Golf 4 Klub Polska
Siema! Chcia³bym Wam pokazaæ swojego Czarnucha
MARKA/MODEL:
VW mk4 GTI
ZAWIESZENIE:
KW var.1
SILNIK:
swap 1.8 20VT AUQ+
[center]box pociêty, nied³ugo wpadnie ca³y CAI
MOC:
200+HP
UK£AD HAMULCOWY:
Tarcze Brembo nacinane przód / ty³ i niebieskie zaciski
UK£AD WYDECHOWY:
Wyciêty kat i sama rura, ¶rodkowy sport i zakoñczony seryjnym z koñcówkami od Audi TT.
NADWOZIE:
-Dok³adka przód JOM
-Dok³adka ty³ V6
-Lampy przód rozklejane i modzone przeze mnie czyli ca³e malowane w ¶rodku na czarno.
-Lampy ty³ Hella Black Magic / obecnie USA
-Lotka z r32
-Znaczki GTI przód w grillu, ty³ na klapie
-Za¶lepiona wycieraczka ty³
WNÊTRZE:
Recaro z wersji GTI z ciemnym ¶rodkiem, z wszystkich plastików usuniêta seryjna guma i spolerowanie ich na lustro. Kierownica 3 ramiona.
KO£A/color]
BBS RC z wersji GTI 25th pomalowane na czarno. Parametry to 8j przy ET32. Opony przód 215/35 Zetex, ty³ 215/40 Nankang NS20. Przód be dystansu, na tyle za¶ 22mm.
[color=#0040FF]AUDIO:
Jednostka seruj±ca Pioneer DEH-3300UBB, g³o¶niki przód seria, wzmacniacz AUTOTEK 1000wat na 4 kana³y, do tego podpiêta skrzynia JVC DRVN 375rms 1300max
PLANY NA SEZON:
Plany ogólnie co do auta to w koñcu wrzuciæ do niego normalne serce czyli 1.8T 180 na skrzyni 6. Przed swapem wpadn± na przód tarcze 312mm z s3. Dodatkowo auto bêdzie oddane do autokosmetyki na zabezpieczenie lakieru i wyczyszczenia wnêtrza.
Na dzieñ dzisiejszy auto wygl±da tak:
Ca³a historia zaczê³a siê od mojego pierwszego mk4 kupionego w wieku 17lat po którym zachorowa³em na punkcie tego auta jak i marki VW. Po sprzeda¿y mk4(zaliczy³o gradobicie) szuka³em jakiego¶ a3, a4 lecz przypadkiem znowu trafi³o siê mk4 z ori lakierem i znowu czarne i w 3d. Po 2-3 dniach zdecydowa³em siê na nie i pojecha³em je kupiæ. Od tamtej pory zmierzam w kierunku zrobienia z niego GTI. No i jako¶ powoli siê udaje, lecz najwa¿niejsze co mnie czeka czyli serce GTI jest jeszcze przede mn± ale jestem pozytywnie nastawiony i SWAP bêdzie bo musi byæ, te auto po prostu na niego zas³uguje moim zdaniem i tyle No to zaczynamy! Po kupnie auta kompletnie nie wiedzia³em w jak± stronê modów i¶æ i czym siê kierowaæ wiêc d³ugi czas po prostu ¶miga³em seri±
Tak wygl±da³ po kupnie, pomalowa³em tylko ko³paki na czarno i lampy na czerwono:
Pó¼niej tylko kupi³em pierwsze felgi, nie mia³em jeszcze pomys³u na ko³a, a przypadkiem w tym samym mie¶cie trafi³y siê BBS RW z polo cross z oponami za fajn± kasê wiêc kupi³em, mia³em wtedy tylko zimówki wiêc d³ugo nie my¶la³em nad zakupem.
