Golf 4 Klub Polska
Tylne lampy robi± robotê pod bia³y lakier
kreska po boku trochê do mk3 nawi±zuje, fajnie bo bêdziesz je¼dzi³ za drobne, diesel i do tego sdi
Mega oszczêdny ¶limak
Ale ten kolorem no super :d
300km jest w zasiêgu ka¿dego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kó³. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz byæ w czo³ówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
Plany na nowy rok:
-gwintowane zawieszenie- zrobione +
-nowe tarcze i klocki-zrobione +
-oklejenie dachu na czarny carbon - prawdopodobnie zrezygnuje z tego punktu
-oklejenie kokpitu i konsoli ¶rodkowej-zrobione +
-pozbycie siê rdzy która wdaje siê na tyln± klapê - zrobione +
-zmiana przednich lamp z czarnym ¶rodkiem i prawdopodobnie rigami-zrobione +
Po wykonaniu tej listy zobaczymy co dalej:D
Ostatnio edytowany przez turbo062 (2014-04-24 14:54:49)
Prezencja zajebista, bia³e mk4 robi swoje;)
Tylko t± maskê to trochê skrzywdzi³e¶, kojarzy mi siê to z mk3/2 z szachownic± i rynn± z ty³u\
Ale to tylko moje zdanie ;p
Nie d³ugo wstawiam zdj mojego pociska;D
turbo062 napisał:
-zmiana przednich lamp z czarnym ¶rodkiem i prawdopodobnie rigami
2-3 godziny roboty i sam sobie przyciemnisz klosze a co do ringów to bmw chcesz zrobiæ ? moim zdaniem najlepiej wygl±daj± w³a¶nie lampy ori z czarnym ¶rodkiem bez ¿adnych soczewek nawet ale to tylko moje zdanie
ja te¿ kupi³em to gówno i nie wiem po chu* ! oddam za symboliczne 100z³ z przesy³k± xD
Ostatnio edytowany przez kapuch (2014-01-08 18:03:26)
nie ³aduj ringów proszê Ciê
I tak trzymaj cos wiem na temat ringów
Nocny spacerek z Golfem
Ostatnio wymieni³em swoje car audio:
-Skrzynia basowa ALPINE SBG-844BR
-Wzmacniacz Clarion 200-watt 2/1 Channel Power Amplifier
Nastêpna inwestycja kompletna zmiana tarcz i klocków.
Byæ mo¿e w tym tygodniu zabiorê siê za przyciemnienie przednich lamp.
W zderzaku jako¶ pasuje jeszcze te czarne listwy ale na drzwiach to bym w kolo poszed³ ;p
300km jest w zasiêgu ka¿dego TDI.
Czip tuning, Porting, Wtryskiwacze, Fmic, Tip, GTB, Hybrydy. Wzmacnianie dwumasowych kó³. Hamownia dynomet 4x4. Przygotowanie od podstaw auta na 1/4 mili.
Chcesz byæ w czo³ówce pisz na PW. >>>Mazowieckie<<<
kolego ile da³e¶ za subwoofer i wzmacniasz no i jak to gra ? mo¿e byæ pw
jemu ma sie podobaæ, a z reszt± mo¿na j± ¶ci±gn±æ no i czasem siê przydaje na szutrowe drogi zw³aszcza jak kogo¶ gonisz
Troszkê zmian w moim golfie:
- Wylecia³a bra z maski a lampy zosta³y przyceimnione
Konsola ¶rodkowa zosta³a oklejona carbonem:
Uda³o mi siê równie¿ ustrzeliæ kratkê ¶rodkow± od bory za symboliczne 20z³
Zastanawiam siê równie¿ nad zmian± koloru felg, co by¶cie zaproponowali??
felgi daj na jaki¶ jasny kolorek to je troszkê powiêkszy a i wygl±d bêdzie lepszy
Kilka nowo¶ci w moim ¶limaku:
- wpad³a ¶rodkowa kratka z bory, teraz poluje na boczne
-led w pozycjach, po wymianie ¿arówek mijania efekt bêdzie zadowalaj±cy
A z okazji zbli¿aj±cej siê wiosny golfik dostanie nowe gwintowane zawieszenie, komplet klocków, tarcze na ty³ i nowe linki hamulca rêcznego, ¶limak bêdzie dumnie sun±³ po asfalcie
jaki to jest gwint ta technix ?? Ile da³e¶ je¶li mo¿na wiedzieæ bo ja te¿ siê przymierzam do gwintu
gwint chyba Fk,polecam MTS-a
No i golfik poszed³ na glebê o to efekty :
Wymieni³em równie¿:
-klocki przód i ty³
-tarcze ty³
-linki hamulca rêcznego
-olej i komplet filtrów
Kolejna inwestycja to wymiana b³otnika od strony kierowcy po ma³ym spotkaniu z sarenk±
³aduj wiêksze ko³a bo gleba konkret ju¿ jest ale ko³a stanowczo za ma³e
turbo062 mam pytanie do ciebie
Czy po za³o¿eniu gwintu ¿aden stabilizator ci nie obciera?
Czy wymienia³e¶ jeszcze co¶ (stabilizator, ³±cznik stabilizatora)?
