Golf 4 Klub Polska
Witam,
chcialbym przedstawic wam mojego Golfa.
OPIS:
Silnik: 1.9 TDI ASZ
MOC: 131 KM
Wersja: Highline
Przebieg: aktualnie 145.000 km ( przy zakupie 105.000 km )
Wyposazenie: Highline, Tempomat, elektr. szyby itd. bez podgrzewanych foteli
samochod kupilem w volkswagenie, jest on z pierwszej reki oraz byl serwisowany
Tak wygladal przy zakupie:
By adrian2402 at 2012-02-27
pierwsze co wymienilem zaraz po zakupie to lampka z passata w8 ambiente:
By adrian2402 at 2012-02-25
oraz kratki nawiewu z bory podswietlane:
nastepnie dalem przyciemnic tylne szyby, ofoliowac dach i slupki na kolor czarny oraz wymienilem tylne lampy na pacifics
aktualnie troche sie zmienilo. Doszlo:
-ori. zderzak r32
-ori. progi z GTI 25 EDITION ( JUBI )
-ori. daszek R32
-felgi carmani CA4 z oponami 225/40 R18
-czarny grill oraz czarne lusterka
ale zobaczcie sami:
By adrian2402 at 2012-03-31
By adrian2402 at 2012-04-01
tutaj nie pasuje ten zderzak 100 % ale trzeba z tym zyc
w najblizszym czasie maja dosc:
-gwinty marki DTS
-tylni zderzak R-line clean
-jakies nowe radio ale jezszce nie wiem jakie
-dekor wewnetrzny R32 aluminiowy
prosze o komentarze, krytyki oraz porady.
pozdrawiam
Adrian
Ostatnio edytowany przez Adrian2402 (2015-06-26 16:01:57)
Efekty ju¿ po modach bardzo zmieni³y na +.
No i co rzuca siê w oczy to to, ¿e po Niemcach siê chyba bujasz.
dzieki. no tak mieszkam w niemcach od 12 lat. ale nie tylko po niemcach sie "bujam" bo jestem tez czesto w polsce ^^
Witam, golfik ³adny szczególnie zderzak .Gwint jak do³o¿ysz to alu te¿ siê nie¼le bêd± prezentowaæ.
PS: ile bêdzie Ciê kosztowaæ gwint ?
Damian napisał:
Witam, golfik ³adny szczególnie zderzak .Gwint jak do³o¿ysz to alu te¿ siê nie¼le bêd± prezentowaæ.
PS: ile bêdzie Ciê kosztowaæ gwint ?
dzieki dzieki
gwint juz zamowiony, dostane go koniec miesiaca. jest to gwint marki dts model sx (jest to firma AP), koszt 365 EUR z przesylka
pozdrawiam
lampy z ringami a co to BMW?
gleba tak zenon tak ale zeby ringi??
MarekPila napisał:
do³o¿y³bym do przodu lampy z ringami i ksenon + gleba i auto bajka
dzieki dzieki
gleba bedzie koniec kwietnia, jak pisalem gwinty juz zamowione.
jak ringi to tylko hella celis ale sa drogie i wymieniam raczej na originalne czesci.
lampy albo xenon jak znajde w dobrej cenie, a jak nie to moje originalne beda rozebrane i w srodku polakierowane na czarno
MAXIMUS napisał:
lampy z ringami a co to BMW?
gleba tak zenon tak ale zeby ringi??
xenony to cuda, ale sa drogie, jeszcze musialbym zalozyc spryski na lampy. zbiornik na wode bym tez musial wymienic na 5,5 l.
pozdr
dzisiaj zamowilem w polsce farbe na zaciski hamulcowe. Hammerite Zolty Efekt polysk. u nas w niemczech nie ma mozliwosci tego koloru dostac. zdjecia wkrotce
Farba Hammerite doszla do mnie w tym tygodniu i wczoraj a nalozylem. zobaczcie sami
By adrian2402 at 2012-04-21
z zderzakiem r-line bêdzie naprawdê super, jakby¶ zdejmowa³ przedni zderzak to proszê aby zrobiæ foto mocowañ na spryskiwacze, bo my¶lê ¿eby xenon sobie zafundowaæ,
dzieki za komentarze. w piatek rozwalilem przedni zderzak. sarna mi w lesie wyskoczyla i ja lekko o tylek zahaczylem. zobaczcie sami:
By adrian2402 at 2012-04-28
ale dzisiaj odebralem nowy zderzak ori. R32 wersja USA jutro dodam foty
@miodek: jak bede zrzucal stary zderzak to zrobie foty
ok, to mo¿e da siê co¶ odzyskaæ z tego po dzwonie??
tobie on juz chyba sie nie przyda a ja bym z niego odzyska³ te ³±czniki pod spryskiwacze,
szkoda by tak zmarnotrawiæ towar, to nie ekologiczne,
co do ceny to mo¿emy siê dogadaæ,
@miodek: sorry ale zderzak juz sprzedany, w przyszlym tygodniu przyjedzie jakis facet go odebrac, bedzie na ta dziure podobno wlokno szklane nakladal, nie wiem cos tam tak marudzil
@lukker: no cale szczescie ze sarne w tylek walnolem i tylko zderzak poszedl. Teraz sarna lata po lesie i sie chwali ze ma pakiet .:R z tylu.
