Golf 4 Klub Polska
Witam,
Troszke od ponad tygodnia jestem posiadaczem golfa 4 1.4 75 km z 1999roku 3drzwi, kolor granat Od pol roku w polsce, przebieg oryginalny 198756tys, ksiazka serwisowa wszystkie naprawy serwioswane do sierpien 2013.
Na wyposazeniu posiada :
- kilmatyzacje recza
-regulowana kierownica
-regulacja foteli
- centralny zamek
-abs
-4x poduszki powietrzne
-wspomaganie
-ochrona telefoniczna, przy kradżieży
Planowane co chce zrobić i jest w trakcie realizacji :
- ochromowac wnetrze jutro (sam) :
*ramki od radia, klimy itp
*"te raczki" ktore sie lapie od srodka ,zeby drzwi otworzyc.
* raczki te przy podsufitce
-przyciemnic szyby jutr/w piatek 3tylnie (sam)
-założyć podłokietnik
-założyc tempomat
-zalozyc elektryczny licznik (komputer pokladowy) albo uniwersalny.
-założyć zestaw glosnomowiacy
-zalozyc 2telewizorki na zaglowki (tyl)
-zalozyc radio z ekranem wysuwanym
-no i juz jada do mnie, specjalne pokrowce z ekoskory zamykane na zamek pod spodem siedzen
-założony centralny z pilota
-zalozyc felgi i kapcie nowe
Ostatnio edytowany przez golf414 (2014-02-20 14:49:04)
Taki że tak powiem Golas
Jeśli chodzi o chromowanie wnętrza ... yyy .. jakoś to mi się nie widzi , ale to Twoje autko ;-)
Bezawaryjności i miliona km
Muszka napisał:
Taki że tak powiem Golas
Jeśli chodzi o chromowanie wnętrza ... yyy .. jakoś to mi się nie widzi , ale to Twoje autko ;-)
Bezawaryjności i miliona km
No troche masz racji..I kolega chce jeszcze zalozyc tempomat ,komputer pokladowy no troche zaplaci za te bajery. Moze kolega chcial golfa 4 nie zaleznie od wyposazenia:D ja natomiast jak szukalem Golfa/Bore to celowalem na dobre wyposazenie aby w przyszlosci nie zalowac zakupu
Muszka, zalozylem chrom juz sam, i nie wyglada to najgorzej oczywiscie nie przesadzalem z nim.. Dalem go na te boczne raczki od srodka co ta guma sie tak sciera kijowo, i na ramke na okolo nawiewu i radia
Nie jest tak zle
A golfa kupilem po taniosci, wiec nie chcialem wybrzydzac
Tempomat 100zl + 50 robocizna, elektryczne szyby 150 +50 robocizna, radio i monitorki we wlasnym zakresie zrobie
Mysle ze fajnie bedzie
Kolego zdjęcia dodawaj,jestem wzrokowcem,dużoooo zdjęć Pozdro...
No i przyciemnilem sam szyby, oraz dodalem ten chrom zamienilem miejsce radia z szufladka. Radio do mnie jedzie juz, podlokietnik i ekoskora fotele
W piatek leci pakiet startowy na wymiane, potem bd czas na el. szyby i tempomat.
Przyciemnione szyby :
Chrom :
kolego straszysz chromem a to krabon:))) a nie chrom ;p
i tu jest typowy przyklad ze mozna samemu przyciemnic szyby kosztem ok 30zł a nie 300zł i jest tak samo, bok wyszedl godnie ale co do tylu to chyba na koncach ci sie troche skleilo co??
tak posklejalo mi sie dlatego ,ze juz nie mialem dobrej folii bo zrobilem blad przy sciaganiu jej i mi sie zlaczyla, a po rozlaczeniu juz nie dalo sie naprostowac 100 % ale zamowie sobie kolejna folie http://allegro.pl/nowa-folia-do-przycie … 30769.html
taka tez kupilem za pierwszym razem, i zrobie tak jak znajomy polecil, do wody dolac ludwika i nim psikac i folie i szybe, bylem przy zakladaniu - niebo a ziemia, folia sie wgl nie klei i mozna ja przemieszczac po szybie i lepiej pecherzyki powietrza znikaja.
