Golf 4 Klub Polska
Witam chciałbym zaprezentować swój nabytek którym jest golf IV 1.6 SR
Ogólne:
- Silnik : 1.6 SR AKL
- Moc [kW/KM] : 74kW / 101KM
- Rocznik : 1997
- Skrzynia : Manualna 5-biegowa
- Rodzaj paliwa : benzyna
- Drzwi : 4/5
- Kolor LC9Z
Wyposażenie:
- Elektryczne szyby x 4
- Elektryczne i podgrzewane lusterka
- Car audio Pioneer
- ABS
- Wspomaganie i regulacja kierownicy
- Klimatyzacja Manualna
- Podgrzewanie tylnej szyby
- Immobiliser
- Regulacja wysokości przednich lamp
- Światła przeciwmgłowe tylne
- Domykanie szyb z kluczyka
- Podłokietnik z przodu i tyłu
- Dzielona tylna kanapa 1/3, 2/3
- Centralny zamek z kluczyka
Plany:
- Wymiana tylnych lamp
- Wymiana wycieraczki z tyłu z golfa V
- Na wiosnę przyciemnienie tylnych szyb
- Montaż tuby w bagażniku
- A co jeszcze to wyjdzie samo
Świeżo zrobione zdjęcie po kupnie Więcej wrzucę później.
07.09.2014
W końcu zrobiłem kilka zdjęć
I kilka zmian na chwilę obecną doszły rolety na tylną szybkę, 2 naklejki również na tylnej szybie oraz okleiłem folią karbonową
zasuwkę zapalniczki oraz cały plastik od elektrycznych szyb
Na tą chwilę to wszystko.
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-04 07:52:03)
Bardzo ładny czarnuszek na tych felgach świetnie się prezentuje.
Co do planów to 3mam kciuki za realizację , tylko zamiast tuby wybierz sobie skrzynię basową bo tuby nie grają .
Dobry kolorek, zrob wiecej fotek a linki wklejaj w tagach bedzie latwiej sledzic temat.
Powodzenia w realizacji planow
No i kilka nowych zdjęć po kąpieli "czornego"
Dodałem brewki, przyciemniłem kierunkowskazy na błotnikach i mały dodatek nakrętki na wentyle turkusowe
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-04 07:53:17)
Nie mogąc znaleźć lamp Gti w dobrym stanie i nie płacąc dużo postanowiłem sam coś z tym zrobić.
Przyciemniłem tylne lampy "trochę" na wzór oryginalnych
No i przyciemniłem boczny kierunkowskaz kompletnie na czarno
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-04 07:54:32)
puly169 napisał:
Nie mogąc znaleźć lamp Gti w dobrym stanie i nie płacąc dużo postanowiłem sam coś z tym zrobić.
Przyciemniłem tylne lampy "trochę" na wzór oryginalnych
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac6 … da7cf.html
No i przyciemniłem boczny kierunkowskaz kompletnie na czarno
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ba … 7e902.html
bardzo dużo jest lamp gti na allegro pierwsze lepsze
http://allegro.pl/golf-iv-gti-r32-lampa … 53131.html
co do brewek jestem na nie ale kazdy robi auto pod siebie
No jest ale trochę boli wydanie tyle na raz na lampy
I doszły diody w pozycje na przód i w rejestracje do tyłu
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-04 07:55:34)
Fajny czarnuch,powodzenia w modach
jak masz rocznik 1997 to masz już niebieskie podświetlenie czy jeszcze zielone ??
Niebieskie podświetlenie zegarów wskazówki w kolorze czerwonym i podświetlenie przełączników też czerwone
No i nareszcie doszła tylna wycieraczka z V i chromowana ramka rejestracji
Trochę brudny ale niema kiedy go umyć bo zima przyszła
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-04 07:56:18)
Co myślicie o usunięciu tego znaczka 1.6 z tylnej klapy albo aby oba usunąć?