no szkoda, to proszê w takim razie o szczegó³owe fotki z dystansu, z bliska tak aby mo¿na by³o zaplanowaæ monta¿,
:-)
zalozylem nowyy zderzak na golfa, i wyglada to tak:
By adrian2402 at 2012-05-05
@miodek twoje zdjecia bede na dniach
obrysowki sa zamowione na przyszly tydzien powinny byc.
facet ktory mi sprzedawal zderzak mial brazowy kolor (z bmw) bardzo fajnie sie golf prezentuje z tym kolorem.
thx, czekam na fotki
racja, dach masz czarny jak zderzak, puki co bym sobie go tak zostawi³ na jaki¶ czas mo¿e to nasunie jaki¶ pomys³ na wygl±d
no i golf stoi rozebrany. glowica do wymiany. mialem wycieki wody i nie wiadomo gdzie i okazalo sie jednak glowica.
miodek sry ale jeszcze nie doszlem do zrobienia foto
zderzak jest zamontowany, obrysowki podlaczone no i tak to wyglada.
By adrian2402 at 2012-07-26
gwinty dalej leza w piwnicy i nie wiem kiedy beda zamontowane bo czasu brak.
zastanawiam sie jeszcze nad dystansami. jakie mozna by zalozyc ? kolo 8.5J i opona 225?
super projekt siê zapowiada
No to jutro dajemy sie do roboty wreszcie:
By adrian2402 at 2012-08-14
By adrian2402 at 2012-08-14
jak bedzie gotowy to zrobie pare fotek.
z czarnym fajniej wygl±da³ ale teraz te¿ jest dobrze
teraz jest lepiej (na srebro) bardziej klasycznie, z gwintem zobaczysz ¿e bêdzie o wiele lepiej,
dzieki za komentarze, gwinty, stabilizatory i reszta zalozona ale tylko dzisiaj dalem rade przod zrobic. Fotki ponizej
By adrian2402 at 2012-08-15
By adrian2402 at 2012-08-15
na co dzien bedzie troche wyzej podkrecony bo tak to miska olejowa dlugo nie po zyje
fakt, to jeszcze wiêcej fotek siê przyda od boku, itd..
Fele zajebiste,tez takie chce,ile dales?
kolak napisał:
Fele zajebiste,tez takie chce,ile dales?
hey dzieki za komentarz, ja bede mial moje do sprzedania na przyszly sezon za 1800 zl z oponami.
no to dzisiaj dokonczylem moje dzielo. bilans: 2 sruby ukrecone, myslalem ze bedzie gorzej.
By adrian2402 at 2012-08-16
to tylko takie pierwsze zdjecie, jeszcze syf wszedzie. jak dam rade to wrzuce wieczorem jeszcze jakies foty.
plany na wrzesien: zderzak .:R-Line na tyl oraz dekory aluminiowe do srodka
Ostatnio edytowany przez Adrian2402 (2012-08-16 18:03:29)
Auto od razu nabra³o rasowego wygl±du
W PL pewnie d³ugo by¶ nie wytrzyma³ na naszych drogach na takim setupie.
Masz jeszcze jakie¶ plany co do auta?
Ogólnie pogratulowaæ projektu, wszystko bardzo m±drze i z g³owa dobrane tworzy super ca³o¶æ.
lukker napisał:
Auto od razu nabra³o rasowego wygl±du
W PL pewnie d³ugo by¶ nie wytrzyma³ na naszych drogach na takim setupie.
Masz jeszcze jakie¶ plany co do auta?
Ogólnie pogratulowaæ projektu, wszystko bardzo m±drze i z g³owa dobrane tworzy super ca³o¶æ.
dzieki dzieki
no na polskich drogach to by byla katastrofa, miska olejowa juz bardzo nisko wisi.
no plany tak jak pisalem:
Na przyszly miesiac .: R Line zderzak na tyl oraz dekory
a na przyszly sezon moze sie pokusze na jakies bbs 19 calowe
pakuj najpierw felgi 19
lepiej zderzak
nie alusy na nastepny rok, te wystarrcza a juz mamy wrzesien to i tak prawie juz po sezonie
a zderzak mnie tak pokusil ze nie moge odmowic hehe
dzieki za komentarze
Czerwone zaciski do lamp i od razu inaczej bêdzie wygl±da³o. Co nie zmienia faktu, ¿e i tak wygl±da.
Bo ¿ó³ty moim zdaniem do niczego ni w pizdê ni w oko.
kutacso napisał:
Czerwone zaciski do lamp i od razu inaczej bêdzie wygl±da³o. Co nie zmienia faktu, ¿e i tak wygl±da.