Nastêpnie kupi³em lotkê z erki, lampy USA i dok³adkê przód JOM i ty³ V6 i dorobi³em koñcówki z byle czego ¿eby tylko by³y na wprost oraz pomalowa³em na czarno lampy przód
Kolejnym etapem by³o poznanie mojej drugiej po³ówki
No i nastêpnym krokiem przy aucie by³o kupienie w koñcu jakiego¶ zawieszenia. Pierwsze jakie kupi³em by³o to Koni sportowe -60/-40 na którym ¶miga³em kilka miesiêcy. Lecz nacisk ze strony kolegów odno¶nie tego, ¿e by³a koza wygra³ wiêc kupi³em gwint KW var.1 no i w koñcu mo¿na by³o i¶æ ni¿ej
Uda³o siê do koñca ogarn±æ wydech z koñcówkami od TT.
No i nadesz³a zima. Ko³a posz³y na sell, wpad³y zimówki a w g³owie plan by³ prostu. Znale¼æ felgi w 18calach i lekko szprychowe. Na pocz±tku wpad³y Riale Daytony lecz plan ich zrobienia by³ bardzo d³ugi i skomplikowany wiêc posz³y dalej w ¶wiat. Nie by³o ko³a wiêc zrobi³em sobie obrys. Autko nadal ¶miga³o na zimówkach
I pewnego dnia siê uda³o. Praktycznie tydzieñ przed nys± uda³o siê kupiæ nowe fele. BBS RC z wersji GTI 25th. Szybko kupi³em opony i na Nysê auto by³o gotowe do pokazania
Na Nysie prezentowa³o siê tak /center]
[center]
No i w sumie tyle Auto nadal wygl±da jak wygl±da³o. Wpad³y tylko na ty³ inne lampy czyli Hella Black Magic. Reszta fotek /center]
[center]
No i auto doczeka³o siê polerki z korekt± lakieru 50/50
Efekt koñcowy ju¿ poza lampami ujawniaj±cymi wszystko
Sesja 31.10.2015 Ozimek z Polo R23 i bez
Pozdro! Mixtape
Ostatnio edytowany przez Mixtape (2016-05-23 18:19:59)
£adny dupowozik, widaæ ¿e robiony z g³ow±. Krytyka napewno siê pojawia jak kto¶ z wtajemniczonych widzi GTI,a pod mask± 1.6 ,ale ka¿dy robi dla siebie nie dla ludzi i ich nieraz dennych nic nie wnosz±cych opinii.
Powodzenia!!
Kojarzê autko w³a¶nie, dziêki tym dwóm pierwszym fotkom. Gdzie¶ na ró¿nych forach, grupach te zdjêcia siê przewija³y
Przyjemny projekt, zmiany ciekawe i do¶æ widoczne. Trzymam kciuki za plany na 2k16, bo co¶ grubszego.
My¶la³e¶ ju¿ tak mocniej nad swapem, czy tylko plany? Pytam z tej perspektywy, czy chcesz kupiæ sam silnik, czy jakiego¶ anglika.
A no i pytanko mam do Ciebie sk±d dorwa³e¶ lotkê od eRki, bo u siebie chcê tak± zamontowaæ. To jest ori, czy jaki¶ zamiennik
z lepszego tworzywa typy ABS, czy jednak tylko laminat? Z góry dziêki za odpowied¼, pozdrowienia
Chrzanek napisał:
Kojarzê autko w³a¶nie, dziêki tym dwóm pierwszym fotkom. Gdzie¶ na ró¿nych forach, grupach te zdjêcia siê przewija³y
Przyjemny projekt, zmiany ciekawe i do¶æ widoczne. Trzymam kciuki za plany na 2k16, bo co¶ grubszego.
My¶la³e¶ ju¿ tak mocniej nad swapem, czy tylko plany? Pytam z tej perspektywy, czy chcesz kupiæ sam silnik, czy jakiego¶ anglika.
