Golf 4 Klub Polska
piękny ten golf
no za wasko to nie,ale bedzie bajecznie wygladało
BBSy cały czas się robią, był problem z uwolnieniem i dorobieniem jednego wentyla ale temat został już ogarnięty, obecnie ranty się polerują a rotory pod koniec przyszłego tygodnia odbieram nawiercone
Cały czas zbieram graty, aby niedługo wszystko poskładać i myślę, że to będzie najbardziej radykalna przemiana auta od momentu kupna
1. Zderzak, który przerobiłem na USA, i oczywiście blaszka z AGO - obecnie jest u lakiernika
2. Progi 25th z ABS, które zostaną pomalowane czarną strukturą
3. Zawieszenie KW, aktualnie zostało rozebrane i maluję je na nowo
Poza tym, postanowiłem skupić się na doprowadzeniu zawieszenia do ideału więc zakupiłem:
- Zestaw tulei całego zawieszenia z poliuretanu (SPORT) StrongFlex
- Odboje i osłony tylne Sachs
- Poduszki przednich amortyzatorów i łożyska Lemforder
- Łączniki stabilizatora 4motion (w końcu mam mocowania w gwincie) Lemforder
- Sworznie wahaczy Meyle
- Rozpórka stalowa
Oraz pozostałe zakupy:
- Opony 205/40/18 Bridgestone Potenza RE50A oraz 225/40/18 Dunlop Sp Sport Maxx
- Alternator 120A regenerowany pod przyszłościowe audio
- Pasek klinowy Dayco
- Pas przedni oryginał
- Dekielki BBS czerwone
- Adapter do pompowania oryginał BBS
- Śruby imbusowe pod wąskie gniazda do felg
I na koniec chyba najbardziej rzucająca się w oczy zmiana, auto zostanie oklejone w Urban Camo - folia zamówiona i zapłacona, powinna dojść w ciągu tygodnia Na srebrny lakier zostaną naklejone wycięte matowe łaty w kolorach czarny, grafitowy i biały - oklejać będę sam
Założenie jest takie:
Poza tym aktualnie czekam na wycenę i termin realizacji wykonania kompletnego układu wydechowego na przelocie 2,5", w najbliższym czasie powinna wpaść też turbina K03S, a co będzie dalej - zobaczymy
Czekam na ostatnie paczki z częściami i zabieram się do roboty - mam nadzieję że efekt końcowy będzie taki jak sobie to wyobraziłem, czeka mnie jeszcze przy okazji robienia zawieszenia podcięcie podłużnic bo myślę, że do osiągnięcia efektu docelowego to konieczność :hmm:
Też myślałem o oklejeniu swojego w cammo tyle że troszkę inne- cyfrowe
takie
Ale projekcik ciekawy
Ostatnio edytowany przez Alexy (2014-05-28 15:15:47)
dużo zabawy jest ze zderzakiem? jakie koszta wychodzą? jakiś opis dokładny prac?
Zawiozłem do plastikarza, powiedziałem co chcę osiągnąć, wnęka na rejestrację została wycięta i odpowiednio zwężona. Następnie skrócona już wnęka została wstawiona w zderzak i przyspawana, a wolna przestrzeń nadłożona dociętymi kawałkami plastiku również wspawanymi Kosztowało mnie to 150PLN, następnym wydatkiem jest lakiernik - za przygotowanie i pomalowanie chciał 500zł, jednak miał u mnie dług wdzięczności i wziął 300 Ostatni wydatek to oczywiście rejestracja, w AGO kosztuje 55PLN + 14 za przesyłkę
Czyli w sumie całość wyniosła mnie 520PLN - w międzyczasie na parkingu miałem stłuczkę więc jeszcze 300zł z tego się zwróciło
ja myślałem o kupnie jakiegoś drugiego i na drugim się bawić... 150 nie jest dużo za robote malowanie też mam magika 200 zł i pomaluje... a z rejką problemów nie masz? a wymiary jakieś brałeś czy pod rejestracje robiłeś... jak wyszło z podświetleniem rejki ? nowe dziury?