Bo ¿ó³ty moim zdaniem do niczego ni w pizdê ni w oko.
Zaciski do lamp ?
Oj sorry przemêczony bylem wczoraj.
Hamulców oczywi¶cie. Wybacz za literówê!
Chodzi³o ¿eby z ¿ó³tego na czerwony zaciski maln±æ wtedy bêd± do lamp pasowa³o a tak to ni w pizdê ni w oko. ;p
Ostatnio edytowany przez kutacso (2012-08-17 08:14:17)
dzieki za komentarze.
nad czerwonym kolorem do zaciskow myslalem, ale kazdy samochod co widze na ulica ma czerwone zaciski. na przyszly sezon moze bedzie pomarancz albo zobacze jak na czerwonych zaciskach bedzie wygladal.
po poludniu jak dam rade to jeszcze dojdzie lotka na przedni zderzak z leona cupry.
Napisz mi jak mo¿esz jak to jest:
- masz ori zderzak?
- je¶li tak to jaka to wersja (masz obrysówki jak w wersji US i za¶lepki pod xenon jak w wersji europejskiej)?
??
miodek napisał:
Napisz mi jak mo¿esz jak to jest:
- masz ori zderzak?
- je¶li tak to jaka to wersja (masz obrysówki jak w wersji US i za¶lepki pod xenon jak w wersji europejskiej)?
??
dobrze zauwazyles miodek. zderzak jest europejski a wejscia na obrysowki zostaly wyciete w tym samym miejscu gdzie jest w wersji us.
ale to robil gosciu co mial przedtem ten zderzak. ale mierzylem i wszystko jest rowno i w tym samym miejscu co ma wersja us.
zapodaj moze fotki ze srodka,golf piekny,zazdroszcze
kolak napisał:
zapodaj moze fotki ze srodka,golf piekny,zazdroszcze
witam kolak. dzieki za komentarz. w srodki narazie wszytko ori. jedynie co mam to odblokowalem RKM w komputerze i radio zmienilem. posprzatam na dniach w srodku to zrobie pare fotosow.
dzisiaj rano pomyslalem sobie ze jest fajna pogoda i umyje samochod. tez tak zrobilem. pol godziny po umyciu auta wyjechalem do miasta. jade sobie ok. 60 km/h i naraz trzasnelo w szybe. w pierwszym momencie nie wiedzalem co sie dzieje ale szybko popatrzalem na szybe i widzialem to:
By adrian2402 at 2012-08-20
czy ptaki itd. zawsze wiedza kiedy czlowiek samochod umyje?
dobrze ze mialem szybe zamknieta bo tak to bym byl takze trafiony.
hehhehe Dobrze ¿e na szybê a nie bezpo¶rednio na lakier bo wy¿êta takie co¶ strasznie !!!
Prawda prawda. Dobrze ze nie lack. Ciekawe czy ptak byl ubezpieczony
to teraz juz wiem kto ptaka na mnie naslal
Paka19 napisał:
mam pytanie, ile dales za nawiewki od bory i z podswietleniem byl jakis problem? musiales jakies kable podprowadzac ?
Za kratki dalem 200 zlociszy na allegro. Kable trzeba bylo pociagnac. Ja podlaczylem je pod wlacznik swiatel. Jest tam brazowy (jak wyciagniesz przelacznik to pierwszy od gory z prawej) i pod szaro -niebieski ( pirwszy z gory po lewej ) kabel.
Trwalo to moze jakies 40 minut z montazem i podlaczeniem.
Lewa kratkê pod w³±cznik ¶wiate³, a ¶rodkow± i praw± najlepiej pod³±czyæ pod o¶wietlenie przycisków np od awaryjnych lub podgrzewania szyby.
Ostatnio edytowany przez lukker (2012-08-21 14:54:59)
Paka19 napisał:
aaa i jeszcze jedno, widze ze masz szerokie buty z przodu, jaki to rozmiar oponki?
no troche oponki jest, sa to 225/40 R18
z tym myciem mam tak samo co wyjadê z myjni to po³ godziny i gdzie¶ musi byæ na srane
mateusz3566 napisał:
z tym myciem mam tak samo co wyjadê z myjni to po³ godziny i gdzie¶ musi byæ na srane
Taak to juz niestety jest. Jakos te ptaki zawsze swiezo umyte auta zasraja. Ale ptaki sa madre bo zawsze wiedze kiedy jest ten moment zeby trafic samochos. Napewno to jakas formulka obliczaja
Paka19 napisał:
super projekcik, bede tu zagladal wrzucaj zdj z dalszych przerobek
Dzieki dzieki, jak cos bedzie nowego to wrzuce foto.
maly update:
rkm odblokowane oraz nowy kluczyk z 3- guzikami. Nareszcie mozna z dalsza otwierac auto, a nie jak przedtem z 3 metrow.
By adrian2402 at 2012-08-22
By adrian2402 at 2012-08-22
jeszcze sie zastanawiam na modulem coming/leaving home, ale nie wiem czy dam rade go sam podlaczyc