A no i pytanko mam do Ciebie sk±d dorwa³e¶ lotkê od eRki, bo u siebie chcê tak± zamontowaæ. To jest ori, czy jaki¶ zamiennik
z lepszego tworzywa typy ABS, czy jednak tylko laminat? Z góry dziêki za odpowied¼, pozdrowienia
Szukam ca³ego anglika, który bêdzie je¼dzi³ i bêdzie mo¿na stwierdziæ, ¿e silnik jest warty wziêcia tego auta Lotka erkowa laminat malowana na ori itd. Za bardzo nie polecam bo z bliska widaæ fale
Mixtape napisał:
Szukam ca³ego anglika, który bêdzie je¼dzi³ i bêdzie mo¿na stwierdziæ, ¿e silnik jest warty wziêcia tego auta Lotka erkowa laminat malowana na ori itd. Za bardzo nie polecam bo z bliska widaæ fale
No to dobra decyzja z tym anglikiem Oki, to dziêki za podpowied¼, tak te¿ my¶la³em, wiêc trzeba szukaæ z abs'u lub ori chocia¿ ciê¿ki temat
Kojarzê ciê kolego chyba nawet kiedy¶ lampy od ciebie kupowa³em a golf fajny jednak soczewki mu brak
michal8800 napisał:
Kojarzê ciê kolego chyba nawet kiedy¶ lampy od ciebie kupowa³em a golf fajny jednak soczewki mu brak
mo¿e tak byæ, nie powiem ¿e nie kilka lamp siê sprzeda³o jak i kierunków. Lampy bêd± pod choinkê
Mnie parê osób pyta³o o moc jak zobaczy³y czerwony znaczek TDI u mnie.
Po prostu mówiê, ¿e jest w planach zwiêkszenie mocy.
A znaczek przyklejony na przysz³o¶æ, bo by³o malowanie klapy u mnie i na amen przyklejony i jakbym ¶ci±ga³ to z lakierem
Bardzo ³adnie auto siê prezentuje.
Co do znaczków to nigdy nie by³o ich w planie lecz kiedy¶ kupowa³em gwint od kogo¶ z mk4, by³a rezerwacja na niego itp ale kole¶ go sprzeda³ nawet nie informuj±c mnie o tym mimo tego ¿e zostawi³ go dla mnie. Mia³ ca³e GTI na sell wiêc spyta³em czy chocia¿ w ramach tego, ¿e trochê zje...b sprawê sprzeda mi znaczki jako¶ taniej. No i w sumie wysz³y mnie one czteropak Takim sposobem trafi³y na auto. A silnik to kwestia czasu
Widziany w Opolu na Reymonta wszystko ³adnie spoko tylko nie siedz± mi te naklejki
Swap Time! Od pi±tku wstêpnie zaczynamy zabawê Mam ca³ego Leona na sell ( karoseria i wnêtrze ) pisaæ jak komu¶ co¶ need
Mia³em pytania odno¶nie monta¿u rejestracji na PW. Tak wiêc wrzucam fotki jak to u mnie wygl±da. Mocowanie rejki jest idealnie zamocowana na ¶rodku i nie nachodzi od góry na zderzak lecz od do³u na dok³adkê. Jak kto lubi lecz ja mam wymienn± kratkê wiêc na zlotach i tak ja wypinam Tutaj fotki :
eleganckie ko³o, pasujê ca³o¶æ do siebie wed³ug mnie
Dawno mnie nie by³o a dzieje siê du¿o. Auto zabrane, silnik wyci±gniêty i wsadzone nowe serducho Autko posk³adane i czeka na kompa ju¿ bez immo i innych ¶mieci Mam nadzieje, ¿e do weekendu zagada. Wpad³ te¿ hebel 312 i wydech millteka, tutaj akurat cat back
Autko posk³adane i ¶miga. Pewnie w tym sezonie nie bêdzie do koñca ogarniête, ale jak to siê mówi powoli do przodu Projekt nigdy siê nie koñczy. Ostatnio uda³o siê strzeliæ szybk± sesjê
