Golf 4 Klub Polska

Golf 4 Klub Polska

Ogłoszenie


#1 2013-11-12 11:35:55

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Witam chcialym sie dowiedziec czy zwyklym kabelkiem od viakena kkl zgram eprom z mojego Golfika + zmodyfikuje na tyle aby miec rpm i wskazowki podswietlane:P?

jezeli nie to jakie potrzebuje kabel:P?

plus jakim programem to zrobic najlepiej ?

liczniki 1j5 920 826 c
immo 3 1/2 fis

Badz jest ktos moze kto moglby pomoc z okolic

Ostatnio edytowany przez Lukasix (2013-11-12 11:43:49)


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#2 2013-11-12 20:39:23

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

orientuje sie jaki rozmiar ma waszz eeprom ? hmm zgralem i jesten w stanie aktywacji wskazowek i rkm ale chce wiedziec jaki ma rozmiar eeprom orientacyjnie


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#3 2013-11-12 20:50:01

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

ok ogarniete jak by co to moge troche sie rozpisac i jakos mozna to posegregowac i podam linki co gdzie jak  
wiem ze zwyklym kabelkiem vag kkl viaken najlepiej zgrac jest eeprom programem EEPROM PROGRAMMER 1.19 w immo3 powinien miec okolo 2 kB a w immo 2 512 kb

w zalezonsci od producenta zegarow roznia sie komorki na szczescie w moim sa akurat te popularne wiec nie bylo problemu jutro dam znac co i jalk po wgraniu zmodyfikowanego eepromu ..


EPPROM ZGRAC KILKA RAZY I ZAPISAC W ROZNYCH MIEJSCACH PRZED MODYFIKACJA


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#4 2013-11-13 10:12:15

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Jestem juz po wgraniu zmodyfikowanego eepromu i jestem zadowolony wskazowki sie podswietlaja po przekreceniu kluczyka plus w 1/2 mam aktywowane ile przejade na jednym baku


Wszystko zrobione na zwyklym kabelku viaken vag kkl za 30 zloty plus program eeprom programmer 1.19 eeprom zgrany caly za pierwszym razem zmodyfikiowany w grany tez

ja dla pewnosci zgralem go dwa razy i oba byly takie same tyle samo komorek wiec nie kontynuowalem wgranie bez problemu

operacja nie skomplikowanego dla przecietnie myslacej osoby czas operacji max 10 minut dla licznika
1j5 920 826c

Ostatnio edytowany przez Lukasix (2013-11-13 10:13:08)


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#5 2013-11-13 19:07:19

 Muszka

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

2314049
Skąd: Zduńska Wola
Zarejestrowany: 2011-04-27
Posty: 461
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V AUS
Moc [KM] :: 105 KM
Rok :: 2000
Imię :: Michał

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

hej a jakie jeszcze dodatkowe funkcję możesz aktywować przez ten kabel ? nie miałes problemu z połączeniem się do bloków licznik albo sterownik can ? tez uzywalem tego kabla i za chiny ludowe nie chcial sie polaczyc ...


VW GOLF MK4 GENERATION US + 25TH
"If Sparks Don't Fly, You're Too High"

Offline

 

#6 2013-11-14 23:29:26

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

w instruments wszedlem bez problemu w modul komfortu rowniez:)

kabel mialem od kumpla ktory kupowal zlacza pod fiata i tam mial w zestawie

sam chce kupic specjalnie pod grupe vag zeby sie bawic dalej bez problemu zgralem eeprom i zmienilem jezyk plus szyby z pilota:)

mialem kabel tez taki sam od innego kumpla to z niczym sie nie polaczylem kabel byl chinskim smieciem i nigdzie nie dzialal ten juz daje rade:)

kabel ma w nazwie viaken vag kkl

szkoda mi ze nie moge wejsc w modul elektryki tam da sie zmieniac natezenia swiatel plus tryb skandynawski i amerykanski

bede informowal co dalej mi sie udało z czasem a nizej pozostawiam ci cala mase instrukcji




http://www.a3-club.net/forum/showthread … post944299

http://www.a3-club.net/forum/showthread … 1-VAG-VCDS

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=162092

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=303127

http://paczes-wszystkooautach.blogspot. … autka.html

Tyle wyczytalem znalazlem i to nie wszystko
nie wszystko mialem mozliwosc zrobic bo nie mialem jak dostac sie do 09 cent elect i nie wiem czemu pracuje nad tym