ja mam usunięty tylko ten znaczek 1.6 a napis GOLF mam jeszcze na klapie i to nawet fajnie wygląda
No i dzisiaj został założony nowiutki akumulator taki jaki jest przeznaczony do tego silniczka ( tak wyszło z naklejki z bagażnika 60Ah )
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-01-02 17:04:24)
a ja mam też silnik 1.6sr AKL i mam akumulator 55Ah o.O
Puly - możesz mi powiedzieć jaką dokładnie folią oklejałeś panel sterowania szybami/zamkami i zasuwę od schowka ? Bo chciałbym także sobie okleić
Puly, polecam ściągnąć znaczki z tylnej klapy fajnie to wygląda, możesz zobaczyć w moim temacie jak to wygląda, a robota to 15 minut. Bierzesz nitkę i składasz ją na 3 razy albo żyłkę cienką z wędkarskiego wkładasz za znaczek i lecisz w dół i samo odpada. Albo też możesz podgrzać opalarką lub suszarką żeby łatwiej usunąć stary klej. Po tym przepolerować ręcznie lub mechanicznie jak masz dostęp i nie ma śladu po znaczku
A zamiast ramki z tyłu można też ją przykleić na taśmę dwustronną, mam tak i się trzyma.
PozdraVWiam i powodzenia w dalszych modach.
D1ego co do tej folii to tutaj masz link do tej foli co nią obklejałem
FOLIA CARBON 3D TERMOPLASTYCZNA CZARNA
http://allegro.pl/folia-3m-carbon-czarn … 09660.html
Naklejka forumowa naklejona oraz nowe białe kierunkowskazy boczne gdyż w tamtych były zatrzaski wyłamane i przy okazji mala sesja zdjęciowa w niedzielę po wczorajszych opadach śniegu zrobiło się wszędzie biało
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-04 07:58:06)
puly169 napisał:
No i nareszcie upragniona forumowa smycz
Teraz oczekuje na wlepke
http://images67.fotosik.pl/509/a8b636408fd45433med.jpg
Nawet niewiedzialem,ze ta smycz jest taka zajefajna (chyba tez zamowie ).U ciebie bialo od sniegu u mnie bialo od soli
A oto moje centrum dowodzenia nad głośnikami Pioneer MVH-160UI jakoś nie miałem czasu żeby wrzucić zdjęcia aż w końcu się udało
Resztę jakiś delikatnych zmian w aucie zacznę na wiosnę gdyż nie lubię pracować na zimnie
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-04 15:52:29)
para napisał:
Golfik ale brewki na przednich lampach
Kazdy ma swoj oddzielny gust-mi takie odpowiadaja lecz na masce to juz
Co do brewek to moim zdaniem dużej różnicy niema czy są czy nie aczkolwiek mi się bardzo podobają teraz widząc innego golfa bez brewek to mam wrażenie że ma za duże lampy
Gdzie kupowałeś brewki kolego?
Pozdrawiam.
Materialny napisał:
Gdzie kupowałeś brewki kolego?
Pozdrawiam.
Kupowałem na allegro za jakieś około 65zł z ABS-U ( nie polecam kupowanie z laminatu - szkoda kasy )
Tutaj masz link do tych co ja mam kupione
http://allegro.pl/brewki-na-swiatla-lam … 29121.html
W sobotnią piękną pogodę jaka była postanowiłem zamontować światła do jazdy dziennej i efekt mnie zadowala
Postanowiłem je zamontować bo nie muszę pamiętać o włączeniu świateł
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-19 05:54:03)
Też kiedyś myślałem o światłach do jazdy dziennej, ale jednak nie. Jak już będę miał problemy z pamięcią to kupię taki inny bajer, który nazywa się "Automatyczny włącznik świateł" Montujesz i po odpaleniu samochodu światła same się zapalają. Dobry bajer, bo użytkuję w służbowym samochodzie w pracy
Jak kto co lubi mi się to osobiście podoba i zamontowałem . Ale też myślałem aby kupić te światła do jazdy dziennej tylko że okrągłe i zamontować w tych dolnych kratkach na wzór jakbym miał halogeny
A no wiem o co chodzi To już stanowczo wolę te co masz zamontowane niż te okrągłe
Mam lampy od GTI, 50 zł za obie, jedna była pęknięta na rogu, ale jest sklejona .
Lampy mam już kupione od masa200 tylko muszę jedna wysuszyć bo mam w niej wodę a później montaż
Wczoraj przyniósł mi listonosz emblemacik który mi się bardzo spodobał. Jestem trochę jak sroka co się świeci to muszę mieć
Tak więc zakupiłem znaczek V6, a oto jak się prezentuje na moim golfie.
Dosyc ciekawie to wyglada ale ja to na klape bym przykleił
Zgadzam się z przedmówcą wygląda ciekawie, nie myślałeś o pomalowaniu środka lamp na czarno ?
