Golf 4 Klub Polska
Tylne lampy są oryginalne od gti na ostatnim zdjeciu widac dobrze. Poprzednie co byly to byly malowane. Popatrz na jedne i drugie i zobaczysz różnicę.
a to nie zauważyłem że są ori już, mój błąd
Wiosna przyszła więc trzeba było auto umyć i założyć letnie buciki
Wczoraj nadeszła pora na zmianę przednich tarcz z klockami na nóweczki
A przy okazji nareszcie wyczyściłem przepustnicę, bo przybierałem się do tego jak pies do jeża
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-03-11 07:15:45)
Ciekawie ciekawie, co wsadziłeś za zestawik tarcz i klocków? Podeślij linka najlepiej jak możesz. Jak się sprawują po tak krótkim czasie jak narazie?
Nie pamiętam jak była nazwa ale za 2 tarcze z klockami dałem 280zł bo nie brałem jakiejś taniochy, a co do hamowania to czuje poprawę tym bardziej jak tamte tarcze były przegrzane no i już miały trochę lat na karku
Hmm, a za zamawiałeś je przez internet? Dasz radę dowiedzieć się co to za zestaw, jakiej firmy bo poszukuje też klocki i tarcze przód bo proszą się powoli o wymianę i szukam coś dobrego w dobrej cenie
Zestaw był firmy Girling wydaje mi się że będą się dobrze sprawować. Kupowałem w sklepie a na allegro powinno być taniej
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-05-22 06:44:55)
Podziękował, ktoś ma zdanie na temat tych klocków i tarcz oprócz Puliego? Ktoś coś szłyszał? Albo jak nie to jakie w miare przystępnej cenie tak do 250 zł, na przód.
Ja mam tarcze ferodo i klocki ferodo http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo- … 33476.html polecam.
golf414 napisał:
Damian napisz do mnie albo zadzwon sie ugadamy pojedziemy do sklepu to sobie wybierzesz
Tak tylko ja tych firm nie znam i nie wiem jakie są dobre tarczki i klocki
Kolego @up dzieki, ile masz juz nalatane na nich? Firma niemiecka z tego co widze to powinno być ok
Około 3,5tyś, hamują rewelacyjnie, mam biale felgi i nie robią dużego nalotu.
Jeśli coś innego byś chciał to polecam TRW lub ATE, też świetne tarcze i klocki
Ostatnio edytowany przez BartesWZL (2015-03-13 22:11:16)
Nareszcie w wolną sobotę zabrałem się za te przednie lampy aby wstawić ten podwójny kierunkowskaz. Chwilę mi to zajęło ale uporałem się z nimi i jestem zadowolony z efektu
Teraz będę szukał kratek wentylacyjnych podświetlanych z Bory
ten kierunek w lewej lampie jak patrzysz na zdjęcie jest chyba krzywo sklejony
fajnie wyszło zmiana na plus
dla mnie kierunek razy 2 jest ok ale to coś al'a bad lock dla mnie masakra ;d takie cos fajne było w 1999 roku
theblues888 napisał:
dla mnie kierunek razy 2 jest ok ale to coś al'a bad lock dla mnie masakra ;d takie cos fajne było w 1999 roku
"puly169" to jest cenna uwaga od mistrza-musisz to natychmiast przerobic jak bylo,bo cofamy sie w czasie/rozwoju
Luknij na jego MK4-to wzor do nasladowania: http://www.golf4.pun.pl/viewtopic.php?id=5078
Przepraszam za
kane napisał:
theblues888 napisał:
"puly169" to jest cenna uwaga od mistrza-musisz to natychmiast przerobic jak bylo,bo cofamy sie w czasie/rozwoju
Luknij na jego MK4-to wzor do nasladowania: http://www.golf4.pun.pl/viewtopic.php?id=5078
Ładny jest ale dla mnie nie będzie wzorem do naśladowania. Bardziej mi się podoba ten szary golfik co ma razem z nim zdjęcia
Mojego auta nie zamierzam napewno ani obniżać ani alusów dawać większych z powodu naszych kochanych polskich dróg.
A co do tych brewek, znaczka V6 przez którego zaczęła się wrzawa i świateł do jazdy dziennej to robię w moim golfie to co mi się podoba, a że niektórym to nie odpowiada to trudno
puly169 napisał:
... A co do tych brewek, znaczka V6 przez którego zaczęła się wrzawa i świateł do jazdy dziennej to robię w moim golfie to co mi się podoba, a że niektórym to nie odpowiada to trudno
I to jest to co chcialem przeczytac
nie będę zaczynał kolejnej zbędnej dyskusji z człowiekiem który średnio wie co to stance
theblues888 napisał:
nie będę zaczynał kolejnej zbędnej dyskusji ...