Ostatnio edytowany przez Lukasix (2013-11-14 23:33:52)


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#7 2013-11-15 23:21:22

 Muszka

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

2314049
Skąd: Zduńska Wola
Zarejestrowany: 2011-04-27
Posty: 461
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V AUS
Moc [KM] :: 105 KM
Rok :: 2000
Imię :: Michał

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

wow . . z tego co wyczytalem to jest mega duzo
funkcji ktore mozna aktywowac tryb amerykanski i zamykanie drzwi przy 15 km/h .
Dales rade tym Viaken-em troche tych opcji aktywowac?
A Ty używasz jakiego programu do ogarniania tej  calej zmyslnej elektroniki ? bo ja próbowałem Polski Vag 4.9 i 2.9 i jakos nie chcial sie polaczyc . Teraz sciagne ten VCDS i moze to mi cos da


VW GOLF MK4 GENERATION US + 25TH
"If Sparks Don't Fly, You're Too High"

Offline

 

#8 2013-11-16 00:59:37

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

sciagni vag com 311,2 jak nie pojdzie to znacyz ze alb o masz cos z elektornika albo kabel do niczego bo mi dziala vag com 409.1 311.2 vcds lite(tylko lite inne wersje nie zadzialaja z kablem tanszym niz 600 zl hex ) ,eee programmer 1.19, vwtool .

vagtacho tez nie smigalo na tytm tanim kabelu moim

bede probowac vag 704 i 9xx i kupic kabel drozszy i typowo pod vag z viakena obsluga can aby polaczyc sie z innymi modulami:) (najbardziej zalezy 09 cent elect)

sciagni z chomika sobie 311,2 crack version cos w tym stylu i tam probuj to jest pogram ktory najbardziej mozna zaufac i najpewniejszy do nie pewnych kabelkow:)

jest tego troszke i funkcji wszystko zalezy tez od modelu i wesji licznikow:)

dopiero zrobilem 3 rzeczy tak jak pisalem: 1 Szyby z pilota 2 wskazowki podswietlane 3 rkm (ile przejade na baku )

jutro bede probowac toszke wiecej zrobic moze cos sie uda:)

Poski vag podobno shit nie probowalem jest vag com spolszczony na sieci

Ostatnio edytowany przez Lukasix (2013-11-16 01:00:21)


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#9 2013-12-10 23:59:26

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Zasiegnalem dalszej wiedzy i dowiedzialem się ze żaden Golf 4 nie posiada modeli centralnej elektryki:-)  wiadomość nie potwierdzona jakąś super oficjalna info lecz od drugiej osoby która się tym bawi :-)  modul ten jest ha pewna w a3:-)


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#10 2014-04-18 21:52:18

 mesiu20

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: wielkopolska
Zarejestrowany: 2013-08-21
Posty: 292
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V
Moc [KM] :: 105
Rok :: 15.11.2002 r
Imię :: andrzej

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Nigdzie nie moge znalesc kabla za 30. A viaken vag kkl kosztuje 50 zl. A szkoda bo chcial bym rkm

Offline

 

#11 2014-04-19 06:05:29

 Lukasix

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961004.gif

Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2013-06-04
Posty: 549
Punktów :   
Silnik :: 1,9 TDI PD
Moc [KM] :: 101>139
Rok :: 2003
Imię :: Mały

