Golf 4 Klub Polska
Mi znowu bardziej taka końcówka podchodzi http://rm-motors.pl/tlsamuni-s90p.html
I nie zamawiaj od razu tego tłumika, tylko napisz do nich do czego potrzebujesz i jaką chcesz końcówkę, bo ten do którego dałeś link, nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale puszka jest dużo mniejsza niż w golfie. Może i to nie rzutuje ale będzie zabawy z mocowaniem tak mi się wydaje.
A co do samego golfika to spoko. Jak dajesz na tył dokładkę jahre, to szukaj i na przód, progi zostaw na koniec, nawet r32 ładnie pasują do tych dokładek. Tylko jednak na przód szukaj ori. Cena 400-500 zeta za używkę ale nie pęknie tak łatwo jak te wszystkie inne. Opony jeśli pamiętam masz o profilu 45 chyba?? Jak masz zmieniać, nie bój się i wal 205/40 jak nie 35. 205 to najwęższa 18, a szkoda. Ja do siebie wrzuciłem profil 40, a teraz żałuję, że właśnie nie 35 ale szkoda na razie zmieniać, tak naprawdę jeździłem może 3 tygodnie na tych felgach, bo sezon nie był udany w tym roku.
Ja mam 17 cali felge 8J i teraz opony mam 225/45 dostałem za darmo do tych felg. Na następny sezon myślałem o 205/40 ;D Ja do nich napisałem jaki potrzebuję tłumik, że ma być końcówka 3 cali przelot 2,5 i wymiar do golfa iv czekam na odp Ten co Ty wkleiłeś tłumik to jakoś mi ten dyfuzor nie podchodzi Jeszcze chce wyrzucić helpery i nakrętkę kontrującą z przodu a z tyłu wszystkie nakrętki do regulacji
Praca wre Z mojego wydechu zostało tyle :
Katalizator sprzedałem za bardzo fajną kwotę, dzisiaj zamówiony tłumik od RM Motors, i rura z gniazdem sondy lambda.
Przymierzyłem dokładkę :
Zero problemu ze spasowaniem, tylko pomalować w kolor, zresztą będzie malowany cały zderzak z listwami bo jest porysowany
A no i przymierzony znaczek GTI :
Do kompletu brakuje mi przedniej dokładki, progów i lotki oryginalnej
Auto brudne bo stoi na garażu i się kurzy na następny sezon trzeba zakupić polerkę, wosk i inne kosmetyki szczególnie jak będzie kilka elementów pomalowanych
PozdraVWiam i oceniać
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2014-11-04 16:31:08)
Poczekam na efekt koncowy do oceny
czy tylko mi fotki się nie ładują bynajmniej z tego ostatniego postu bo reszta ładnie działa
kubol1990 napisał:
czy tylko mi fotki się nie ładują bynajmniej z tego ostatniego postu bo reszta ładnie działa
U mnie ladnie wchodza.
U mnie z tego ostatniego postu tez nie wychodzą nie wiedzieć czemu, fotem.pl czasami tak ma
Kane - w piątek 14 listopada przewiduje pierwsze odpalenie na skończonym przelocie nagram filmik i wrzucę
Malowanie będzie dopiero tak plus minus styczeń.
to ja od siebie mogę ci polecić host fotoo.pl niezawodny
Widze,ze teraz masz gumowe dywaniki(na zime jak najbardziej) na lato postaraj sie o jakies welurowe-lepszy efekt
Zazdroszcze Tobie,ze masz garaz-ja wszystko robie na ulicy pod domem lub wjezdzam na podworko i tam wykonuje wieksze "prace" nad golfem.
Ostatnio edytowany przez kane (2014-11-04 18:00:32)
Nie mam żadnych dywaników ani gumowych ani welurowych, środkiem się nie przejmuje na razie robię z zewnątrz, zabawa z środkiem zacznie się na sezon 201X jak z zewnątrz będzie wyglądać tak jak sobie zaplanowałem wtedy na pewno będzie kremowe recaro, kremowe plastiki, miodowy(kremowy) dywan, dekory drewno, elektryka szyb, luster, dywaniki welurowe kremowe, kierownica 3-ramienna drewniana, podsufitka do kompletu.
PS.
A garaż wynajmujemy z tatą, taki przy blokowy jak się spotyka w miastach Chyba 3 miesiące szukaliśmy żeby trafił się z prądem i kanałem. w około mało miejsca ale zmienić koła/pokręcić gwintem da rady, a z moim niskim wzrostem w kanale nie muszę się pochylać także jest dobrze A wiem dobrze że ciężko się robi na podwórku czy pod blokiem.