Musisz tylko pamiętać, że pospawany zderzak wymaga jeszcze dużej obróbki przed malowaniem, a to nie jest wliczone w cenę spawania Jeszcze nie jest poskładany więc nie wiem jak szybko stracę dowód Podświetlenie rejestracji zostało oryginalne, po prostu dziury zostały przeniesione razem z wnęką Co do wymiarów, wnęka w najgłębszym miejscu, czyli u góry pod podświetleniem powinna mieć 345mm szerokości i tego się trzymałem
czekam na efetk końcowy może się skuszę bo kupowanie ori w dobrej kasie to cud ;p
Za pomalowanie zderzaka 500zł ? profesjonalne zakłady biorą max 300zł za zderzak a magicy 200zł nawet 150zł i też jest ładnie ten Twój znajomy to chyba złotem maluje że tak drogo ;p A Bolfik ładny jest na czym oko zawiesić
To zależy od miasta i zakresu prac - bo wziąć i pomalować to jedno, ale wyrównać wszystko, przygotować, obrobić i lecieć od zera (podkład, baza, klar) to już trochę więcej pracy Zawsze był drogi, ale ogarniał wszystko idealnie, cała rodzina u niego robi i nigdy nie było do czego się przyczepić, w przeciwieństwie do innych, u których wychodziły kwiatki typu fale, ponowna skórka pomarańczy po czasie itd.
Rozumiem każdy chce mieć ładne autko i dobrze zrobione ale za 300zł na pewno by też Ci zrobili tak jak piszesz ja mam znajomego co maluje fakt nie ma komory ale ma ładnie przygotowany garaż i jak maluje to ładnie wygładzi, podkład, baza i lakier i nie ma się czego przyczepić ani syfów ani fali jest gładkie i ładne a za zderzak bierze po 200zł
zmieniales zderzak na parkingu?
czyżby mikrostyk od strony kierowcy wysiadł ?? tak btw piękne auto widzę jeśteś z Bydgoszczy ja z Szubina moja mama pracuje w Bydgoszczy więc może rzucił ci się w oczy czerwony golf jak coś zapraszam do mojej galerii
Nie zwracam uwagi na Golfy ogólnie więc raczej go nie widziałem
Mikrostyki nie działają nigdzie Mam nowe od zeszłego roku ale mi się nie chce, jak poskładam zawieszenie to kupię wszystkie nowe zamki i tyle
Portfel to ty masz i tyle samo pomysłów co kasy w nim.. Fajnie się czyta i patrzy jak wszystko idzie na plus
300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
to teraz zmień sygnature z rejestracją us ;D bolf - wymiata
zaraziłeś mnie tym zderzakiem... Oddaje swój do robienia... kwestia tylko jak długo się masjtrowi zejdzie ale wiem że zdecydowałem się... u mnie krzyczy 300 zł za wsio więc albo kupuje nowy i daje do robienia albo na swoim więc 100 zł odejdzie na nowy zderzak )
Nadeszła w końcu najdłużej wyczekiwana chwila
Niestety, do finalnego założenia kół i zawieszenia trzeba będzie poczekać dwa tygodnie - w tym tygodniu pomaluję rotory, odświeżę śrubki, w piątek odbiorę wypolerowane ranty, ale w niedzielę wylatuję na tydzień z kraju i auto będzie nie ruszane
Troszkę pierdółek
W końcu boczne kratki z Bory, Boost gauge, włącznik świateł przeniesiony w plastik nad podstopnicą, przewody silikonowe, odświeżona wiązka wtrysków (Golf miał kiedyś LPG jeszcze zanim go kupiłem i została pamiątka w postaci pociętych i poskręcanych kabli - polutowane, zgrzane koszulkami i całość owinięta nową izolacją)
Przewodów będzie więcej, zbrakło po prostu i czekam na paczkę z kolejnymi dwoma metrami, fabryczne przewody były w stanie gorszym niż myślałem, ponad połowa popękana, niektóre wyglądały jak nacięte nożem Pokrywa silnika też raczej wróci, ale obecnie robię jej mały "zabieg" i jeszcze nie jest gotowa
Jak pokończę wszystko co mam do zrobienia (oklejenie, felgi, zawieszenie) to zaczynam zbierać graty do silnika patrz K03s, TIP, FMIC itd.
piękne masz to wnętrze a co robisz ciekawego z pokrywą czyżby hydrografika ??
