego zwloki odnaleziono dopiero po dwoch tygodniach....
A tak poza ttm to nie przejmuj sie. Autko powoli ogarniesz i bedzjesz sie cieszyl ;-).
takie gówna najlepiej wyciąga węgiel drzewny kup worek na grila otwórz go i zostaw na noc w aucie powinien do rana wyciągnąć cały ten smród
Kaktus2907 napisał:
Sluchaj a czym tak wali? W sensie jakims wlasnie menelem szczochamiczyczyms zgnitym np jakims miechem? Nie strasze Cie ale mojej sis kolega chcac kupic auto o malo sie nie zrzygal siedzac w nim a wszytko bylo wyprane profesjonalnie caaaaaaaale wnetrze podsufitka boczki itp. Okazalo sie ze w ttm aucie zmarl jakis koles ktorego zwloki odnaleziono dopiero po dwoch tygodniach....
A tak poza ttm to nie przejmuj sie. Autko powoli ogarniesz i bedzjesz sie cieszyl ;-).
Smierdzi potem i chemią możliwe że to od klimy bo klima nie nabita i nie działa zaraz wrzucę zdjęcia
O kurcze :-P lampy z tylu zmien i bedzie :-D. Chyba ze podobaja Ci sie takie :-D ?
Zajefajny kolor nadwozia ;p Bardzo podoba mi sie wersja generation-jest inna/lepsza/wyroznia tego MK4.Tylko te tylne lampy-cosik tak niepasuja to golfa.
Kaktus2907 napisał:
O kurcze :-P lampy z tylu zmien i bedzie :-D. Chyba ze podobaja Ci sie takie :-D ?
Narazie zostają takimi pierdołami zajme się na końcu
Ostatnio edytowany przez Sulejman (2015-03-26 15:20:19)
fajny generation, tylko te lampy szerokości
W dniu 04.05.2015 samochód został sprzedany dla mojego kumpla jest mi naprawdę szkoda lecz potrzebowałem hajsu na inne plany. Niedługo wrócę z innym golfem jak jakiś znajdę
Czasem tak bywa pewnie jak wrócisz to ze zdwojoną siłą trzymam kciuki
No ciekawe jakiego kupisz ? hmm
Oby co najmniej lepszego od swojego poprzednika