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2014-11-04 20:01:49)
Co do kremowego koloru,to zastanow sie-kolega w bmw e46 ma cos takiego i naokraglo czysci srodek,kazde nawet male musniecie butem widac.Mi robota na ulicy,podworku nie przeszkadza(przyzwyczailem sie)lecz sasiedzi sa upierdliwi-ciagle sie pytaja,mowia bzdety-to jest glowny problem.
Poza tym jasny środek do tego golfa nie będzie pasował
xoskar24x napisał:
Poza tym jasny środek do tego golfa nie będzie pasował
jak nie będzie pasował !? jasna skóra do zielonego nadwozia pasuje idealnie a zwłaszcza jak by przednie fotele były z passata b5 z elektryką
Spokojnie panowie mam dwie koncepcje albo jasno albo czarno ale to nie teraz. Mam 17 lat uczę się i kasy nie mam za dużo a na razie chce ogarnąć z zewnątrz
to co poprawisz te fotki bo temat lubię i chciał bym zobaczyć jak to wygląda
Dzisiaj doszła paczka z gniazdem sondy lambda do Golfa 22 zł a dużo mniej roboty. Lekkie opóźnienie i dopiero w poniedziałek będą 2 metry rury, jeden kawałek jedzie do gięcia zobaczymy jak wyjdzie
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2014-11-06 17:57:02)
no no ładnie się prezęci ta dokładka ale ja bym ją zostawił czarna ale dał bym jeszcze nakładki na progi ale też czarne a o lampach nic chyba nie wspominałeś
O lampach na tył wspominałem
Nie nie będzie ani czarnych listew ani czarnych dokładek, progów, klamek to jest akurat pewne auto optycznie wygląda niższe jak ma te rzeczy w kolor i według mnie lepiej się prezentuje
PozdraVWiam
Znaczek GTI wiocha skoro to nie jest prawdziwe GTI
Nie jest ale skad wiesz czy nie bedzie mi ten znaczek pasuje do calego pakietu zewnetrznego jaki planuje zrobic. A coraz bardziej myśle o swapie po wakacjach na 1.8 t
Mozesz zrobic sobie w srodku to samo co ja mam-czerwony (lub pod kolor nadwozia) pasek dookola:
http://www.fotem.pl/show/full/193da9bd5 … 8f88a525fc
http://www.fotem.pl/show/full/abf8898c8 … 2bef733eb9
http://www.fotem.pl/show/full/88affc0a1 … a6317381cc
P.S. czekam na komentarze typu:rzezba,druciarstwo,wiocha,rzemioslo
mi się podoba ten czerwony pasek tylko gdzie go kupić bo ja u siebie bym sobie takie cuś sprawił
kubol1990 napisał:
mi się podoba ten czerwony pasek tylko gdzie go kupić bo ja u siebie bym sobie takie cuś sprawił
Ot chociazby tutaj jest sklep:http://dlatapicera.pl/pl/biza-kaletnicza.html
Zamowic,dociac,kropelka i cieszyc sie.
Tutaj masz podpowiedz:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=288407
Ostatnio edytowany przez kane (2014-11-07 15:58:24)
Kwestia gustu z tym czerwonym paskiem, ja w środku na razie nic nie zrobię
Wczoraj w garażu odkręciłem tylną belkę, wyciągłem po dwie nakrętki regulacji gwintu, i skróciłem odboje o dużo opona powoli wchodzi w nadkole ale to jeszcze nie jest to, bo jak wrzucę 205/40 to będzie za duży prześwit ktoś coś jakieś pomysły krótsze sprężyny czy coś ?
Nie masz obawy ze zawisniesz wjezdzajac na swoje jezioro lub prze prog zwalnijacy?
Trudno będę woził deski ze sobą, to ma ktoś jakiś pomysł
Jak myślicie przypasowałby do tego koloru czarny grill ?
Znaczek VW i tak będzie prędzej czy później czarny z przodu i lampy też
PozdraVWiam
grill nie ale znaczek jak najbardziej
znaczek Gti jak najbardziej pasuje
bizy nie klejcie glue tylko klejem tapicerskim!
Co do niskiego tylu to najnizsze sa sprezyny H&R
Dzięki Kolak
GTI wydaje mi się że będzie pasować jak dojdą progi lotka i przednia dokładka z 25 jahre.
kolak napisał:
znaczek Gti jak najbardziej pasuje
bizy nie klejcie glue tylko klejem tapicerskim!