Jestem za
puly169 napisał:
... moim golfie to co mi się podoba, a że niektórym to nie odpowiada to trudno
i prawidłowo
A ja chcę żeby mój golf był podobny do theblues888 ale będzie parę innychh rzeczy żeby nie było kopii i żeby mój był lepszy (nie chcę cię obrażać że twój jest zły ale mój będzie lepszy )
mój jest zły i ja to widzę... jestem pedantyczny pod względem estetyki i dbania o pierdoły dlatego żeby mnie mój zadowolił w 100 % jest jeszcze dalekaaa droga
Theblues888 właśnie mnie też to zastanawiam czemu mój innym się podoba a dla mnie jest on jeszcze daleko w dupie i dużo mu brakuje do ideału
Puly fakt to Twój projekt, ale jakoś nie rozumiem tego znaczka V6 na przednim grillu a na tylnej klapie 1.6, aczkolwiek sam mam w 1.6 znaczek z przodu GTI ale po to żeby pasował do dokładek, progów i lotki ale za to brak oznaczenia z tyłu Brewki to jeszcze w Golfie II jakoś to wygląda ale w czwórce to jest porażka według mnie.
Powodzenia w dalszych modach
Młody Golfiarz napisał:
Puly fakt to Twój projekt, ale jakoś nie rozumiem tego znaczka V6 na przednim grillu a na tylnej klapie 1.6, aczkolwiek sam mam w 1.6 znaczek z przodu GTI ale po to żeby pasował do dokładek, progów i lotki ale za to brak oznaczenia z tyłu Brewki to jeszcze w Golfie II jakoś to wygląda ale w czwórce to jest porażka według mnie.
Powodzenia w dalszych modach
x2
tylko Oscar twój golf posiada takowy pakiet wiec emblemat pasuje a z tym v6 to tak z MPower'em
kane napisał:
theblues888 napisał:
nie będę zaczynał kolejnej zbędnej dyskusji ...
Jestem za
poprostu widzę że kogoś żał dupe ściskę i zazdrość bierze góra i dlatego prowokuje ;d
cały czas mnie zastanawia dlaczego nie masz swojego tematu o swoim golfie założonego? wstyd pokazać pewnie... przykro mi...
No i dzisiaj golfik wrócił od malowania bo "rudy" wychodził na obu nadkolach przy progach i trzeba było go powstrzymać.
Znaczki z tylnej klapy zostały ściągnięte, a to zdjęcie sprezentował mi mój LG
Teraz poszukuję kratek nawiewu od bory w dobrym stanie
Widze,ze wycieraczka od MK5 tez juz zagoscila na golfie-od razu lepiej sie prezentuje
I nadeszła wiosna więc nadeszła pora na kompleksowe porządki. A oprócz tego zamontowane chlapacze, diody w światła wsteczne i niebieskie żarówki w postojówki na przód ale świeca na biało po zaświeceniu
To jest zimna biel nie niebieski ładnie wypucowałeś maszynę a chlapacze może i dobra rzecz ale do mnie osobiście nie przemawiają
michal8800 napisał:
... a chlapacze może i dobra rzecz ale do mnie osobiście nie przemawiają
Zgadzam sie w 100% z tym wpisem-pozyteczna rzecz lecz szpeczaca autko,ale to juz kwestia własciciela.
Mam do was małe pytanie a mianowicie w jakim momencie zapala się wam kontrolka od rezerwy?
Gdyż u mnie jest wtedy gdy prawa krawędź wskazówki zrówna się z prawą krawędzią czerwonego pola, a u was jak to wygląda?
Trochę niewyraźne ale w miarę widać
Tak dokładnie Pully, tak jak mówisz
U mnie też podobnie z tą rezerwą jak u Ciebie. Chociaż zdarzyło mi się, że zapaliła się dopiero jak już nachodziła na tą pierwszą białą kreskę przed czerwoną. Ale z tego co pamiętam to jednorazowy przypadek, może dwa razy. A na ogół to tak jak u Ciebie
Aha to dobrze bo byłem trochę zaniepokojony że się za późno włącza.
Z dniem wczorajszym nareszcie wziąłem się za robotę i pomalowałem zaciski na niebieski kolorek
Bardzo ładnie
No trochę roboty to kosztowało i czasu ale efekt mnie zadowala I teraz muszę jakiś ładnych alusów 16 poszukać a te pójdą na sprzedaż
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-04-26 16:27:08)
ja bym zostawił sobie je na zimę i nie musiał byś za każdym razem $$ wydawać na zmianę opon
Popieram zdanie Michała
Zgadza sie-ja tak robie (mam jedne felgi i dwa komplety opon) i zmieniajac na zime lub wiosna to osztuje mnie 75zl-po 15zl za sztuke (mam tez zimowa zapasowke).
