Golf 4 Klub Polska
Witam wszystkich. Chciałbym wam przedstawić mojego golfera ^^. Autko posiadam już 4 rok i jak na razie mnie nie zawiódł ani razu. Oprócz wymiany rozrządu po zakupie, wymiany filtrów i oleju co rok auto sprawuje się znakomicie .
Silnik: 1.4 Moc: 75km/55kw
Rok: 2001
Kolor: Czarna perła (oznaczenia nie pamiętam )
Przebieg: I tu jest serio ciekawie ponieważ kupiłem auto z przebiegem 143 tyś z hakiem. Aktualnie ma 159 tyś.
Odrazu po zakupie pojechałem do znajomego kolegi na serwis aso w celu sprawdzenia samochodu. Okazało się że faktycznie może mieć taki przebieg ponieważ rok wcześniej był wpis z przebiegiem 128 tyś, mniej więcej okolo 20 tyś kolo robił rocznie . Na samym początku trochę mniej.
Auto było sprowadzone z niemiec. Powiem tak jak na te 4 lata oceniajac jak auto się sprawuje oceniam i wnioskuje że przebieg może być realny. Ale kto to wie.. phiihihi.
Wyposarzenie:
Klima manualna, 4 ele. szyby, ele lusterka, podłokietnik tył, komputer pokł, ESP,ABS. To chyba tyle z fajnych rzeczy
Felgi
zima : Stalówki 15 195/65
Lato: ALU 16 205/55
Aktualnie autko seria. Nie planuje przy nim modów, ponieważ na początku przyszłego roku chce zmienić na coś szybszego. Ciężko będzie mi się z nim rozstać . Ale jest nadzieja że kupie od kolegi tdi 115 km. Się zobaczy. Wiadomka co z planów zawsze wychodzi .
Auto kupiłem zadbane i regularnie o nie dbam , woskuje pucujuje , zawsze się błyszczy ;d chodz ma tylko 75 km to je uwielbiam <3.
Jeżeli dorwę golfa od kolegi to będą grube mody .
A o to kilka fotek:
Jak by tu było ze 120 km xD to by już dawno na glebie siedział i szurał ^^ ale coż 4 lata temu moim priorytetem było kupić auto nie za szybkie żeby dobrze nauczyć się jeździć. Myślę że jestem gotów na coś szybszego. Więc na przyszłą wiosnę szukam czegoś z kopytem.
Ostatnio edytowany przez ushiromawashi (2015-04-10 17:45:55)
Ładny czarnuch ("Chrzanek" ) jest z Toba-moze jakies fotki zrobione w srodku.Jaka jest to wersja wyposazenia? Dlaczego akurat Ciebie skłania teraz do klekota-masz przeciez mocniejsze Pb
Fotki z środka wpadną na tygodniu jak posprzątam a wersje wyposażenia sprawdzę dokładnie jutro na nalepce.
Szczerze? osobiście wolę benzynę. Boli mnie bardzo fakt że żeby zrobić swapa trzeba tyle kasy wyłożyć. Nwm czy 5 tyś by stykło, za wszyściutko a to raczej nie warte świeczki. Jedyne co by za mną przemawiało to to że ten klekot z pewnej ręki. A jak bym chciał kupić mocniejszą benzynkę to jestem pewny że dobry egzemplarz będzie bardzo ciężko znaleźć . A marzy mi się takie 1.8 T oj marzy ^^. Wiele razy myślałem o swapie czytałem tyle forów i tu i na innych stronach i chyba wychodzi na to że jednak się to nie opłaca, a szkoda ;/ .
ushiromawashi napisał:
... Jedyne co by za mną przemawiało to to że ten klekot z pewnej ręki. ...
Ja do tego tylko dodam,ze warto juz kupić od Polskiego-Niemca w De. niz od Polskiego-Polaka w Pl ( w innym dziale juz to opisywałem szerzej).
Czarna perła(nie mylić z metallic ) ma oznaczenie L041 Fajny golf, ale widzę że masz takie same podejście jak ja - 1.4 16V to do zabawy po prostu za mało Szerokości !
Ładny czarnuszek [kane ] Skoro czarna perła to pewnie LC9Z zresztą możesz sprawdzić na wlepce.
Co do mocy, to ten 1.4 75km możesz zmodyfikować na około 100kM. W tym temacie odsyłam do kolegi 'xoskar24x'
Oczywiście popieram w stu procentach słowa kolegi kane "Warto juz kupić od Polskiego-Niemca w DE. niz od Polskiego-Polaka w PL"
W kwestii swapów to jest kilka osób na forum co ma to za sobą i są zadowolone. A pieniądze wcale nie takie duże
Czekam na zdjęcia wnętrza Pozdrawiam
D1ego napisał:
To skoro czarna perła to LC9Z to czym jest L041 ?
kane napisał:
D1ego napisał:
To skoro czarna perła to LC9Z to czym jest L041 ?
Właśnie miałem ten sam link wstawić, ale coś mnie tknęło by odświeżyć post i zobaczyć czy ktoś już nie odpisał (z doświadczenia tak jest, że kane mnie ubiega w odpisywaniu czasem) więc dobrze, że odświeżyłem bo zaraz by było, że plagiat
A oto kilka fotek , środek , nalepka , wychodzi na to że lakier to LC9Z, a wersja wyposarzenia to BASIS.
1
Chciałbym zmienić w najbliższym czasie całe oświetlenie w środku na led i ledowe żarówki świateł wstecznych wiem że ktoś takie prezentował tu na forum. Wiecie jakie diody kupować do środka chodzi mi o światła w tych zasłonach przed słońcem nwm jak to się zwie fachowo i nad biegami w podsufitce. Z góry dziena xD.
Dziękuje bardzo kolego. Teraz trzeba tylko kupić ledy i zamontować żeby się to ładnie prezentowało.
newt ładny ten Twoj golfik w srodku .Mozesz zapodac sobie takie cos co ja zrobiłem w swoim--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= … 0&start=14 ładnie to wyglada i komponuje sie z czarnym i czerwonym podswietleniem.Masz 1/2 fisa zauwazyłem.Zauwazyłem ze brakuje bocznej zaslepki w tylnej popielniczce-uzupełnij to.
Zaślepka jest, tylko mechanizm jest rozwalony i jest to cały czas otwarte , musiałbym kupić nowe ;/. A z tą taśmą czy bizem jak to tam piszą to całkiem spoko , muszę pomyśleć. A to się tylko przykleja ta?
Ja mam na kropelke łapniete ale kolega "ViruS001" odpowiednio podocinał i ma tylko na wcisk (ta biza jest troche szersza wiec i tak ja musiałem ja ciac).
A ile potrzeba tego kupić tak ?
Gorszą bolączką są plastiki w środku auta, może na zdj tak nie widać ale przydało by się zdrapać tą gume i wypolerować. za to się na pewno wezme bo teraz słabo z czasem. W tygodniu praca , weekendy studia i to tak leci . W wakacje też wypiorę cały środek . Po tych drobnych zabiegach będzie się ładnie prezentować ;d aż żal będzie do niego wsiadać xD
Musisz pomierzyc dlugosci kokpitu oraz wszystkich drzwi łacznie z zagieciami(ja dodatkowo zostawiłem sobie 2m na "male poprawki" ).Ta guma na plastikach,to jest nasza zmora-kazdy własciciel MK4 przez to przechodził (moze poza wersjami z drwenianymi lub alu wstawkami.