Golf 4 Klub Polska

Golf 4 Klub Polska

Ogłoszenie


#1 2014-02-25 20:40:42

 kolak

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422960990.gif

9043007
Skąd: Limanowa
Zarejestrowany: 2012-06-07
Posty: 1156
Punktów :   39 
Silnik :: 1.9 tdi Alh
Moc [KM] :: 90+/110
Rok :: 2000
Imię :: Krystian
WWW

garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

Witam
Szukam i nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedz
Chce postawic blaszak na dzialce- wystarczy zgloszenie czy trzeba miec pozwolenie na budowe?
dzwonilem do gminy to powiedzieli ze moge miec budynek gospodarczy nie przekraczajacy 25m/3 lecz w nim to ledwo golf wejdzie
cztalem troche i wyczytalem ze mozna blaszaka przykrecic do kotwic zalanych betonem w ziemi wiec blaszak nie jest zwiazany z fundamentem na stale wiec jest rozbieralny,troche sie juz w tym gubie

chce miec blaszak zeby sie zmiescil golf,motor,rower,jakis tam stul i pierdolki
Jak ktos sie na tym zna dobrze to niech sie wypowie

Ostatnio edytowany przez kolak (2014-02-25 20:48:53)


https://www.facebook.com/Golf-MK-IV-25t … 639547267/
http://images75.fotosik.pl/586/d0f32d5c3c9c3aa3m.jpg
Jeżdżę szeroko i nisko, jak mówi pismo...

Offline

 

#2 2014-02-25 23:16:53

 kowal9194

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Skąd: okolice Inowrocławia
Zarejestrowany: 2013-06-21
Posty: 460
Punktów :   
Silnik :: 1.9TDI AXR
Moc [KM] :: 176kM 397Nm jest 192kM 417Nm:D
Rok :: 99

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

z tego co wiem to nie musisz miec wylanej posadzki i tak jak piszesz ze nalezy miec kotwy , wtedy taki blaszak jest zawsze niby do przeniesienia, kolega postawil 3x5m i nic nigdzie nie zglaszał , niech sie najlepiej ktos jeszcze wypowie co mial juz z tym stycznosc

Offline

 

#3 2014-02-26 09:34:43

mateusz_golfIV

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Zarejestrowany: 2013-04-30
Posty: 320
Punktów :   
Silnik :: 2.0
Moc [KM] :: 115KM
Rok :: 1999
Imię :: Mateusz

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

Do 25m powierzchni nie musisz zgłaszać . Ale co innego jest garaż a co innego pomieszczenie gospodarcze
Jeśli będziesz miał duże drzwi jak od garażu automatycznie już nie jest to pomieszczenie gospodarcze .
Garaż 3x5 możesz postawić bez pozwolenia na bank. Zależy też czy mieszkasz w bloku w którym jest spółdzielnia czy po prostu na swojej działce . Jak w spółdzielni to trzeba zacząć od uzyskania zgody ponad 50% mieszkańców .

Offline

 

#4 2014-02-26 09:41:27

mateusz_golfIV

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961035.gif

Zarejestrowany: 2013-04-30
Posty: 320
Punktów :   
Silnik :: 2.0
Moc [KM] :: 115KM
Rok :: 1999
Imię :: Mateusz

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

Możesz postawić ten garaż na 6 wypoziomowanych punktach . Ale co postawisz garaż i auto będzie stało na błocie ? A poza tym lepiej go dobrze do podłoża przykrecić bo podobno po otwarciu drzwi jak bardzo wieje lubią odleciec

Offline

 

#5 2014-02-26 09:48:59

 kolak

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422960990.gif

9043007
Skąd: Limanowa
Zarejestrowany: 2012-06-07
Posty: 1156
Punktów :   39 
Silnik :: 1.9 tdi Alh
Moc [KM] :: 90+/110
Rok :: 2000
Imię :: Krystian
WWW

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

wlasna dzialka na wsi:-)  poje*** to prawo mysle nad prykrecenie do kotwic,jak bede na miescie to podejde do statostwa sie spytac


https://www.facebook.com/Golf-MK-IV-25t … 639547267/
http://images75.fotosik.pl/586/d0f32d5c3c9c3aa3m.jpg
Jeżdżę szeroko i nisko, jak mówi pismo...