Ehs, ju¿ to gdzie¶ pisa³em, ¿e strasznie kulawo wygl±da ta dok³adka dok³adki
Ogólnie auto na tak, lubiê lubiê
Chrzanek napisał:
Ehs, ju¿ to gdzie¶ pisa³em, ¿e strasznie kulawo wygl±da ta dok³adka dok³adki
Ogólnie auto na tak, lubiê lubiê
dziêki dok³adka na testa tylko do czasu nysy, potem wypada wszystko i wlatuje ori 25th
Dobry Gofer mia³em okazje zobaczyæ go w realu, powodzenia w dalszych modach Micha³
no i po Nysie. Kika fotek z 3 dniowej imprezy poni¿ej. Teraz idziemy w ori 25th, wy¿ej i oponki grubsze
Dawno nic nie by³o, lecz po prostu nie ma na to czasu Szybciej jest mi co¶ dodaæ na swojego FP na FB, na którego zapraszam
FP na FB: https://www.facebook.com/mixtapeGTI20VT/
Autko ma okleine na dole jako reklame firmy, wpad³y na ty³ ca³e lampy czerwone, ¶wieci i dó³ i góra jako postój wiêc super Znalaz³a siê nowa ga³ka na wzór tej z audi TT, do tego kratki z bory i szukam jeszcze szczotkowanego alu do ¶rodka oraz wszystkich dekorów z erki. Nastêpnie sufit i s³upki czarna alcantara jak i fotele boki skóra a ¶rodek alca Tak wiêc du¿o roboty lecz zima d³uga a autko w ciep³ym gara¿u wiêc bêdziemy dzia³aæ. Jeszcze FMIC ma wpa¶æ wiêc ci±gle co¶. Wszystko widaæ na FP jakby co:)
A poni¿ej sesja od kolegi. Pozdrawiam!
Dawno mnie tu nie by³o, ale jako¶ nie ma czasu na fora ostatnio czy co¶ siê zmieni³o ? i tak i nie... wpad³ zderzak z erki, progi z erki, dokoñczy³em wnêtrze licznikiem SE, kratkami bora, lampk± z superba i pod¶wietlane klamki. Ogarniête troszkê pod mask± i w sumie to tyle. Na razie autko je¼dzi po zlotach jak jest czas. W sobotê szykuje siê nowe okleina tak wiêc troszkê siê zmieni. Ni¿ej fotki jak siê ma teraz czarnych pozdro!
Dess napisał:
Móg³by¶ mi powiedzieæ co¶ o malowaniu lamp? zastanawiam siê nad tym i bardzo fajnie to wygl±da lecz mam lampy Valeo wiêc trzeba t³uc, gdzie kupi³e¶ klosze?
Lampy malowane czarnym matem wysokotemperaturowym. Szk³a zbite i kupione nowe na alle, obojêtnie jakie, wszystkie pasuj±. Zrobiona uszczelka z sylikonu tak by lampy mo¿na by³o w ka¿dej chwili rozebraæ do zera Spinane zapinkami jak ori hella i nic nie paruje
Dawno dawno temu a tak na serio, dawno nic nie by³o to mo¿e podgrzeje trochê kotleta
Co dosz³o, hmm...z tego co patrzê po ostatnich zdjêciach to tak :
1. JR3 19 9.5j
2. FMIC ca³y uk³ad i banda¿e
3. Dokoñczony wydech, czyli ca³o¶æ 2.75 od pocz±tku do koñca
4. Okleina firmowa, jak kto¶ szuka wlep na auto to zapraszam na fp
5. HBM na ty³
6. Xbar do ¶rodka
7. Fotele i kanapa z passa CC grzany przód i ty³
8. Kiera z mk7
Tak mniej wiêcej chyba tyle pewnie znowu d³ugo mnie nie bêdzie ale przy aucie te¿ ma³o siê dzieje to ma je¼dziæ bo w³a¶nie zosta³o autem daily do zimy foty ni¿ej! pozdro!