A boki musze przyznać, wyszly godnie
i co do folii, to tą co wstawilem w linku polecam w 100% bo wlasnie ta mam, 60% w zupelnosci wystarczy jest instrukcja szpachelka fajny nozyk i "atest" w zestawie
http://allegro.pl/ag338b-pokrowce-na-fo … 78582.html - co o tym sadzicie ktos z Was mial z tym stycznosc? zamowilem ale wole sie dopytac bo moze zwroce
mam to w winnym aucie, ładnie wygląda to kremowe, ale po 2 latach przy wysiadaniu - wsiadaniu zaczyna się mocno wycierać ...
Jak założysz te pokrowce to zrób fotki i dawaj tutaj bo jestem ciekaw jak to wygląda. Też kiedyś myślałem nad czymś takim ale jakoś później wypadło z głowy.
Jutro golfina idzie do mechaniora Nareszcie pierwszy raz za swojego żywota bedzie miala wymieniony rozrzad ! Dlatego nia prawie wcale nie jezdze ,bo pasek ma cienki jak paznokiec
Dostanie kompletny rozrzad INA wraz z pompa DOLZ, przewody NGK, swiece NGK, filtr stozkowy, paliwa, oleju, kabinowy. Zostanie wymieniony plyn od skrzyni biegow. Dzis zostaly pomalowane wewnetrzne raczki, zamowilem przetwornice i xenonki, ekoskora mam nadzieje ze dojdzie do wtorku/srody. Musi golfina jakos wygladac na zlot
Rozrzad kompletny - wymieniony Swiece, cewka, kable - wymienione
filtr paliwa - wymieniony
filtr oleju - wymieniony
olej w skrzyni biegow - wymieniony
olej - wymieniony
Reasumując - portfel lzejszy o 1420 zł
!
A co do filtra powietrza, chcialem zalozyc stozek, ale dowiaduje sie ze nie warto. Kurier do mnie dzwonil ze podobno jutro beda ekoskory, jak zaloze wstawie foto jaki bedzie efekt.
No i przyszly dzis fotele, zalozylem od kierowcy :
NA SZCZEŚCIE PRZY ZAKŁADANIU TYLNEJ KANAPY ZAUWAŻYŁEM PĘKNIĘCIE !!! WIĘC ODDAJE IM TEN SHIT !
I NIKOMU NIE POLECAM ))
Poza tym stare kable :
Nowe kable swiece i cewka
i najważniejsze dla mnie, nowe blachy
teraz czekac tylko na radio z navi, i ogarniac podklokietnik i el. szyby i felgi
To nawet obok eko skóry nigdy nie leżało , już pal 6 z z pieniędzmi za przesyłke, ale chociaż odzyskam kase ! naprawde nie warto i tak na zdjęciach nie widać jak to wygląda ..
I co Wy na to ???
A to jeszcze lepsze
Co Wy na to??
Filtr oleju pekl mi w rekach tez z 99 roku xd
Ostatnio edytowany przez golf414 (2014-03-12 10:39:35)
I nadal jak jade tak przymula trzesie sie, co moze sie dziac ? Co wymienic jeszcze? To nie jest ciagle to co 1.4 jedzie .. 120/130 Vmax .. jak z gorki bujne to potem na prostej 165vmax, ale jak po prostej ma sie rozpedzic to slabo .. najgorzej na 3cim biegu tak go telepie zamula tak dziwnie .. przeczyscic przepustnice? Odma wydmuchana
Przepustnica wyczyszczona.. Dlaczego nie bylo zadnej rekacji zadnego przerywania nic, kompletnie, po czyszczeniu odpalilem i chodzi tak jak chodzil ..
A.. i jak mam wykrecic ten egr? ..
Dzisiaj zamodzilem hah
Od odmy narazie poszlo w ponczoche !
No i przedmuchalem cewke, co bylo zlym pomyslem bo teraz mi chodzi na 3garach i nie wiem co sie stalo ..
Co do stozka, to poprawil sie moment obrotowy i lepiej sie zbiera, ale roznicy w dzwieku NIE MA ZADNEGO
Ja również się pozbyłem tej gumy, tylko u mnie to było wszystko co z przodu pokryte tą gumą, efekt rewelacyjny.