Co do niskiego tylu to najnizsze sa sprezyny H&R
Ja kleilem glue i jest git juz 15 miechow(tylko nie nalezy dawac duzo i dokladnie docinac)
Doszedł tłumik od RM Motors Końcówka miała być wywinięta lecz niestety, 3 cali nie da rady tak wywinąć tylko ponad 3 cale, więc będzie na prosto. Serdeczne podziękowania dla Kalika za pomoc w kwestii rozmiaru.
EDIT
Przelot będzie skończony w tym tygodniu a tym czasem połowa deski ze szlifowana i zaszpachlowana tu i ówdzie, będzie na gładko i czarny połysk Z czasem jak będzie pomalowana zawiozę do areografa żeby nanieść jakąś tematyczną grafikę ale to się jeszcze zobaczy
Przymierzałem tłumik będzie ciekawie
PozdraVWiam
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2014-11-14 23:21:20)
Ciekawie wygląda
Auto bardzo dużo zyskało w twoich rękach odkąd ostatni raz zaglądałem do tego tematu.
Zyskalo na wygladzie i wartosci aczkolwiek gdybys chcial go sprzedac,to niektorzy tego nie docenia.
koniecznie jak skończysz to nagraj filmik zobaczymy jak to gada
Sam jestem ciekaw, tak jak już mówiłem przelot raczej dla śmiechu i wyglądu z tyłu niż dla zyskania mocy w końcu to tylko SR-ka. Jak nagram filmik to wrzucę. Dzięki wszystkim za dobre słowo, auta nie mam zamiaru sprzedawać moje pierwsze auto i mój prezent na 18 do której jeszcze mi zostało 4 miesiące więc sentymentalne
Jeszcze pomalować cały zderzak z dokładką i listwami i założyć lotkę org z GTI wypolerować lampy i <pośladki> skończona
A przyszły nowe klosze na przód, będę tłuk swoje i lampy w czarny połysk.
Z przodem plany takie : zderzak z zaślepkami na spryski (mój zderzak i tak jest poobijany obdarty przez poprzedniego właściciela) dokładka 25 th, listwa na gładko (już mam załatwione zaspawanie miejsca po rejestracji za 50 zł), lampki tak jak pisałem wyżej no i oryginalny znaczek VW czarny. Przydałoby się też pomalować maskę poodbijana od kamieni.
PozdraVWiam
Z tyłu wymienił bym jeszcze wycieraczkę na taką z golfa V. Dużo lepiej się prezentuje.
Właśnie też o tym myślałem i antenę muszę jakąś krótką czy coś takiego bo mi się nie mieści pod deską
myślałem o antence z golfa v też jest taki al'a rekinek albo z VW UP-a ta jest podobno krótka
Tylko nie rób takiego błędu jaki zrobiłem ja. Końcówka w dokładce nie może być tak jak na zdjęciu które wrzuciłeś, zjedź z nią niżej, bo spalisz dokładkę, zobaczysz. Ja swoją ori przepaliłem właśnie w ten sposób...
Ja trzymałem to rękami a kolega robił zdjęcie także to tylko przymiarka. I myślę że Twoje 1.8T bardziej rozgrzeje niż moje skromne 1.6 ale będzie niżej
Zamontowales juz moze ten DUZY wydech ? Na zime zostawisz alusy czy dajesz stalowki (z kolpakami czy bez) ?
Auto nie jeździ przez zimę. Felgi idą do sprzedania, więc stoi na stalkach. Nie zamontowałem bo mam problem z wygięciem rury nad belką. Wydech nie jest duży, końcówka fajnie się wpasuje w dokładkę. Po za tym kilka elementów rozbieram do malowania
Rozumiem.Gdybys jednak chcial wyjechac golfem na stalowkach,a masz pare zlotych na zbyciu to proponuje podejsc (masz blisko) do aso vw po nakładka kapsel na śruby -321 601 173A lepiej wyglada i kosztuje 1,80 za sztuke http://www.fotem.pl/show/full/c37288bbb … 432216aef9
Pracę w przelocie były opóźnione przez tego sprawce
W końcu udało się ogarnąć przejście nad belką z 2,5 calowej kwasówki
Teraz wystarczy wszystko ładnie po spawać i zobaczymy jak to gada jak już pisałem nie robię przelotu żeby coś "wyciągnąć" bo jak ktoś kiedyś fajnie napisać, "wyciągnąć" to można z sr-ki fotele i dać do wyprania, robię to dla zabawy, śmiechu na spotach itp. Jak będzie za głośno i będzie brzęczeć wstawię dłuuugi tłumik środkowy, przelotowy od RM Motors
Zakupiłem też antenę, a raczej atrapę anteny z Golfa V, nowa oryginalna z uszczelką i śrubką w czarnym połysku z oryginalnym kartonem VW
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2014-11-26 16:23:49)
nie licz że 1.6 będzie gadało jak v6 czy coś w ten deseń ;d
jakie koło na 2k15?
