Golf 4 Klub Polska
Mi znowu bardziej taka koñcówka podchodzi http://rm-motors.pl/tlsamuni-s90p.html
I nie zamawiaj od razu tego t³umika, tylko napisz do nich do czego potrzebujesz i jak± chcesz koñcówkê, bo ten do którego da³e¶ link, nie wiem czy zwróci³e¶ uwagê ale puszka jest du¿o mniejsza ni¿ w golfie. Mo¿e i to nie rzutuje ale bêdzie zabawy z mocowaniem tak mi siê wydaje.
A co do samego golfika to spoko. Jak dajesz na ty³ dok³adkê jahre, to szukaj i na przód, progi zostaw na koniec, nawet r32 ³adnie pasuj± do tych dok³adek. Tylko jednak na przód szukaj ori. Cena 400-500 zeta za u¿ywkê ale nie pêknie tak ³atwo jak te wszystkie inne. Opony je¶li pamiêtam masz o profilu 45 chyba?? Jak masz zmieniaæ, nie bój siê i wal 205/40 jak nie 35. 205 to najwê¿sza 18, a szkoda. Ja do siebie wrzuci³em profil 40, a teraz ¿a³ujê, ¿e w³a¶nie nie 35 ale szkoda na razie zmieniaæ, tak naprawdê je¼dzi³em mo¿e 3 tygodnie na tych felgach, bo sezon nie by³ udany w tym roku.
Ja mam 17 cali felge 8J i teraz opony mam 225/45 dosta³em za darmo do tych felg. Na nastêpny sezon my¶la³em o 205/40 ;D Ja do nich napisa³em jaki potrzebujê t³umik, ¿e ma byæ koñcówka 3 cali przelot 2,5 i wymiar do golfa iv czekam na odp Ten co Ty wklei³e¶ t³umik to jako¶ mi ten dyfuzor nie podchodzi Jeszcze chce wyrzuciæ helpery i nakrêtkê kontruj±c± z przodu a z ty³u wszystkie nakrêtki do regulacji
Praca wre Z mojego wydechu zosta³o tyle :
Katalizator sprzeda³em za bardzo fajn± kwotê, dzisiaj zamówiony t³umik od RM Motors, i rura z gniazdem sondy lambda.
Przymierzy³em dok³adkê :
Zero problemu ze spasowaniem, tylko pomalowaæ w kolor, zreszt± bêdzie malowany ca³y zderzak z listwami bo jest porysowany
A no i przymierzony znaczek GTI :
Do kompletu brakuje mi przedniej dok³adki, progów i lotki oryginalnej
Auto brudne bo stoi na gara¿u i siê kurzy na nastêpny sezon trzeba zakupiæ polerkê, wosk i inne kosmetyki szczególnie jak bêdzie kilka elementów pomalowanych
PozdraVWiam i oceniaæ
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2014-11-04 16:31:08)
Poczekam na efekt koncowy do oceny
czy tylko mi fotki siê nie ³aduj± bynajmniej z tego ostatniego postu bo reszta ³adnie dzia³a
kubol1990 napisał:
czy tylko mi fotki siê nie ³aduj± bynajmniej z tego ostatniego postu bo reszta ³adnie dzia³a
U mnie ladnie wchodza.
U mnie z tego ostatniego postu tez nie wychodz± nie wiedzieæ czemu, fotem.pl czasami tak ma
Kane - w pi±tek 14 listopada przewiduje pierwsze odpalenie na skoñczonym przelocie nagram filmik i wrzucê
Malowanie bêdzie dopiero tak plus minus styczeñ.
to ja od siebie mogê ci poleciæ host fotoo.pl niezawodny
Widze,ze teraz masz gumowe dywaniki(na zime jak najbardziej) na lato postaraj sie o jakies welurowe-lepszy efekt
Zazdroszcze Tobie,ze masz garaz-ja wszystko robie na ulicy pod domem lub wjezdzam na podworko i tam wykonuje wieksze "prace" nad golfem.
