Golf 4 Klub Polska
witam,
prosił bym Was doświadczonych kierowców o małą radę. Rozglądam się za felgami i oponami letnimi do swojego golfa. Jak kupowałem go miałem w nim tylko felgi i opony zimowe 14/185/80 i szczerze są one tak małe że nie chciał bym takich kół na lato. zastanawiam się nad kupnem felg 15 i opon do niego 195/60 lub 16 i opon 205/55. co byście polecali? które rozwiązanie lepsze? znalazłem komplety felg aluminiowych w granicach 700zł za komplet. to przepłacenie czy cena odopwiednia
Oryginał rozmiary opon to 175/80/14, 195/65/15 205/55/16 225/45/17 itd to po pierwsze, a rozmiar to już sam musisz zdecydować jaki rozmiar chcesz. Ja w moim 1,6 mam 16 calowe alusy i jestem zadowolony . Pisząc ze są małe te twoje koła to co miałeś na myśli ? Felgi są małe czy ze opona jest wąska? Ta kwota 700zł za komplet felg to już sam musisz ocenić czy się opłaca czy nie. Przeszukaj neta porównaj ceny, stan felg i sam zobaczysz czy się opłaca.
Popieram ja również mam 16' i jestem zadowolony, 14' to jednak trochę mały rozmiar jak na takie auto (moim zdaniem) więc szukaj cos w rozmiarze 16' (oczywiście większy rozmiar będzie droższy, więc to już sam decydujesz czy masz tyle $$)
małe w sensie że jak z oponą 80 to jest jak zabawka z kreskówki, balon wielki jak cholera. właśnie przyglądam się jak to by wyglądało na 16/205/55 i powiem że robi wrażenie i chyba przy takim wyborze zostanę.
http://golf4.pun.pl/viewtopic.php?id=12160 zalukaj na fotki jak to wygląda u mnie na 16' kołach, może chociaż trochę Ci to zobrazuje.
wygląda świetnie ale akurat te felgi nie przypadły mi do gustu, ale to gusta i o nich się nie dyskutuje bo to tylko prowadzi do konfliktów. wyszukałem sobie coś takiego http://b.allegroimg.pl/original/06/59/2 … 5920294603 i chcę na to założyć opony 16/205/55 i mam nadzieję, że wyjdzie to świetnie
No ładne fele i będą się super prezentować na golfie
No właśnie jaki model opon polecacie na lato ? W ciągu 2 tygodni muszę jakieś zakupić. Rozmiar 205/55/16 tak do 700-800 zł.
Na allegro bardzo popularne są KORMORAN ale nic mi to nie mówi.
Dunlop Sport BluResp / DĘBICA PRESTO HP ( nie jestem przekonany do marki ) / BARUM 3HM jakieś opinie na temat tych wymienionych a może polecacie inne ?
U mnie Barumy dobrze jeżdżą na audicy i żadnych kłopotów z nimi nie było.
Z opon budżetowych jakiej marki Byś nie kupił będą dobre... byle nowe.
Pamiętaj że wzory bieżnika obecnie na oponach budzetowych to wzory opon klasy wyższej i premium z przed 5-8 lat.
Więc nawet przy Kormoranach, Dębicy... nie ma czego się obawiać.
Choć ja jestem wierny Fuldzie 195/65/15 ecocontrol hp.