Golf 4 Klub Polska
Witam. To chyba nie typowe że koło od kierowcy odstaje na bok o 1,5cm? Zmierzyłem to za pomocą poziomicy, przykładając ją do dolnej części opony a nadkola. Od strony pasażera schowane jakieś pół centymetra a od kierowcy odstaje centymetr. Mam założone 18 felgi ale nie zauważyłem jakiś nieprawidłowości w przy montażu. felga przylega do tarczy tak jak pozostałe. Wystarczy przesunąć sworzeń i skręcić gałkę kierowniczą?
a czasami nie byłoby lepiej i bezpieczniej podjechać i wykonać sprawdzenie geometrii... takie ustawianie bez urazy na własną rękę do niczego dobrego nie prowadzi...
Może i masz rację, tak też zrobię ale interesuje mnie czy po przesunięciu sworznia do środka zniknie ta różnica.
nie wiem o jakim przesunięciu mówisz bo coś mi się widzi że jeśli chodzi o sworzeń wahacza przy kole to tam jest pozycja stała jego montażu...
https://www.youtube.com/watch?v=wDuGh3Wxq4o
Już wiem w czym problem. Zbieżność ok. ktoś wymienił błotnik od kierowcy na zamiennik i okazało się że nie oryginalny jest za mały lub źle tłoczony i dlatego taka różnica. Teraz jest dla mnie jasne dlaczego zderzak odstaje i lampa nie pasuje...
Witam ponownie. Po dłuższych oględzinach nadkole jest oryginalne. W czym może być problem. troche kiepsko jak policja mnie dorwie.
Pisali Ci... jedź na zbieżność.
Jak koła ok, to zrypane Masz nadwozie... a co ??? A to tajemnica tego co Ci sprzedawał...