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- … ieski.html szukac sie nię chce czy co ? bo juz nie wiem ? hmm a opisane jet wszystko co i jak robic i co sie da a co nie chwila tylko zimna glowa i dokladne podejscie do tematu bo takto bedzie wiecej problemu niz pozytku i dokladnie czytac sprawdzac:)


Kupię kompletny podłokietnik do Golfika 4 w dobrym stanie miło by bylo gdyby byl ze skóry:-) -- Zrealizowane

Offline

 

#12 2014-04-20 11:57:10

 mesiu20

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: wielkopolska
Zarejestrowany: 2013-08-21
Posty: 292
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16V
Moc [KM] :: 105
Rok :: 15.11.2002 r
Imię :: andrzej

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Dzieki

Offline

 

#13 2015-03-04 22:05:26

fisichella4

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-01-27
Posty: 200
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI ASZ
Moc [KM] :: 130
Rok :: 2002

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Luka pomógłbyś wgrać ile przejade na baku do mojego golfa? Krok po kroku bo chciałbym wgrać ale nie moge znaleźć dobrego poradnika krok po kroku... I masz link moze do eeprom... 1.19 . Mój golf to 1.9tdi 130km 2002.

Offline

 

#14 2015-03-06 22:10:50

 Xaime91

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961065.gif

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2013-09-09
Posty: 1878
Punktów :   54 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 1999/2000
Imię :: Jakub

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

numer licznika podaj bo jak masz immo 2 to nici z tego


1.9 TDI - 90 KM - ALH POWER !!
"KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM W TDI"
JEŚLI W JAKIKOLWIEK SPOSÓB POMOGŁEM DAJ >>> +

Offline

 

#15 2015-03-09 23:16:05

fisichella4

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2015-01-27
Posty: 200
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI ASZ
Moc [KM] :: 130
Rok :: 2002

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Moj numer licznika ro 1j5 920 826c
Czyli mam 1/2 fis i immo 3 na innym.forum pisali ze dam rade ale narazie jeszcze nie wiem jak ale jutro sproboje. Pewnie sie uruchamia vag epromm podlacza pod golfa i zczytuje i sie go otwiera w jakims programie albo i w tym i modifikacja i wklejam spowrotem.?

Offline

 

#16 2015-03-17 07:12:12

 Xaime91

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961065.gif

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 2013-09-09
Posty: 1878
Punktów :   54 
Silnik :: 1.9 TDI ALH
Moc [KM] :: 90
Rok :: 1999/2000
Imię :: Jakub

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

tak jak mowisz na vwgolf masz opisana cala procedure


1.9 TDI - 90 KM - ALH POWER !!
"KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM W TDI"
JEŚLI W JAKIKOLWIEK SPOSÓB POMOGŁEM DAJ >>> +

Offline

 

#17 2017-03-18 19:13:46

bartek0-01

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Zarejestrowany: 2014-07-22
Posty: 54
Punktów :   
Silnik :: 1,9 AXR
Moc [KM] :: 101
Rok :: 2004
Imię :: Bartek

Re: Eeprom, kodowanie interfejs oprogramowanie

Ok przeczytałem cały watek ten oraz inne. Mam kabelek który smiga z VCDS wersja PL Tym mogę robić wszystko w Golfie zony jak i Moim Touranie. Sciagnałem Vag eeprom i <pośladki> nie widzi sterownika:( zegary 1/2 Fis imo3  1j0 920 826c.

Podłaczam kable pod OBD2 normalnie ? czy wyciagam licznik i pod sam licznik ?
Uruchamiam VCDS i wchodze w sterownik licznika silnika itp czy sam vag eeprom uruchamiam i powninn  smigac :?

NIe łaczy sie z ECU jakies podpowiedzi ?
https://images84.fotosik.pl/441/8d3cc96ec55ca964med.jpg

Ostatnio edytowany przez bartek0-01 (2017-03-18 19:36:06)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
superchwilowki.net.pl www.budmaks.pl www.swetry-rozpinane.net.pl www.sukienki-wizytowe.com.pl www.biouroda24.pl shift light Penisizexl