Golf 4 Klub Polska
Tylne lampy robią robotę pod biały lakier
kreska po boku trochę do mk3 nawiązuje, fajnie bo będziesz jeździł za drobne, diesel i do tego sdi
Mega oszczędny ślimak
Ale ten kolorem no super :d
300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
Plany na nowy rok:
-gwintowane zawieszenie- zrobione +
-nowe tarcze i klocki-zrobione +
-oklejenie dachu na czarny carbon - prawdopodobnie zrezygnuje z tego punktu
-oklejenie kokpitu i konsoli środkowej-zrobione +
-pozbycie się rdzy która wdaje się na tylną klapę - zrobione +
-zmiana przednich lamp z czarnym środkiem i prawdopodobnie rigami-zrobione +
Po wykonaniu tej listy zobaczymy co dalej:D
Ostatnio edytowany przez turbo062 (2014-04-24 14:54:49)
Prezencja zajebista, białe mk4 robi swoje;)
Tylko tą maskę to trochę skrzywdziłeś, kojarzy mi się to z mk3/2 z szachownicą i rynną z tyłu\
Ale to tylko moje zdanie ;p
Nie długo wstawiam zdj mojego pociska;D
turbo062 napisał:
-zmiana przednich lamp z czarnym środkiem i prawdopodobnie rigami
2-3 godziny roboty i sam sobie przyciemnisz klosze a co do ringów to bmw chcesz zrobić ? moim zdaniem najlepiej wyglądają właśnie lampy ori z czarnym środkiem bez żadnych soczewek nawet ale to tylko moje zdanie
ja też kupiłem to gówno i nie wiem po chu* ! oddam za symboliczne 100zł z przesyłką xD
Ostatnio edytowany przez kapuch (2014-01-08 18:03:26)
nie ładuj ringów proszę Cię
I tak trzymaj cos wiem na temat ringów
Nocny spacerek z Golfem
Ostatnio wymieniłem swoje car audio:
-Skrzynia basowa ALPINE SBG-844BR
-Wzmacniacz Clarion 200-watt 2/1 Channel Power Amplifier
Następna inwestycja kompletna zmiana tarcz i klocków.
Być może w tym tygodniu zabiorę się za przyciemnienie przednich lamp.
W zderzaku jakoś pasuje jeszcze te czarne listwy ale na drzwiach to bym w kolo poszedł ;p
300km jest w zasięgu każdego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kół. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz być w czołówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
kolego ile dałeś za subwoofer i wzmacniasz no i jak to gra ? może być pw
jemu ma sie podobać, a z resztą można ją ściągnąć no i czasem się przydaje na szutrowe drogi zwłaszcza jak kogoś gonisz
Troszkę zmian w moim golfie:
- Wyleciała bra z maski a lampy zostały przyceimnione
Konsola środkowa została oklejona carbonem:
Udało mi się również ustrzelić kratkę środkową od bory za symboliczne 20zł
Zastanawiam się również nad zmianą koloru felg, co byście zaproponowali??
felgi daj na jakiś jasny kolorek to je troszkę powiększy a i wygląd będzie lepszy
Kilka nowości w moim ślimaku:
- wpadła środkowa kratka z bory, teraz poluje na boczne
-led w pozycjach, po wymianie żarówek mijania efekt będzie zadowalający
A z okazji zbliżającej się wiosny golfik dostanie nowe gwintowane zawieszenie, komplet klocków, tarcze na tył i nowe linki hamulca ręcznego, ślimak będzie dumnie sunął po asfalcie
jaki to jest gwint ta technix ?? Ile dałeś jeśli można wiedzieć bo ja też się przymierzam do gwintu
gwint chyba Fk,polecam MTS-a
No i golfik poszedł na glebę o to efekty :
Wymieniłem również:
-klocki przód i tył
-tarcze tył
-linki hamulca ręcznego
-olej i komplet filtrów
Kolejna inwestycja to wymiana błotnika od strony kierowcy po małym spotkaniu z sarenką
ładuj większe koła bo gleba konkret już jest ale koła stanowczo za małe
turbo062 mam pytanie do ciebie
Czy po założeniu gwintu żaden stabilizator ci nie obciera?
Czy wymieniałeś jeszcze coś (stabilizator, łącznik stabilizatora)?