Kolor zacisku jest o niebo lepszy niz te powielane do znudzenia czerwone-na jedno kopyto
Wszystko fajnie, tylko mi osobiście nie podobają się brewki ale to Twoje auto, Twój gust i Twoja decyzja podobają mi się Twoje felgi, sam się przymierzałem do 16" i myślałem właśnie o takich...
Na zimę mam 14 calowe stalówki z oponami zimowymi więc nie płacę za wymianę opon A zmieniał ich nie będę na większe bo te są jeszcze dobre
Tylko alusy muszę jakieś fajne poszukać w 5-io rammienną gwiazdę
Możemy się zamienić tyle że ja mam 15"
Hehe mniejsze nie wchodzą w opcję
Tak też podejrzewałem moje 15" pewnie zostaną na zimę ale jeszcze ten sezon letni będę musiał przejeździć i może na przyszły sezon się uda coś dopaść przyznam szczerze że kusi mnie 17" włożyć ale szkoda mi zawieszenia
Też myślałem o 17 aby do golfiny założyć ale patrząc na te moje drogi w okolicy to 16 są w sam raz. Czasem się zastanawiam jak się szofer czuje w takim golfie na 17 calowych felgach, obniżonym i twardszym zawieszeniu? Bo tak jak napisałeś dominik9393 szkoda trochę zawieszenia na nasze poskie drogi
Ja muszę przyznać, że mi piękną autostradę zrobili przez wieś no ale nie jeździ się tylko po wsi... może kiedyś coś się zmieni w tej naszej polszy ale 16" 205/55 też fajnie się prezentuje, więc myślę że to fajna opcja
I kilka fotek z mycia czarnego Mam takie szczęście kiedy go umyje to do 2/3 dni leje
A przy okazji młody też zaczął malować zaciski w mojej byłej audiczce
Tak przyglądałem się temu zdjęciu i pomyślałem może poszukać alu takie jakie są na audicy ale 16 calowe.
Jak myślicie ? Czy lepiej 5 ramienne a może wieloszprychowe?
No i mam już wymienione tarcze z klockami na tyle więc już komplecik
02.06.15r.
Mycie bryki przed Bożym Ciałem Tylko żeby deszczu nie było
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-06-02 16:23:19)
Przeglądałem dzisiaj allegro i myślę aby założyć sobie głośniki w tylne drzwi bo niestety nie mam ich tam
A że mam radio Pioneer to i takie głośniki znalazłem http://allegro.pl/pioneer-glosniki-baso … 66591.html
Co o tym myślicie? Będzie jakiś problem z ciągnięciem kabla z drzwi do radia? Czy dać sobie spokój z tym?
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-06-21 09:54:57)
moim zdaniem nie powinno być problemu z ciągnięciem kabli fajne głośniczki
Dużo osób twierdzi jednak, że nie warto wrzucać głośników na tył. Ja też chciałem, ale mnie odwlekli od tego pomysłu.
W tym momencie tak to jest zgrane, żeby ładnie brzmiało tylko na przednich głośnikach. Wrzucając tył zepsujesz akustykę, spytaj kolegę Mrblack85, on dużo w CarAudio siedzi z tego co mi wiadomo. Już lepiej zainwestować w coś lepszego na przód i coś do bagażnika ewentualnie wrzucić by wydobyć lepszy dźwięk
No to jestem w kropce , hmm myślałem o jakimś zestawie do bagażnika lecz głośniki w drzwi wydawały mi się lepszym rozwiązaniem.
Mam na oku pewien zestaw ale od razu mówię że nie znam się na tych wszystkich danych co wypisują ale wpadło mi w oko coś takiego http://allegro.pl/magnat-bs30-800w-wzma … 06189.html
Lakieru z mojego "czarnucha" zdzierać nie będzie hehe ale na początek powinno być.
Znalazłem też pioneer-a http://allegro.pl/pioneer-ts-w310s4-cru … 94627.html , a że radio też tej marki to było by fajnie lecz cena mnie dobija.
Puly169, wskakuj na dział Car Audio na naszym forum i tam znajdziesz odpowiedź dla siebie.
Jest kilka tematów na temat doboru sprzętu car audio do naszych Golfów.
Będziesz miał wypisane od samego radia, po przez wzmacniacz po kable.
Chłopcy siedzący w CarAudio na pewno Tobie pomogą
Racja doradzą coś lepszego a szkoda szmelcu kupować i 2x kase wydawać.
auto tak się świeci że aż właściciela widać w drzwiach
No i zakupiłem lotke od " domikmk4 " pierwsza przymiarka była obowiązkowa, a teraz czekam na piatek i bedzie lakierowana i montowana do samochodu
Ostatnio edytowany przez puly169 (2015-07-21 16:10:37)
No to dobry zakup. Mi się w tych lotkach nie podoba te wcięcie na antenę, strasznie niszczy wygląd, ale ja mam już takie podejście
Teraz tylko w kolor wrzucić lotkę i będzie super.