Golf 4 Klub Polska

Witam wszystkich jak w temacie robiłem przekładkę silnika z 1.6 AKL na 2.3 AQN i jako zielony człowiek dałem się na to namówić znajomym którzy twierdzili że to będzie zabieg PnP, niestety nie do końca tak było.
Problem u mnie polega na tym że mój gofer jest z roku 98 a silnik który zakładałem był z 01-03 dokładniej siedział w Seacie Toledo i okazało się że nie pasuje mi wiązka komory silnika z wiązką z kabiny auta, dodatkowo moje auto nie posiadało klimatyzacji fabrycznie a przy nowym silniku była. Z klimą poradziłem sobie dokładając wszystko czego brakowało ale nie mogę ogarnąć tego makaronu kabli łączącej komorę silnika z kabiną i tu nasuwa się moje pytanie, czy ktoś jest w stanie mi Pomóc może robił taki swap kiedyś i coś podpowie.
Z tego co wiem to wiązki z roki 98 a 01 różnią się od siebie i nie pasują np wtyczki łączące się w komorze silnika oraz w innym miejscu jest pin od pompy paliwa w kostce na podszybiu a i jeszcze mam problem z dołożeniem 2 pinów do puszki bezpieczników, za cholere nie wiem jak ją odbezpieczyć żeby wsadzić tam dwa piny
PS, A może ktoś ma kompletną wiązkę z pod deski w oryginale żebym mógł to spiąć pnp
Ostatnio edytowany przez Master_Sajan (2025-05-18 15:59:34)