Golf 4 Klub Polska
Witam was VAGowicze
Tak sobie pomy¶la³em, ¿e fajnie by by³o odmieniæ troszkê zaciski.
Kolor aktualny to czarny, raczej nie widoczny.
Kolor nadwozia bia³y, alusy 17 srebrne. Co polecacie jaki kolor ewentualnie. a dwa kto¶ mia³ z tym styczno¶æ "jak to sie je" , jakie ¶rodki s± dobre, albo jakie firmy polecacie
bo przecie¿ tego w necie mnóstwo jak i firm które siê przechwalaj± w tym.
Czekam na wasze oponie i podpowiedzi
Pozdrawiam
Je¿eli farba do zacisków to tylko "Hammerite prosto na rdze" czy¶cisz tylko zgrubsza szczotk±, przemywasz benzyna ekstrakcyjna i malujesz efekt bardziej ni¿ zaje..fajny. Ja maluje srebrny po³ysk, zaciski wygl±daj± jak nowe i pasuj± do srebrnych felg. Zale¿y jaki masz gust ale czerwone albo ¿ó³te to dla mnie tandeta.
no dlatego pytam o opinie. wiadomo jest rdzy troszkê. zawsze jest.. ale to nie jest mega problem.
na komplet ty³ i przód to ile kupiæ? 0.5l?? czy 0.25??
O ile wiem to nie ma 0.5l tylko 0.25, 0.7 i 2.5 ale mogê siê myliæ. Spokojnie wystarczy Ci 0.25 ja taka mam i malowa³em ju¿ 2 razy (co roku przy zmianie kó³ na wiosnê od¶wie¿am) i uby³o mi mo¿e 15 - 20% tak¿e przynajmniej na kilkana¶cie razy wystarczy.
Oczywi¶cie fachowo powinno siê zdj±æ zaciski i zrobiæ to jak nale¿y wypiaskowaæ i dopiero malowaæ ale ... Nie ukrywam ¿e chodzi mi o to ¿eby ³adnie wygl±da³y, poza tym po 1 zimie i tak strac± swój blask, a wiêc robiê to na aucie bez zdejmowania. Zabezpieczam tylko klocki i tarcze ta¶m± malarsk± i ma³y pêdzelkiem malujê. Farba dobrze siê zachowuje pod wp³ywem temp. tzn. ¿adnych skutków ubocznych mo¿na powiedzieæ ¿e jest bezpieczna. Poczytaj o tej farbie na forach, wiêkszo¶æ ludzi j± poleca.
Tobie ma siê podobaæ U mnie w aucie czarnym (lc9z) i przy srebrnej feldze, czerwony zacisk siê dobrze komponuje.
U Ciebie przy bia³ym lakierze no to có¿, musisz spróbowaæ zobrazowaæ sobie kolor. ¯ó³ty.. No kwestia gustu
My w kolorze nie pomo¿emy, jedynie od strony technicznej, co koledzy wy¿ej uczynili
Witam wszystkich mam pytanie odno¶nie koloru zacisków w moim golfie. Felgi standardowo srebrne z tym ¿e lakier na samochodzie z³oty. Mo¿e macie jakie¶ jaki¶ propozycje na temat koloru zacisków, my¶la³em nad z³otymi ale obawiam siê ¿e kolory nadwozia i zacisków bêd± siê zlewaæ i efekt nie bêdzie za ciekawy.
Dziêki wielkie za pomoc i pozdrawiam