Golf 4 Klub Polska
Witam.
Jestem Volkswagen Golf 4-generacji. Zosta³em wyprodukowany w 2001 roku w Belgii.
Moja pierwsza rejestracja by³a 2001-05-14 w Niemczech. Nastêpnie zosta³em sprowadzony do Polski i tam zarejestrowany w 2019-04-09. Ale w Polsce nie je¼dzi³em, tyle co przyjazd na badania techniczne - przegl±d. Ca³y czas przebywam za granic±. Teraz opowiem o sobie.
Mam serducho AUS 1.6 16V (1598cm3), 105KM(77kw) . Nigdy nie widzia³em LPG.
Moje zapotrzebowanie na etylinê jest zale¿ne od tego jak bardzo bêdziesz mnie gania³, obecnie potrzebuje oko³o 7l/100km. Jak widaæ potrafiê byæ oszczêdny . Ze wzglêdu na mój wiek, potrzebuje kontroli oleju co 1000km (300-400ml.). Innych ubytków p³ynów nie posiadam ( ch³odnica wody(p³ynu ch³odniczego) wymieniona 17-03-2021 przy przebiegu 270050km).
Posiadam bardzo bogate wyposa¿enie (wersja BASIS EDITION)
centralny zamek
alarm
imobilaizer
komputer pok³adowy
klimatyzacja manualna (nowy kompresor klimatyzacji 24,03,2020 258100km)
elektryczne szyby(x4)
elektryczne lusterka(x2)
ESP , ABS
poduszki powietrzne (4)
radio, cd (beta)
blokada drzwi + szyb
podgrzewane fotele
spryskiwacze reflektorów
pod¶wietlany schowek
regulowane fotele kierowcy i pasa¿era (wysoko¶æ)
regulowana kolumna kierownicza w 2-óch p³aszczyznach
pe³ne o¶wietlenie wnêtrza
Dodatkowo posiadam :
dwa komplety opon z felgami:
lato Laufenn 205/55R16 5218(4szt)
zima Laufenn I Fit 195/65R15 91 T (2szt. jeden sezon) , 2szt. jakie¶ inne ;p
dywaniki welurowe i gumowe.
2 kluczyki (scyzoryk) + wzornik
karta pojazdu
Jestem regularnie serwisowany i nic mi nie dolega z rzeczy jakie , by³y robione to:
23,04,2021 (271270km) klimatyzacja uzupe³nienie czynnika + sprawdzenie szczelno¶ci,
15,02,2021 (268200km) olej + filtr, filtr powietrzna, filtr kabinowy, filtr paliwa, wahacze przód + sworznie + blaszki + ¶ruby, klocki + tarcze przód, konserwacja sanek + belki tylnej, odgrzybianie wnêtrza, obszycie kierownicy skór±.
24,03,2020 (258100) sondy lambda 2szt. £ozysko lewe ty³ , + serwis olejowo -filtrowy.
17,10,2019 (248627) rozrz±d + pompa wody, wszystkie paski , czujnik biegu wstecznego, napinacz, wycieraczki przód + ty³.
05,05,2019 (238700) serwis olejowo- filtrowy, nowe ¶wiece zap³onowe, tarcze + klocki ty³, nowe sprzêg³o + olej w skrzyni biegów, nowe przewody wysokiego napiêcia, nowy czujnik poziomu oleju + kodowanie, nowa pompa paliwa, wymiana mieszka i lewarka zmiany biegów.
Dodatkowo by³o wymienione : czujnik po³o¿enia wa³ka, ABS sensor, w³±cznik ¶wiate³ hamowania, prawy b³otnik – rdza zaczê³a mnie chrupaæ, nowy silnik wycieraczki tylnej.
Na wszystkie naprawy serwisowe posiadam faktury, by³y one wykonywane w profesjonalnych warsztatach ( nie ASO) . Sprzedaje Autko poniewa¿ jest ju¿ za ma³e,.
Od czasu zakupu by³em jedynym u¿ytkownikiem auta. Nie pi³owa³em, gdy¿ nie jest to bolid formu³y1. Golfik posiada normalne ¶lady u¿ytkowania .Dziury w tapicerce widoczne na zdjêciach nie zosta³y zrobione przeze mnie, lecz za kadencji poprzedniego w³a¶ciciela tak jak i widoczne wgniecenie na prawych przednich drzwiach oraz rysa na prawej tylnej æwiartce. Nic mi nie wiadomo o historii wypadkowej przed dat± 2019-04-09. Ja nie mia³em ¿adnej przygody czytaj : obcierka, st³uczka itp.
Autko idealne na dojazdy do pracy, jak i d³u¿sze wypady wakacyjne czy trasy. Nigdy mnie nie zawiód³ , zawsze dojechali¶my do celu. Cena to 6250pln.
Badania techniczne do 2022-02-24
Ubezpieczenie OC do 2022-04-09
Wyznaje zasadê jak dbasz tak masz.
kontakt email: kondziu85@gmail.com