Nie liczę, nawet nie liczę żeby strzelał wydaje mi się że za słaby silnik.
Chce sprzedać swoje ABT Sports Line i zakupić może 17 calowe RH ZW 1 lub Artec z podobnym wzorem, szeroki rant Jak się nie uda sprzedać moich kółek to chyba zostanę przy nich tylko wtedy opony 205/40 do nich
nie no to jak v6 nie będzie brzmiało to będzie ryk v10 jak w lambo albo audi r8
Z kolejnymi modami na przód
- Zakupione zaślepki spryskiwaczy reflektorów, jak przyjdą ściągam zderzak wycinam miejsca tak jak oryginalne i dam do pomalowania i założę, powoli skompletuje zbiornik 5,5L, spryskiwacze, pompkę wysokiego ciśnienia i zrobię instalacje
- Zakupiony znaczek VW oryginał w kolorze bundeswehry (czarny) na przód
- Lotka na tylną klapę bez wycięcia na antenę oryginał VW
- Kierunki czarne TYC-a nowe
Przelot gotowy będzie poniedziałek/wtorek
Taki tam strzał ze wczorajszego mikołajkowego spotu. Zgubiłem dokładkę przednią Auto na stalkach, alufelgi rozkręcone. A no i założony nowy oryginalny znaczek VW na przód czarny. Teraz najbardziej co mnie irytuje to ta chrom ramka i lampy ale już niedługo. To czego tu nie widać to antena z Golfa V nowa też org.
Golf ladnie sie prezentuje przy VENDO PARK .Jest cos obnizany? Recznie go woskowales,ze sa takie krople wody na nim?
Ostatnio edytowany przez kane (2014-12-07 20:43:45)
No golf jest na gwincie przód skręcony na maxa ale ma jeszcze helpery. Z tyłu nie ma nakrętek regulacyjnych i zostały obcięte odboje Mówię to wszystko przez to że zgubiłem dokładkę. A no i sam bagażnik bez dechy dodaje wysokości. A tak po za tym od czego może być ta biała wtyczka wisząca pod przednim zderzakiem
Młody Golfiarz napisał:
A no i sam bagażnik bez dechy dodaje wysokości. A tak po za tym od czego może być ta biała wtyczka wisząca pod przednim zderzakiem
Moze zrobisz jakas fotke tej kostki?
mesiu20 napisał:
czujnik temperatury moze
Jezelio jest po stronie kierowcy to msz racje.
te lampy to masz brudne czy zaparowane ?
Lampy mokre i brudne taka pogoda
Kolejne fanty : zaślepki spryskiwaczy lamp i nowe kierunki dymione TYC-a, oryginalnych FER takich nie znalazłem więc trudno.
A u mnie w pokoju przy grzejniku leży oryginalna lotka
Bez wycięcia na antenę taka jak w prospekcie GTI 25th
Jeszcze brakuje mi dokładka przód i progi, wtedy stylistycznie będzie na 25th.
W piątek tłuczemy lampy i działamy z nimi na czarno, jutro kurier ma przywieźć nowy zestaw HID-a z żarówkami 5000k (biel) i żarówki w postojówki białe. Po pomalowaniu i założeniu wszystkiego na auto jadę na geometrię świateł żeby było równo i nic nie raziło. Bo jak to mówią na oko chłop w szpitalu zmarł
PozdraVWiam
PS.
https://www.youtube.com/watch?v=UyycH-ZVwhA tutaj jest filmik ze spotu którego byłem organizatorem na 0:55 oraz 1:56 można zobaczyć jak chodzi 1.6 SR na przelocie
Ostatnio edytowany przez Młody Golfiarz (2014-12-09 17:20:53)
Oby tylko psiarnia w duzej kabarynie nie zmierzyla golfowi poziomu halasu,bo mozesz dowod stracic.
słabo to chodzi... takie robienie z 1.6 czegos sportowego...