W koñcu po¿egna³em siê z rdz± z tylnej klapy, zamontowa³em zakupion± jaki¶ czas temu klapê w tym samym kolorze
Czekam na wyp³atê i kolejne plany to:
-pomalowanie zacisków
-ponowne przyciemnienie tylnej szyby
-usuniêcie oznaczeñ tylnej klapy
-znaczek na tylnej klapie na czarny mat
-rozmy¶lam nad oklejeniem dachu czarnym carbonem, by³ ju¿ taki pomys³ ale jako¶ z niego zrezygnowa³em
-oddanie listw w rêce lakiernika, musz± byæ w kolor nadwozia
-wymiana b³otnika, który posiada uszkodzenia od spotkania z sarenk±
-przyda³o by jeszcze pomalowaæ tylny zderzak
Po wykonaniu tej listy pociesze siê autem i bêdê chcia³ je sprzedaæ, poniewa¿ modyfikacje przy tym silniku ograniczaj± siê tylko do efektu wizualnego a chcia³bym popracowaæ te¿ z silnikiem. Swap z tego co siê orientowa³em nie bardzo jest op³acalny. Chyba ¿e bud¿et pozwoli aby golfik by³ drugim samochodem a jaki bêdzie pierwszy to oka¿e siê z czasem. Mo¿liwe ¿e co¶ z grupy VW.
Ostatnio edytowany przez turbo062 (2014-04-24 14:53:33)
ko³o pakuj 18 nie 17
no no proszê jaki ³adny golfik i jakie ciekawe plany oraz realizacja:) gratuluje ;p oraz brawo za determinacje a pro po fe;g, troszkê za ma³a ta moc jak na 18 i moje pytanie sk±d pasja tuningu w taki silniczek pozdrawiam ; ]
nie wiem czy tuning to nie za du¿o powiedziane, po prostu mi³o jest je¼dziæ "czwórk±" nieco bardziej wyró¿niaj±c± siê od wszystkim. Mi³o patrzeæ jak auto siê zmienia za nasz± spraw± Nie szkoda jest inwestowaæ w co¶ co ma nam s³u¿yæ
OO widzê ¿e z SDI zrobi³o siê TDI
Golfik ciekawy bardzo .
Je¿eli naprawdê interesujê Ciê modowanie to op³aca siê swapowaæ z anglików
Dopiero wtedy mo¿na powiedzieæ , ¿e co¶ zmienia siê dziêki nam
O to chodzi w zabawie z autami , mam kolege który najpierw zrobi³ swapa z 1.8 na 2.3 , potem na 2.8 , a teraz robi na 3.2
Wiadomo je¿eli kogo¶ ograniczaj± ¶rodki to ju¿ ciê¿ej ale ja zamiast nowego auta wola³bym upiêkszaæ dalej IV w ka¿dy sposób i zrobiæ na przyk³ad swapa
Na jaki kolor chcesz maln±æ zaciski ?
3,2 to ju¿ potwór
golfik ³adny i zadbany a swap to wiadomo ¿e koszty s± spore no chyba ¿e wiêkszo¶æ samemu siê porobi ale do tego trzeba mieæ wiedzê
szkoda sprzedawaæ takie autko w które inwestujesz kasê ale to ju¿ twój wybór
pamiêtaj ¿e przy sprzeda¿y nikt ci nie wróci tych pieniêdzy za wszystkie bajery co zrobi³e¶
teraz chcesz malowaæ listwy w kolor za które zap³acisz ok 300-350 z³ ale przy sprzeda¿y klienta to nie bêdzie interesowa³o
a w cenie auta to ci siê nie wróci
wiêc jak masz sprzedawaæ to ja bym ju¿ nic nie robi³
Golfik w drodze do Norwegii
Nad Morzem Pó³nocnym
Niestety dla Golfa podró¿ by³a bardzo stresuj±ca, po zjechaniu z promu w Norwegi przeszed³ generalne przeszukanie przez stra¿ graniczn±, sprawdzili wszystkie mo¿liwe miejsca aby sprawdziæ czy Polak mo¿e nie wiezie narkotyków.... Wiêkszo¶æ plastików po³amana lub ¼le spasowana...
Teraz samochód s³u¿y mi g³ownie do pracy wiec raczej wiêcej inwestycji w niego nie bêdzie, do sprzedania s± alufelgi widoczne na zdjêciach, dla osób z forum cena 550z³.
Mam nadzieje, ¿e w nied³ugim czasie pojawi siê drugie autko, byæ mo¿e równie¿ z grupy VW
to moglas ty rozkrecac zamiast ich,mniej by by³o szkud
golfik po wycieczce do Norwegi gdzie s³u¿y³ mi g³ownie do pracy zosta³ sprzedany. Przez ostatnie 6 miesiêcy zrobi³ prawie 20 tys km bez ¿adnych problemów. Jedyna ingerencja by³a w uk³ad hamulcowy ale nic dziwnego po tylu km teraz zastanawiam siê nad nowym autkiem. Szukam czego¶ do 12 tys z³ wiem ¿e w tej cenie nie ma liczyæ na szczyt nowoczesno¶ci ale mo¿e macie jakie¶ propozycje?
Szukasz auta z grupy VW czy jeste¶ otwarty na inne samochody?
Je¿eli ju¿ jestes otwarty na inne samochody to polecam Renualt Clio III mia³em przyjemno¶æ je¼dziæ takim sprzêcikiem i uwa¿am, ¿e to super autko niskie spalanie i znakomite przyspieszenie oczywi¶cie w Hatch'u 3-drzwiówki bardziej mi siê podobaj± hehe 100% polecam
Ostatnio edytowany przez anything (2014-12-04 18:01:43)