Ostatnio edytowany przez kane (2014-11-04 18:00:32)
Nie mam ¿adnych dywaników ani gumowych ani welurowych, ¶rodkiem siê nie przejmuje na razie robiê z zewn±trz, zabawa z ¶rodkiem zacznie siê na sezon 201X jak z zewn±trz bêdzie wygl±daæ tak jak sobie zaplanowa³em wtedy na pewno bêdzie kremowe recaro, kremowe plastiki, miodowy(kremowy) dywan, dekory drewno, elektryka szyb, luster, dywaniki welurowe kremowe, kierownica 3-ramienna drewniana, podsufitka do kompletu.
PS.
A gara¿ wynajmujemy z tat±, taki przy blokowy jak siê spotyka w miastach Chyba 3 miesi±ce szukali¶my ¿eby trafi³ siê z pr±dem i kana³em. w oko³o ma³o miejsca ale zmieniæ ko³a/pokrêciæ gwintem da rady, a z moim niskim wzrostem w kanale nie muszê siê pochylaæ tak¿e jest dobrze A wiem dobrze ¿e ciê¿ko siê robi na podwórku czy pod blokiem.
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2014-11-04 20:01:49)
Co do kremowego koloru,to zastanow sie-kolega w bmw e46 ma cos takiego i naokraglo czysci srodek,kazde nawet male musniecie butem widac.Mi robota na ulicy,podworku nie przeszkadza(przyzwyczailem sie)lecz sasiedzi sa upierdliwi-ciagle sie pytaja,mowia bzdety-to jest glowny problem.
Poza tym jasny ¶rodek do tego golfa nie bêdzie pasowa³
xoskar24x napisał:
Poza tym jasny ¶rodek do tego golfa nie bêdzie pasowa³
jak nie bêdzie pasowa³ !? jasna skóra do zielonego nadwozia pasuje idealnie a zw³aszcza jak by przednie fotele by³y z passata b5 z elektryk±
Spokojnie panowie mam dwie koncepcje albo jasno albo czarno ale to nie teraz. Mam 17 lat uczê siê i kasy nie mam za du¿o a na razie chce ogarn±æ z zewn±trz
to co poprawisz te fotki bo temat lubiê i chcia³ bym zobaczyæ jak to wygl±da
Dzisiaj dosz³a paczka z gniazdem sondy lambda do Golfa 22 z³ a du¿o mniej roboty. Lekkie opó¼nienie i dopiero w poniedzia³ek bêd± 2 metry rury, jeden kawa³ek jedzie do giêcia zobaczymy jak wyjdzie
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2014-11-06 17:57:02)
no no ³adnie siê prezêci ta dok³adka ale ja bym j± zostawi³ czarna ale da³ bym jeszcze nak³adki na progi ale te¿ czarne a o lampach nic chyba nie wspomina³e¶
O lampach na ty³ wspomina³em
Nie nie bêdzie ani czarnych listew ani czarnych dok³adek, progów, klamek to jest akurat pewne auto optycznie wygl±da ni¿sze jak ma te rzeczy w kolor i wed³ug mnie lepiej siê prezentuje
PozdraVWiam
Znaczek GTI wiocha skoro to nie jest prawdziwe GTI
Nie jest ale skad wiesz czy nie bedzie mi ten znaczek pasuje do calego pakietu zewnetrznego jaki planuje zrobic. A coraz bardziej my¶le o swapie po wakacjach na 1.8 t
Mozesz zrobic sobie w srodku to samo co ja mam-czerwony (lub pod kolor nadwozia) pasek dookola:
http://www.fotem.pl/show/full/193da9bd5 … 8f88a525fc
http://www.fotem.pl/show/full/abf8898c8 … 2bef733eb9
http://www.fotem.pl/show/full/88affc0a1 … a6317381cc
P.S. czekam na komentarze typu:rzezba,druciarstwo,wiocha,rzemioslo
mi siê podoba ten czerwony pasek tylko gdzie go kupiæ bo ja u siebie bym sobie takie cu¶ sprawi³
kubol1990 napisał:
mi siê podoba ten czerwony pasek tylko gdzie go kupiæ bo ja u siebie bym sobie takie cu¶ sprawi³
Ot chociazby tutaj jest sklep:http://dlatapicera.pl/pl/biza-kaletnicza.html
Zamowic,dociac,kropelka i cieszyc sie.