Niee, po prostu wyładzenie z przodu gdyż ktoś ją kiedyś przycinał i ponowne malowanie
Noc spędzałem z rotorami, po prawej przed robotą, po lewej po
A schowany włącznik prezentuje się tak:
Super to wyszło.
W końcu doszło to na co najbardziej czekałem <3
Jednak teraz tydzień przerwy przy aucie i nie okleję go na razie
Zrobiłem tylko dekielki
klasa sama w sobie nie ma takiego drugiego pieknego golfa:d
najlepsze jest to że robisz przy nim gdzie popadnie ;D zajebistość w całej okazałości ;D
Dla mnie zjebales brzydko piszac samochod.. felga jezt super.. wystarczylo tylko felge zalozyc opony naciag i obnizyc i dla mnie miod malina..
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Eizon napisał:
Dla mnie zjebales brzydko piszac samochod.. felga jezt super.. wystarczylo tylko felge zalozyc opony naciag i obnizyc i dla mnie miod malina..
tobie zawsze zle:P
bolfik ladny,zazdroszcze:)
Jak dla mnie:
- za bardzo ekstrawagancki teraz,
- poprzednie felgi 100% lepsze,
- miesiąc pojeździć można, ale później wrócić do stanu poprzedniego.
no no słodkości
Ostatnio edytowany przez kapuch (2014-07-10 04:01:31)
Respect !!!
Auto będzie skręcone jakieś 30mm z przodu i 15 z tyłu, jeszcze nie znalazłem czasu na wymianę tulei, montaż rozpórki i przełożenie gwintu na KW, który czeka dlatego nic nie ustawiałem na starym zawiasie
Zrobiłem nim dziś 200km w różnych warunkach, zdarzyło się dochodzić do 200km/h i żadnego bicia ani innych nieprawidłowości związanych z nawiertem, jestem zadowolony
Założyłem w końcu progi bo brak nakładek strasznie szpecił moim zdaniem, zewnętrznie to jeszcze tylko wymiana kilku łatek, których kształt mi nie leży, skręcenie w dół i chyba koniec, trzeba się będzie zająć komorą i tapicerką
Te z tyłu opony wyglądają jak by były na większym profilu ale widocznie to tylko takie złudzenie bo są szersze opony a nie myslałeś dać emblematów w czarny mat by się zgrywały z dokładkami i progami, do takiego zabiegu polecam plastidip w sprayu
Widziałem BOLFA na vwmani na żywo bardzo ciekawie się prezentuje , tylko szkoda że pogoda nie dopisywała
no szeroko stoi są tam dystanse czy same felgi taki efekt dają?
Z przodu doszło po jednym klipsie na odbój, z tyłu pianki zostały całkiem wywalone, wpadł odbój twardy Technixa + po 4 klipsy, jest na zerowym skoku z przodu i z tyłu
jak wjeżdżałeś na parking do focus'a nie przycierał na samym końcu wjazdu ? bo tam jest dość stromo
Bolf sprzedany, na pożegnanie kilka fotek
Raczej nic dobrego z niego już nie będzie, minął tydzień od sprzedaży i już miałem telefon jak go podnieść bo nie da się jeździć -_-
Arnold95 napisał:
minął tydzień od sprzedaży i już miałem telefon jak go podnieść bo nie da się jeździć -_-
Nie wiem czy się śmiać, czy płakać...
W każdym razie kawał dobrej roboty odwaliłeś, w co teraz celujesz?
Ostatnio edytowany przez tevin (2014-09-15 08:27:39)
lexus, jak model? coś z IS?
Arnold95 napisał:
Mam już Lexusa
Też zamierzasz coś modzić przy nim?