Powodzenia,ładna golfina
no to zdjalem 1wsza czesc tam sa 2sruby, odkrecilem wyjalem calosc. Przetarlem je papierem sciernym najdrobniejszym jaki byl w sklepie, do czasu az cala ta stara warstwa zeszla, potem psiknalem je czarnym matem za 21zl poczekalem az wyschnie i zalozylem Uprzedzajac osoby ktore beda mowily ze to bedzie schodzic, mam je juz tydzien, mimo ze zdj dopiero dzis wstawilem, i nic sie z nimi nie dzieje nic nie odchodzi nie schodzi wygladaja jak nowki
Zastanawiam sie czy ich jeszcze klarem bezbarwnym nie psiknac
golf414 napisał:
Chcial bym zdjac tylna wycieraczke i dac zaslepke ktos moze spotkal sie z czyms takim? Bo ja nie moge nigdzie znalezc
proszę kolego
http://allegro.pl/zaslepka-tylnej-wycie … 03795.html
powodzenia w modach
Ładny tylko szkoda że silnik taki mały
Witajcie !
Nadszedl czas na zmiany Dzis 2modziki, 1 niby modzik
Jutro przychodza felunki i czas na prace przy nich
narazie odstaje taki bajer, bo moze kupie nowy silniczek
a tu niby modzik, wlasnorecznie robione, fajne miny ludzi na ulicach
Zamiennik całego mechanizmu tylnej wycieraczki kosztuje chyba 140 zł. Nie warto rezygnować, bo bez wycieraczki łyso wygląda.
Radiator, zmiana koncepcji.. Zostaje przy 1.4, tylko wymienie jeszcze uszelke zeby mi mniej oleju jadl ..
Doszedłem i sam teraz z własnej wiedzy mogę się z innymi podzielić. Dużo się wypytałem osob na forum, pomogli mi dojsc co i jak Ja jetem teraz bardzo zadowolony ze swojego 1.4 i z czystym sumieniem moge powiedzieć ,ze zmiejszylo sie np. spalanie .. Ostatnio zalalem do pelna, chcialem przy 100km dolac zobaczyc ile weszlo ale zapomnialem, zrobilem 258km i dolalem do pelna, weszlo mi 18 litrow
I szybciej sie zbiera
No i maly edit, pomalu prace ida do przodu, mam nadzieje ze do zlotu chociaz troszke zdaze zrobic
Felunek wpadl, w tygodniu bedzie malowany, ale efekty wstawie juz po zlocie A i Oskar, uprzedzajac Twoja odpowiedz.. Tak gwint tez na czasie wpadnie
Ostatnio edytowany przez golf414 (2014-04-06 18:09:21)
no ja zrobilem :
Zaslepilem egr
wymienilem filtr paliwa
powietrza zastapilem stozkiem
filtr oleju
nowe swiece
kable
cewka
wyczyszczona przepustnica
wyczyszczona odma bo byla zafajtuszona
Przyszedł $$ za palca , więc czas na nowe mody
- nowa przepustnica, wtryski, kolektor
- wydech koncowy EVO
- poprawienie wizualne stozka
- sportowe amortyzatory, nie chce gwinta po tym co widzialem w Iławie chce normalnie jeźdźić
-nagłośnienie
- przyciemniane lampy
Potem będę szukał:
- fotele skóra kubełek
- nowa podsufitka
-nowy felunek
Ostatnio edytowany przez golf414 (2014-04-18 17:49:38)
Potoczyly sie tak losy, ze niestety zrobilem tylko naglosnienie, nowa przepustnica, wtryski, kolektor - okolo 100km . Cala reszte kasy odkladam na swapa na 1.8t badz 2.8
Mam nadzieje ze razem z Olkiem i Oskarem uda mi sie w niedlugim czasie zrobic i spotkac sie z nowymi sercami
Na nowych czy starych ważne żeby się spotkać
Już mu pisałem to nie chce wpaść ;/
golas taki jak i moj ;p nie chce miec elekt szyb bo drogie czesci,korbotronik tez fajny Autko fajne i w dobrych rekach,powodzenia i bezawaryjnosci zycze