Golf 4 Klub Polska
Witam.
Dwa tygodnie temu kupi³em ¿onie kombika 1.6 16v no i trzeba u³atwiæ jej parkowanie.
Na allegro jest nak³adka wy¶wietlacza na lusterko wsteczne + kamery cofania za oko³o 250 z³, u¿ywa kto¶ takiego zestawu?
Czy lepiej pój¶æ w czujniki lub ta¶mê ?
Co z praktyki polecacie do Golfa kombi?
pzdr
ja dzisiaj zamontowalem czujniki w zderzak i ca³kiem fajnie siê spisuj±. Nawet nie ma potrzeby zdejmowania zderzaka tylko lampy
ja mam kombi wiec montowalem w zderzaku a nie w listwie. Sciagasz lampy i przewody ciagniesz przez otwory dla lamp. ja dodatkowo lekko naci±³em miejsce dla przewodow w blaszce przy lampach
pod³±czê siê do pytania, bo nie jestem jako¶ przekonany do pierwszego lepszego zestawu z alledrogo.
No i po monta¿u. Zdjêcie zderzaka banalne, po trzy nakrêtki od lampy i 5 ¶rub od zderzaka. Na zderzaku od wewn±trz by³y zaznaczone dwa skrajne miejsca na czujnik , takie du¿e + . Miêdzy nimi by³ równo 1 metr, czujniki da³em wiêc wed³ug instrukcji 0<---->30<---->70<----->100 wygl±da to nawet ³adnie i dzia³a z dok³adno¶ci± do +- 5 cm. Od 30 cm jest ju¿ d¼wiêk ci±g³y.
Jeszcze jest dylemat gdzie umie¶ciæ wy¶wietlacz, na razie le¿y luzem w schowku nad radiem. Wy¶wietlacz bez problemu po³±czy³ siê przez wi-fi z central± czujników.