Tutaj masz podpowiedz:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=288407
Ostatnio edytowany przez kane (2014-11-07 15:58:24)
Kwestia gustu z tym czerwonym paskiem, ja w ¶rodku na razie nic nie zrobiê
Wczoraj w gara¿u odkrêci³em tyln± belkê, wyci±g³em po dwie nakrêtki regulacji gwintu, i skróci³em odboje o du¿o opona powoli wchodzi w nadkole ale to jeszcze nie jest to, bo jak wrzucê 205/40 to bêdzie za du¿y prze¶wit kto¶ co¶ jakie¶ pomys³y krótsze sprê¿yny czy co¶ ?
Nie masz obawy ze zawisniesz wjezdzajac na swoje jezioro lub prze prog zwalnijacy?
Trudno bêdê wozi³ deski ze sob±, to ma kto¶ jaki¶ pomys³
Jak my¶licie przypasowa³by do tego koloru czarny grill ?
Znaczek VW i tak bêdzie prêdzej czy pó¼niej czarny z przodu i lampy te¿
PozdraVWiam
grill nie ale znaczek jak najbardziej
znaczek Gti jak najbardziej pasuje
bizy nie klejcie glue tylko klejem tapicerskim!
Co do niskiego tylu to najnizsze sa sprezyny H&R
Dziêki Kolak
GTI wydaje mi siê ¿e bêdzie pasowaæ jak dojd± progi lotka i przednia dok³adka z 25 jahre.
kolak napisał:
znaczek Gti jak najbardziej pasuje
bizy nie klejcie glue tylko klejem tapicerskim!
Co do niskiego tylu to najnizsze sa sprezyny H&R
Ja kleilem glue i jest git juz 15 miechow(tylko nie nalezy dawac duzo i dokladnie docinac)
Doszed³ t³umik od RM Motors Koñcówka mia³a byæ wywiniêta lecz niestety, 3 cali nie da rady tak wywin±æ tylko ponad 3 cale, wiêc bêdzie na prosto. Serdeczne podziêkowania dla Kalika za pomoc w kwestii rozmiaru.
EDIT
Przelot bêdzie skoñczony w tym tygodniu a tym czasem po³owa deski ze szlifowana i zaszpachlowana tu i ówdzie, bêdzie na g³adko i czarny po³ysk Z czasem jak bêdzie pomalowana zawiozê do areografa ¿eby nanie¶æ jak±¶ tematyczn± grafikê ale to siê jeszcze zobaczy
Przymierza³em t³umik bêdzie ciekawie
PozdraVWiam
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2014-11-14 23:21:20)
Ciekawie wygl±da
Auto bardzo du¿o zyska³o w twoich rêkach odk±d ostatni raz zagl±da³em do tego tematu.
Zyskalo na wygladzie i wartosci aczkolwiek gdybys chcial go sprzedac,to niektorzy tego nie docenia.
koniecznie jak skoñczysz to nagraj filmik zobaczymy jak to gada
Sam jestem ciekaw, tak jak ju¿ mówi³em przelot raczej dla ¶miechu i wygl±du z ty³u ni¿ dla zyskania mocy w koñcu to tylko SR-ka. Jak nagram filmik to wrzucê. Dziêki wszystkim za dobre s³owo, auta nie mam zamiaru sprzedawaæ moje pierwsze auto i mój prezent na 18 do której jeszcze mi zosta³o 4 miesi±ce wiêc sentymentalne
Jeszcze pomalowaæ ca³y zderzak z dok³adk± i listwami i za³o¿yæ lotkê org z GTI wypolerowaæ lampy i <po¶ladki> skoñczona
A przysz³y nowe klosze na przód, bêdê t³uk swoje i lampy w czarny po³ysk.