Myślałem nad tym i nad tym aby zrobić podwójny kierunek ale przeraża mnie myśl rozbijania kloszy, matowania, malowania i sklejania. Może kiedyś w lecie ale to nic pewnego
Ja u siebie mam podwójny kierunek nic strasznego wklejasz w miejsce halogena i łączysz kabelki a z kloszem gorzej bo jak masz valeo to tylko bicie szkła a jak hella to normalnie się rozklejają polecam bo efekt fajny
Ja dla podwójnego kierunku po prostu zamieniłem Valeo na Helle .
Musze jakoś zobaczyć jakie mam te lampy bo chyba jedne maja ze zaślepki się wykręcają a w innych nie
Środek w czarny dobry pomysł Z podwójnym kierunkiem też dobry, ale ja wolę zostawić u siebie bo mam przeciwmgielne przednie Gdybym nie miał to też podwójny kierunek modziłbym u siebie.
Wkłady do kierunkowskazów do przedniej lampy już mam teraz tylko muszę dobrać się do tych lamp i zobaczyć jakie mam.
Jasne że szkoda zmieniać przeciwmgielne na kierunek jak się ma.
A póki co zakupiłem po dobrych pieniądzach tylne lampy od GTI i dzisiaj je zamontowałem
W sobotę będę zmieniał głośnik w przednich prawych drzwiach bo mi już chrypi
Ale ma 1.6, hahhaha
No i takie lampy to ja rozumiem . Powodzonka w montowaniu kierunków
Lampy na plus i czekamy na foto kierunków powodzenia
dobre lampy
Powodzenia z kierunkiem a i pytanie będziesz robił z postojami w kierunkach ?
To że nie mam V6 to co z tego mi się ten znaczek podoba i tyle. A co do kierunków to czekam na jakieś cieplejsze dni żeby się za to zabrać i kierunki będę robił zwykłe nie będę robił postojówek w kierunkach
v6 do 1.6 ;d brawo ;d od razu pakować tam r32 a nie ;d hahaha
zdejmij te brewki i swiatla do dziennej jazdy i pomaluj srodki lamp lepiej...
Silnik nie najmocniejszy ale mi wystarcza. Nie muszę startować pierwszy że świateł. A co do brewek i świateł to zostają bo nie po to je zakładałem żeby ściągać bo komuś się nie podobają.
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-02-27 09:34:22)
Samochód ma się podobać właścicielowi i tyle w temacie
ale tu nie chodzi o startowanie ze świateł... to jest zaprzeczanie samemu sobie... wiesz co masz pod maska to po co jakieś emblematy które się nei zgadzają z silnikiem ?
Bo mi się podoba i tyle, samochód robię dla samego siebie i każdy robi swój jak mu się podoba. Jak się to komukolwiek nie podoba to niech ominie mojego posta. I koniec w tym temacie.
po to się zakłada temat na forum żeby liczyć się z krytyką a nie pochwałami tylko...
theblues888 napisał:
ale tu nie chodzi o startowanie ze świateł... to jest zaprzeczanie samemu sobie... wiesz co masz pod maska to po co jakieś emblematy które się nei zgadzają z silnikiem ?
oj no może chce się dowartościować...
Może nie stać na utrzymanie prawdziwego v6 to niech ma sobie chociaż znaczek... Mi tam się podoba ale jak jest w grillu a nie np na klapie
Ostatnio edytowany przez kubol1990 (2015-02-27 12:49:46)
puly169 napisał:
Bo mi się podoba i tyle, samochód robię dla samego siebie i każdy robi swój jak mu się podoba. Jak się to komukolwiek nie podoba to niech ominie mojego posta. I koniec w tym temacie.
X2
to v6 to element dekoracyjny jak mu się podoba niech ma
Ostatnio edytowany przez michal8800 (2015-02-27 20:40:41)
puly169 napisał:
Polac mu!!
każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie po to jest forum, a nie stroić jakieś humory xd
nie lepiej wymienić tylne lampy na ori gti,highline zamiast obklejać je ?
theblues888 napisał:
każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie po to jest forum, a nie stroić jakieś humory xd
nie lepiej wymienić tylne lampy na ori gti,highline zamiast obklejać je ?
ale z tego co ja rozumiem to już są ori gti/highline zobacz ostatnie zdjęcie w galerii