Golf 4 Klub Polska
Witam! Je¿eli kto¶ chcia³by zamontowaæ u siebie lotkê / daszek taki jak w R32, to mogê poleciæ sprzedaj±cego HESSE_TUNING, od którego ja kupowa³em. Cena w tej chwili nie jest zbyt zachêcaj±ca, ale mo¿e uda siê kupiæ taniej Je¿eli chodzi o monta¿, to nie jest to bardzo skomplikowane. Zanim da siê do malowania, nale¿y przymierzyæ i spasowaæ daszek z autem, bo jest mo¿liwo¶æ, ¿e gdzie¶ co¶ trzeba delikatnie podskrobaæ. Je¿eli ju¿ mamy daszek gotowy do monta¿u, to dok³adnie czy¶cimy powierzchniê do której mamy zamiar j± przykleiæ. Ostatnio pad³o pytanie, czy lakier trzeba matowaæ? Otó¿ odpowiadam, ¿e nie ma takiej potrzeby Ja u¿ywa³em do monta¿u kleju do szyb firmy WURTH. Wzd³u¿ lini daszku po³o¿y³em ok. 1 cm kleju i mocno dociskaj±c przyklei³em j± do auta, np. drewnianymi klockami, b±d¼ ceg³ami, oczywi¶cie przez jakie¶ szmatki, by nie uszkodziæ i porysowaæ lakieru na aucie. Nale¿y pamiêtaæ, ¿eby nie przesadziæ z tym klejem, aby nie wydosta³ siê na zewn±trz i nie by³o go widaæ Po ok. 7 godzinach auto wyjecha³o ju¿ w drogê Oczywi¶cie je¿eli chodzi o warunki klejenia, to musi byæ temperatura powy¿ej +10*C. Lotka bardzo ³adnie siê prezentuje, odmienia wygl±d auta i co najwa¿niejsze, po przejechaniu 30 tys. km nadal siê trzyma Prêdko¶æ 200km/h nie robi na niej wra¿enia Je¿eli kto¶ ma jakie¶ pytania jeszcze, to niech pisze PW. Pozdrawiam i powodzenia! Przemek
Zobaczymy jak wyjdzie u mnie. Kupi³em w MDM Tuning za 125 z³ z dostaw± za pobraniem.
UWAGA! Przed monta¿em nale¿y przemierzyæ spoiler i ew. dokonaæ korekty przy pomocy pilnika aby dopasowaæ idealnie spoiler aby nie pope³niæ b³êdu jaki czêsto siê spotyka i jaki te¿ pope³ni³em / oczywi¶cie poprawiê go w najbli¿eszej przysz³o¶ci).
Czê¶æ wygl±da to tak:
Koszt malowania i monta¿u mam ugadane za 220 z³. Dam znaæ jak bêdzie gotowe.
Monta¿ wykonany klejem do szyb plus ta¶ma obustronna (co wed³ug mnie nie jest najlepszym pomys³em), spoiler po lakierowaniu sech³ 3 dni. Podsumowuj±c jestem
zadowolony na 69% poniewa¿ sam zamontowa³bym go lepiej, tzn. spoiler powinien stanowiæ jedn± liniê z krzywizn± dachu tak jak na fotografii poni¿ej:
Mam nadziejê ¿e jako¶ to wygl±da (zastanawiam siê czy go nie oderwaæ i nie przykleiæ samemu) i ¿e art bêdzie pomocny.
Ostatnio edytowany przez miodek (2013-03-08 21:24:43)
aktualizacja
ok, rozumiem, powinien byæ na jednej linii z klap±, trzeba chyba go trochê zeszlifowaæ, najbardziej siê boje ¿eby nie oderwaæ lakieru podczas odrywania..!
Ostatnio edytowany przez miodek (2011-12-04 21:55:19)
no dobra, w weekend popróbuje i wstawiê foto, widzê ¿e du¿o osób podobny b³±d pope³nia, ale warto poprawiæ aby by³o idealnie,
Poza tym warto zwróciæ uwagê ¿eby nigdzie nie by³o szczelin, bo jak wejdzie tam woda i zamarznie to rozwali nam lotkê.
Mam zamiar kupiæ lotke z allegro ,wiêc jakiego sprzedawcê mo¿ecie poleciæ?
Witam mo¿e trochê od¶wie¿ê temat zastanawiam siê nad kupnem lotki dachowej
http://allegro.pl/vw-golf-4-r32-spoiler … 29278.html wykonanej z w³ókna szklanego lub http://allegro.pl/vw-golf-iv-4-daszek-s … 60416.html
zrobionej z laminatu. I tu moje pytanie co bêdzie lepsze w³ókno szklane czy laminat ?
Niewa¿ne który bo w³ókno szklane a laminat to jedno i to samo.
Ostatnio edytowany przez Alexy (2015-05-14 21:08:52)
Czego nie kupisz to trzeba bêdzie szlifowaæ ¿eby dopasowaæ ³adnie do klapy ( chodzi o te tanie zamienniki), bo inaczej bêdzie stercza³a jak na zdjêciach wy¿ej.