Z przodem plany takie : zderzak z za¶lepkami na spryski (mój zderzak i tak jest poobijany obdarty przez poprzedniego w³a¶ciciela) dok³adka 25 th, listwa na g³adko (ju¿ mam za³atwione zaspawanie miejsca po rejestracji za 50 z³), lampki tak jak pisa³em wy¿ej no i oryginalny znaczek VW czarny. Przyda³oby siê te¿ pomalowaæ maskê poodbijana od kamieni.
PozdraVWiam
Z ty³u wymieni³ bym jeszcze wycieraczkê na tak± z golfa V. Du¿o lepiej siê prezentuje.
W³a¶nie te¿ o tym my¶la³em i antenê muszê jak±¶ krótk± czy co¶ takiego bo mi siê nie mie¶ci pod desk±
my¶la³em o antence z golfa v te¿ jest taki al'a rekinek albo z VW UP-a ta jest podobno krótka
Tylko nie rób takiego b³êdu jaki zrobi³em ja. Koñcówka w dok³adce nie mo¿e byæ tak jak na zdjêciu które wrzuci³e¶, zjed¼ z ni± ni¿ej, bo spalisz dok³adkê, zobaczysz. Ja swoj± ori przepali³em w³a¶nie w ten sposób...
Ja trzyma³em to rêkami a kolega robi³ zdjêcie tak¿e to tylko przymiarka. I my¶lê ¿e Twoje 1.8T bardziej rozgrzeje ni¿ moje skromne 1.6 ale bêdzie ni¿ej
Zamontowales juz moze ten DUZY wydech ? Na zime zostawisz alusy czy dajesz stalowki (z kolpakami czy bez) ?
Auto nie je¼dzi przez zimê. Felgi id± do sprzedania, wiêc stoi na stalkach. Nie zamontowa³em bo mam problem z wygiêciem rury nad belk±. Wydech nie jest du¿y, koñcówka fajnie siê wpasuje w dok³adkê. Po za tym kilka elementów rozbieram do malowania
Rozumiem.Gdybys jednak chcial wyjechac golfem na stalowkach,a masz pare zlotych na zbyciu to proponuje podejsc (masz blisko) do aso vw po nak³adka kapsel na ¶ruby -321 601 173A lepiej wyglada i kosztuje 1,80 za sztuke http://www.fotem.pl/show/full/c37288bbb … 432216aef9
Pracê w przelocie by³y opó¼nione przez tego sprawce
W koñcu uda³o siê ogarn±æ przej¶cie nad belk± z 2,5 calowej kwasówki
Teraz wystarczy wszystko ³adnie po spawaæ i zobaczymy jak to gada jak ju¿ pisa³em nie robiê przelotu ¿eby co¶ "wyci±gn±æ" bo jak kto¶ kiedy¶ fajnie napisaæ, "wyci±gn±æ" to mo¿na z sr-ki fotele i daæ do wyprania, robiê to dla zabawy, ¶miechu na spotach itp. Jak bêdzie za g³o¶no i bêdzie brzêczeæ wstawiê d³uuugi t³umik ¶rodkowy, przelotowy od RM Motors
Zakupi³em te¿ antenê, a raczej atrapê anteny z Golfa V, nowa oryginalna z uszczelk± i ¶rubk± w czarnym po³ysku z oryginalnym kartonem VW
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2014-11-26 16:23:49)
nie licz ¿e 1.6 bêdzie gada³o jak v6 czy co¶ w ten deseñ ;d
jakie ko³o na 2k15?
Nie liczê, nawet nie liczê ¿eby strzela³ wydaje mi siê ¿e za s³aby silnik.
