Golf 4 Klub Polska
Ogólnie:
- Silnik : 1.9 TDi AHF
- Moc [kW/KM] : 110km
- Przebieg :205000
- Rocznik :1999
- Skrzynia : manualna 5cio biegowa
- Rodzaj paliwa : ON
- Drzwi :2/3
- Wersja :hatchback
Wyposażenie:
-ABS
-Elektryczne szyby
-Elektryczny szyberdach
-Elektryczne i podgrzewane lusterka
-klimatyzacja
-domykanie szyb z pilota
-centralny zamek z pilota
-wspomaganie kierownicy
-regulacja wysokości siedzenia kierowcy i pasażera
-immobilizer
-poduszki powietrzne
-kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach
-podłokietnik przód i tył
Narazie golfik bez większych zmian Włożone zostało radio 7 cali dotykowe ( niestety chinczyk może kiedys jakis alpine zagra ) skrzynia magnat + wzmacniacz 4 kanałowy VK. Szału nie ma ale gra W przyszłości chciałbym wymienic lampy przód na ksenon, felgi na 16 badz 17 i przyciemnić szybki. Ale to narazie plany
Niestety przygody też się zdarzyły mniej groźne i groźne
Urwany przedni zderzak Dziewczyna zaczepiła krawężnik i poszło ...
Ale później było gorzej...
Pechowy dzień 30 maja 2015 roku Nieuwaga kierowcy BMW i wylądował mi na tyle a moja dziewczyna w szpitalu z urazem kręgosłupa. Skutki odczuwa do dzisiaj no ale było minęło...
W tej chwili golf śmiga i czeka go mały serwis:D wymiana oleju filtrów itp
Jak bede miał ładniejsze foty to dodam Narazie oglądam się za ksenonami ;D zobaczymy co bedzie...
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-03-06 08:27:58)
Widzę, że przygody były Życzę powodzenia w modach ("z głową") i dalszej bezawaryjnej/bezwypadkowej jeździe
Kolor ładny, jednostka też dobra. Pamiętaj!! Nie zepsuj tego
z4k napisał:
Nie mam zamiaru zespuć może dzisiaj zakupie ksenonki heh ... zobaczymy.
Ksenony ori czy podjebki? Życzę dużo zdrówka ukochanej i mniej nieprzyjemnych przygód
Ja mam lampy depo black, ładnie wyglądają, ładnie świecą-> nie to co ori ksenon, ale jestem zadowolony. Na dodatek mnie jakiś "przychlast" ze wsi zjechał, że do auta się takich lamp nie montuje
xXKrystianXx napisał:
Ja mam lampy depo black, ładnie wyglądają, ładnie świecą-> nie to co ori ksenon, ale jestem zadowolony. Na dodatek mnie jakiś "przychlast" ze wsi zjechał, że do auta się takich lamp nie montuje
No i tego typu coś jak kolega myśle ewentualnie jeszcze ledowe ;] ale koszta trochę ograniczają a są ważniejsze sprawy do zrobienia ;]
W tygodniu myślę dostanę tą rurkę i wymieniam wraz z olejem i filtrami ;]
Ew. tego typu coś ( http://olx.pl/oferta/lampy-przednie-gol … 022c382288 )
Chrzanek napisał:
z4k napisał:
Nie mam zamiaru zespuć może dzisiaj zakupie ksenonki heh ... zobaczymy.
Ksenony ori czy podjebki? Życzę dużo zdrówka ukochanej i mniej nieprzyjemnych przygód
Zdrówko narazie dopisuje ale już nie zrobi tyle co przed wypadkiem bo zaraz kręgosłup ją boli.
A wiadomo działka nad wodą pracy wymaga ;D tym bardziej że dopiero ją urządzamy i pracy huhu ;]
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-01-24 12:36:52)
Kolego kupuj depo black jak już coś, bo lampy z ledami do golfa nie cieszą się popularnością Takie moje zdanie, ale "cóż" Tobie ma się podobać ...
Nie zepsuj tego <--- o tym chyba już zapomniałeś
No dzisiaj się wziąłem za wymianę rurki do turbo
Niestety tylko w serwisie mogłem ją dostać ( koszt 216,75 zł ) No ale już jest zamontowana plus oczywiście wymiana filtra oleju i oleju ( mobil delvac 10w40 ).
A lampy trochę muszą poczekać bo hamulce z tyłu do wymiany. Też na dniach się do nich muszę dobrać
Witamy nowego forumowicza
Autko jest wiec teraz spokojnie do przodu z modami 🙌
Tak jak koledzy pisali, lampy z ledami odpadaja, tak samo jak tylnie. Dobrze pomyslec ,dobrac kolorystcznie i cieszyc sie kilometrami, ja w sobote wymiana olejow.
Pozdrawiam
K1-FRYTA napisał:
Witamy nowego forumowicza
Autko jest wiec teraz spokojnie do przodu z modami 🙌
Tak jak koledzy pisali, lampy z ledami odpadaja, tak samo jak tylnie. Dobrze pomyslec ,dobrac kolorystcznie i cieszyc sie kilometrami, ja w sobote wymiana olejow.