Offline

 

#6 2014-02-26 09:51:00

 pietrek86

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: mazowieckie
Zarejestrowany: 2014-01-10
Posty: 111
Silnik :: 1.4 16v
Moc [KM] :: 75
Rok :: 1998
Imię :: Piotr

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

Ja stawiałem jakiś czas temu garaż 6x6metrów nigdzie nie zgłaszałem śmiało mieści się w nim golf i leon i dużo pierdół po za nimi wylewkę robiłem betonową koszt wylewki 1400 zł z gruchy garaż mocowałem do betonu kotfami

Offline

 

#7 2014-02-26 17:45:10

 kitka1991

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

1231959
Skąd: Cienin Zaborny
Zarejestrowany: 2013-11-21
Posty: 167
Punktów :   
Silnik :: 1.9 TDI AXR
Moc [KM] :: 101
Rok :: 2003
Imię :: Tomek

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

Ja tez niedawno zakupiłem garaż blaszany 6x6m, także nigdzie nie zgłaszałem, będę pod nim wylewał posadzkę i będzie on przy kotwiony w 8 miejscach zabetonowanymi śrubami, także będzie możliwość jego przeniesienia w razie czego.

Offline

 

#8 2014-02-26 19:59:37

 kolak

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422960990.gif

9043007
Skąd: Limanowa
Zarejestrowany: 2012-06-07
Posty: 1156
Punktów :   39 
Silnik :: 1.9 tdi Alh
Moc [KM] :: 90+/110
Rok :: 2000
Imię :: Krystian
WWW

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

tylko jak  ci zrobia nalot na posesje to roznie moze byc,albo ci dadza  kare albo nie


https://www.facebook.com/Golf-MK-IV-25t … 639547267/
http://images75.fotosik.pl/586/d0f32d5c3c9c3aa3m.jpg
Jeżdżę szeroko i nisko, jak mówi pismo...

Offline

 

#9 2014-03-01 16:26:08

 hiena28

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: okolice płocka
Zarejestrowany: 2013-11-03
Posty: 82
Punktów :   
Silnik :: 1,6 zaworów 8
Moc [KM] :: 100
Rok :: 1999
Imię :: miro

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

ja mam garaz sam robilem 4m na 7 m i wysoki z przodu na 3,5 m , nie mam posadzki bo nie wolno bez pozwolenia ale mam plytki chodnikowe super sprawa .

Offline

 

#10 2014-03-01 18:19:16

 h3czu

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422961017.gif

Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 2012-10-17
Posty: 123
Punktów :   
Silnik :: 1.6 16v +gaz
Moc [KM] :: 105 kucy
Rok :: 2000
Imię :: Marcin

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

jesli chodzi o pomieszczenie gospodarcze to jak ci w gminie powiedzieli  budynek o pow do 25 m2 na terenie odrolnionym a na terenie rolnym do 35m2 i wysokości do 5m . wystraczy na niego zwykłe zgloszenie oraz projekt , a z blaszakami chodzi o to ze jest on na stale zwiazany zgruntem za pomoca fundamentu betonowego, na jego budowe wystraczy zwykłe zgloszenie , a nie pozwolenie na budowe . Zglaszasz i czekasz na odpowiedz z urzedu. przy pozwoleniu potrzebujesz miec projekt , kierownika budowy, itp. teraz dlaczego. po zgloszeniu i nanesieniu garazu na mapke geodezyjna w przyszlosci geodeta bedzie to pomocne w  obliczaniu , odnoszeniu sie do np twojego garazu , garazu twojego sasiada czy jakis straych drzew. A w rzeczywistosci bywa to roznie , malo ktory posiadacz blaszaka ma to zgloszone  wiec dlatego tez pewnie slyszysz rozne wersje na ten temat.

Offline

 

#11 2014-03-01 18:37:28

 kolak

http://www.golf4.pun.pl/_fora/golf4/gallery/2_1422960990.gif

9043007
Skąd: Limanowa
Zarejestrowany: 2012-06-07
Posty: 1156
Punktów :   39 
Silnik :: 1.9 tdi Alh
Moc [KM] :: 90+/110
Rok :: 2000
Imię :: Krystian
WWW

Re: garaz blaszany,pozwoleni/zgloszenie

kazdy mowi ze trzeba Pozwolenie+projekt itp ,czyli wystarczy ze zglosze w starostwie ze chce blaszaka o wymiarach xnax i po 30 dniach moge robic? moge slupki zalac betonem?


https://www.facebook.com/Golf-MK-IV-25t … 639547267/
http://images75.fotosik.pl/586/d0f32d5c3c9c3aa3m.jpg
Jeżdżę szeroko i nisko, jak mówi pismo...

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
choinki sztuczne hurt www.vuga.pl psycholog Piła przewóz osób Holandia kantor rzeszów auto gauge sklep