Chce sprzedaæ swoje ABT Sports Line i zakupiæ mo¿e 17 calowe RH ZW 1 lub Artec z podobnym wzorem, szeroki rant Jak siê nie uda sprzedaæ moich kó³ek to chyba zostanê przy nich tylko wtedy opony 205/40 do nich
nie no to jak v6 nie bêdzie brzmia³o to bêdzie ryk v10 jak w lambo albo audi r8
Z kolejnymi modami na przód
- Zakupione za¶lepki spryskiwaczy reflektorów, jak przyjd± ¶ci±gam zderzak wycinam miejsca tak jak oryginalne i dam do pomalowania i za³o¿ê, powoli skompletuje zbiornik 5,5L, spryskiwacze, pompkê wysokiego ci¶nienia i zrobiê instalacje
- Zakupiony znaczek VW orygina³ w kolorze bundeswehry (czarny) na przód
- Lotka na tyln± klapê bez wyciêcia na antenê orygina³ VW
- Kierunki czarne TYC-a nowe
Przelot gotowy bêdzie poniedzia³ek/wtorek
Taki tam strza³ ze wczorajszego miko³ajkowego spotu. Zgubi³em dok³adkê przedni± Auto na stalkach, alufelgi rozkrêcone. A no i za³o¿ony nowy oryginalny znaczek VW na przód czarny. Teraz najbardziej co mnie irytuje to ta chrom ramka i lampy ale ju¿ nied³ugo. To czego tu nie widaæ to antena z Golfa V nowa te¿ org.
Golf ladnie sie prezentuje przy VENDO PARK .Jest cos obnizany? Recznie go woskowales,ze sa takie krople wody na nim?
Ostatnio edytowany przez kane (2014-12-07 20:43:45)
No golf jest na gwincie przód skrêcony na maxa ale ma jeszcze helpery. Z ty³u nie ma nakrêtek regulacyjnych i zosta³y obciête odboje Mówiê to wszystko przez to ¿e zgubi³em dok³adkê. A no i sam baga¿nik bez dechy dodaje wysoko¶ci. A tak po za tym od czego mo¿e byæ ta bia³a wtyczka wisz±ca pod przednim zderzakiem
M³ody Golfiarz napisał:
A no i sam baga¿nik bez dechy dodaje wysoko¶ci. A tak po za tym od czego mo¿e byæ ta bia³a wtyczka wisz±ca pod przednim zderzakiem
Moze zrobisz jakas fotke tej kostki?
mesiu20 napisał:
czujnik temperatury moze
Jezelio jest po stronie kierowcy to msz racje.
te lampy to masz brudne czy zaparowane ?
Lampy mokre i brudne taka pogoda
Kolejne fanty : za¶lepki spryskiwaczy lamp i nowe kierunki dymione TYC-a, oryginalnych FER takich nie znalaz³em wiêc trudno.
A u mnie w pokoju przy grzejniku le¿y oryginalna lotka
Bez wyciêcia na antenê taka jak w prospekcie GTI 25th
Jeszcze brakuje mi dok³adka przód i progi, wtedy stylistycznie bêdzie na 25th.
W pi±tek t³uczemy lampy i dzia³amy z nimi na czarno, jutro kurier ma przywie¼æ nowy zestaw HID-a z ¿arówkami 5000k (biel) i ¿arówki w postojówki bia³e. Po pomalowaniu i za³o¿eniu wszystkiego na auto jadê na geometriê ¶wiate³ ¿eby by³o równo i nic nie razi³o. Bo jak to mówi± na oko ch³op w szpitalu zmar³
PozdraVWiam
PS.
https://www.youtube.com/watch?v=UyycH-ZVwhA tutaj jest filmik ze spotu którego by³em organizatorem na 0:55 oraz 1:56 mo¿na zobaczyæ jak chodzi 1.6 SR na przelocie
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2014-12-09 17:20:53)
Oby tylko psiarnia w duzej kabarynie nie zmierzyla golfowi poziomu halasu,bo mozesz dowod stracic.
s³abo to chodzi... takie robienie z 1.6 czegos sportowego...