Pozdrawiam
Witam
Ja olej juz wymieniłem. Dzisiaj filtr paliwa, powietrza i kabinowy. Lamp tylnich nie ruszam. Podobają mi się te co mam
Siema,
No w końcu ktoś ze Zduńskiej Na forum
Kiedy robimy jakiegoś spota ?? to na żywo oblukam
No trzeba coś pomyśleć Golfa kojarzę na mieście
Mojemu duuużo brakuje do Twojego troszkę napraw mam i estetyki ale zbieram dopiero środki:)
No i pakuje trochę też w działkę letniskową nad próbą więc wszystkiego się nie da:D
Aktualnie mój stoi w kolejce do mechanika hamulca z tyłu brakło i twardy pedał hamulca ...
Moje zastępcze to ten passat czerwony brata
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-02-13 10:09:40)
No wczoraj odebrałem mojego golfika od mechanika. Niestety jeszcze nie wszystko naprawione ale resztę bedę sam naprawiał ( jak tylko szef pojedzie na narty )
Ostatnio zrobił mi się twardy pedał hamulca i jak się okazało padła pompavacum ( serwo ). Z mojej strony do wymiany zostały tarcze i klocki tył i poduszka pod silnikiem
Ostatnie wymiany w golfie to podświetlenie tablicy LED
Dzisiaj wziąłem się za wymianę tarcz i klocków z tyłu. Starych stan pozostawię z krótkim komentarzem ...
Złom:
A przy okazji poleciały żarówki postojowe przód a założone Ledy:
Było:
Jest:
Pozycje wyglądają już lepiej ale mijania już przy nich trochę słabo. Polecacie jakieś żaróweczki dobre? Bo na lampy ksenon narazie nie ma i nie będzie
Muszę zbierać kasę na instalacje elektryczną do domku letniskowego i na przewóz towarów bo C jest a pustym jeździć to nie bardzo
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-02-22 14:40:20)
Zerknij jakie masz lampy u siebie to tanim kosztem można zrobić je fajnie na czarno co pasowałoby do Twojego koloru :-)
Jeśli masz hella to w szybki sposób możemy to ogarnąć :-)
Wpadnij kiedyś albo stykniemy się na mieście to oblukam i może coś podpowiem
W lodzi bede dopiero latem to Ci zrobie prad Bo narazie to mnie podrodze mam hehe Ja planuje w okolicach polowy kwietnia wymiane zarowek wszystkich na biale ledowe
Do mijania możesz wrzucić jakieś Philiphsy albo Osramy. Jest kilka edycji takich z poświatą białego, al'a xenonu
Muszka napisał:
Zerknij jakie masz lampy u siebie to tanim kosztem można zrobić je fajnie na czarno co pasowałoby do Twojego koloru :-)
Jeśli masz hella to w szybki sposób możemy to ogarnąć :-)
Wpadnij kiedyś albo stykniemy się na mieście to oblukam i może coś podpowiem
Mijaliśmy się ostatnio na mieście piękny golfik ten Twój.
Wrzuciłem philipsy, później dodam fotki jaki efekt wyszedł.
A lampy na 99% mam valeo.
K1-FRYTA napisał:
W lodzi bede dopiero latem to Ci zrobie prad Bo narazie to mnie podrodze mam hehe Ja planuje w okolicach polowy kwietnia wymiane zarowek wszystkich na biale ledowe
Ja ledy mam narazie w pozycjach przednich i świateł cofania. Planuje jeszcze wrzucić wszystkie w tylniej lampie.
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-03-06 08:21:36)
Może posiada ktoś luźny boczek drzwi od pasażera wersja 3D a dokładnie wyrobił mi się gwint i nie trzyma śrubka, która jest ukryta w tej rączce do zamykania drzwi i cały boczek lata ;]
A najlepsze że mi się drzwi ( też te prawe ) opuściły a winą są zużyte zamki... ehh
Idzie takie coś do kupić? Bo nie chce mi się wierzyć że muszę drzwi drugich szukać
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-03-06 08:22:17)
U mnie ostatnio w golfiku nic się nie zmienia nawet na gorsze więc nie jest źle
Że wiosna już w pełni wziąłem się za porządki w autku
Jak widać półkę mam złamaną ... mój burek okazał się za ciężki dla niej
W golfiku mam parę drobiazgów do zrobienia i pogoda ku temu skłania ale czas i kasa idzie na inny cel
Do wakacji muszę ogarnąć zieleń na działce instalacje elektryczną w domku jak i ocieplenie. Więc tu duużo pracy przede mną.
Nie wspomnę że w planach są jeszcze tuje i chodniczek z kostki do tarasu więc zbierać kasę zakasać rękawy i za łopatę
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-04-06 15:35:36)
W golfiku bez większych zmian ( na razie ), wypolerowane zostały tylko felgi bo troszkę już zaszły. Jak się trafi gorący weekend to ponowana polerka na lustro ;]
A tu za oknami za bramami widać golfa z alusami ;] Pierwszy weekend i nocka na działce zaliczona i zbliża się też następny ciepły weekend
Jak najbliższy weekend pozwoli ( słoneczko ) to przyciemnione będą szyby.
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-05-24 17:45:55)
d3b1l3k napisał:
Widzę, że poruszany był tu temat świateł ledowych (białych), zamiast xenonów da się kupić jakieś zamienniki na białe, ledowe zarówno postojowe jak i mijania? Ile to mniej więcej kosztuje ?
Powiem tak.
Na pozycje wsadziłem ledowe i efekt widać na fotkach. Na mijania dałem philips i nie narzekam ( ksenon dalej w planach )
Widziałem kiedyś ledowe żarówki h7 ale czy to chińskie czy co to nie wiem. I nie wiem jak się sprawują w aucie.
Ledy mam jeszcze w światłach cofania.