W końcu pożegnałem się z rdzą z tylnej klapy, zamontowałem zakupioną jakiś czas temu klapę w tym samym kolorze
Czekam na wypłatę i kolejne plany to:
-pomalowanie zacisków
-ponowne przyciemnienie tylnej szyby
-usunięcie oznaczeń tylnej klapy
-znaczek na tylnej klapie na czarny mat
-rozmyślam nad oklejeniem dachu czarnym carbonem, był już taki pomysł ale jakoś z niego zrezygnowałem
-oddanie listw w ręce lakiernika, muszą być w kolor nadwozia
-wymiana błotnika, który posiada uszkodzenia od spotkania z sarenką
-przydało by jeszcze pomalować tylny zderzak
Po wykonaniu tej listy pociesze się autem i będę chciał je sprzedać, ponieważ modyfikacje przy tym silniku ograniczają się tylko do efektu wizualnego a chciałbym popracować też z silnikiem. Swap z tego co się orientowałem nie bardzo jest opłacalny. Chyba że budżet pozwoli aby golfik był drugim samochodem a jaki będzie pierwszy to okaże się z czasem. Możliwe że coś z grupy VW.
Ostatnio edytowany przez turbo062 (2014-04-24 14:53:33)
koło pakuj 18 nie 17
no no proszę jaki ładny golfik i jakie ciekawe plany oraz realizacja:) gratuluje ;p oraz brawo za determinacje a pro po fe;g, troszkę za mała ta moc jak na 18 i moje pytanie skąd pasja tuningu w taki silniczek pozdrawiam ; ]
nie wiem czy tuning to nie za dużo powiedziane, po prostu miło jest jeździć "czwórką" nieco bardziej wyróżniającą się od wszystkim. Miło patrzeć jak auto się zmienia za naszą sprawą Nie szkoda jest inwestować w coś co ma nam służyć
OO widzę że z SDI zrobiło się TDI
Golfik ciekawy bardzo .
Jeżeli naprawdę interesuję Cię modowanie to opłaca się swapować z anglików
Dopiero wtedy można powiedzieć , że coś zmienia się dzięki nam
O to chodzi w zabawie z autami , mam kolege który najpierw zrobił swapa z 1.8 na 2.3 , potem na 2.8 , a teraz robi na 3.2
Wiadomo jeżeli kogoś ograniczają środki to już ciężej ale ja zamiast nowego auta wolałbym upiększać dalej IV w każdy sposób i zrobić na przykład swapa
Na jaki kolor chcesz malnąć zaciski ?
3,2 to już potwór
golfik ładny i zadbany a swap to wiadomo że koszty są spore no chyba że większość samemu się porobi ale do tego trzeba mieć wiedzę
szkoda sprzedawać takie autko w które inwestujesz kasę ale to już twój wybór
pamiętaj że przy sprzedaży nikt ci nie wróci tych pieniędzy za wszystkie bajery co zrobiłeś
teraz chcesz malować listwy w kolor za które zapłacisz ok 300-350 zł ale przy sprzedaży klienta to nie będzie interesowało
a w cenie auta to ci się nie wróci
więc jak masz sprzedawać to ja bym już nic nie robił
Golfik w drodze do Norwegii
Nad Morzem Północnym
Niestety dla Golfa podróż była bardzo stresująca, po zjechaniu z promu w Norwegi przeszedł generalne przeszukanie przez straż graniczną, sprawdzili wszystkie możliwe miejsca aby sprawdzić czy Polak może nie wiezie narkotyków.... Większość plastików połamana lub źle spasowana...
Teraz samochód służy mi głownie do pracy wiec raczej więcej inwestycji w niego nie będzie, do sprzedania są alufelgi widoczne na zdjęciach, dla osób z forum cena 550zł.
Mam nadzieje, że w niedługim czasie pojawi się drugie autko, być może również z grupy VW
to moglas ty rozkrecac zamiast ich,mniej by było szkud
golfik po wycieczce do Norwegi gdzie służył mi głownie do pracy został sprzedany. Przez ostatnie 6 miesięcy zrobił prawie 20 tys km bez żadnych problemów. Jedyna ingerencja była w układ hamulcowy ale nic dziwnego po tylu km teraz zastanawiam się nad nowym autkiem. Szukam czegoś do 12 tys zł wiem że w tej cenie nie ma liczyć na szczyt nowoczesności ale może macie jakieś propozycje?
Szukasz auta z grupy VW czy jesteś otwarty na inne samochody?
Jeżeli już jestes otwarty na inne samochody to polecam Renualt Clio III miałem przyjemność jeździć takim sprzęcikiem i uważam, że to super autko niskie spalanie i znakomite przyspieszenie oczywiście w Hatch'u 3-drzwiówki bardziej mi się podobają hehe 100% polecam
Ostatnio edytowany przez anything (2014-12-04 18:01:43)