Golf 4 Klub Polska
Ogólnie:
- Silnik : 1.9 TDi AHF
- Moc [kW/KM] : 110km
- Przebieg :205000
- Rocznik :1999
- Skrzynia : manualna 5cio biegowa
- Rodzaj paliwa : ON
- Drzwi :2/3
- Wersja :hatchback
Wyposa¿enie:
-ABS
-Elektryczne szyby
-Elektryczny szyberdach
-Elektryczne i podgrzewane lusterka
-klimatyzacja
-domykanie szyb z pilota
-centralny zamek z pilota
-wspomaganie kierownicy
-regulacja wysoko¶ci siedzenia kierowcy i pasa¿era
-immobilizer
-poduszki powietrzne
-kierownica regulowana w dwóch p³aszczyznach
-pod³okietnik przód i ty³
Narazie golfik bez wiêkszych zmian W³o¿one zosta³o radio 7 cali dotykowe ( niestety chinczyk mo¿e kiedys jakis alpine zagra ) skrzynia magnat + wzmacniacz 4 kana³owy VK. Sza³u nie ma ale gra W przysz³o¶ci chcia³bym wymienic lampy przód na ksenon, felgi na 16 badz 17 i przyciemniæ szybki. Ale to narazie plany
Niestety przygody te¿ siê zdarzy³y mniej gro¼ne i gro¼ne
Urwany przedni zderzak Dziewczyna zaczepi³a krawê¿nik i posz³o ...
Ale pó¼niej by³o gorzej...
Pechowy dzieñ 30 maja 2015 roku Nieuwaga kierowcy BMW i wyl±dowa³ mi na tyle a moja dziewczyna w szpitalu z urazem krêgos³upa. Skutki odczuwa do dzisiaj no ale by³o minê³o...
W tej chwili golf ¶miga i czeka go ma³y serwis:D wymiana oleju filtrów itp
Jak bede mia³ ³adniejsze foty to dodam Narazie ogl±dam siê za ksenonami ;D zobaczymy co bedzie...
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-03-06 08:27:58)
Widzê, ¿e przygody by³y ¯yczê powodzenia w modach ("z g³ow±") i dalszej bezawaryjnej/bezwypadkowej je¼dzie
Kolor ³adny, jednostka te¿ dobra. Pamiêtaj!! Nie zepsuj tego
z4k napisał:
Nie mam zamiaru zespuæ mo¿e dzisiaj zakupie ksenonki heh ... zobaczymy.
Ksenony ori czy podjebki? ¯yczê du¿o zdrówka ukochanej i mniej nieprzyjemnych przygód
Ja mam lampy depo black, ³adnie wygl±daj±, ³adnie ¶wiec±-> nie to co ori ksenon, ale jestem zadowolony. Na dodatek mnie jaki¶ "przychlast" ze wsi zjecha³, ¿e do auta siê takich lamp nie montuje
xXKrystianXx napisał:
Ja mam lampy depo black, ³adnie wygl±daj±, ³adnie ¶wiec±-> nie to co ori ksenon, ale jestem zadowolony. Na dodatek mnie jaki¶ "przychlast" ze wsi zjecha³, ¿e do auta siê takich lamp nie montuje
No i tego typu co¶ jak kolega my¶le ewentualnie jeszcze ledowe ;] ale koszta trochê ograniczaj± a s± wa¿niejsze sprawy do zrobienia ;]
W tygodniu my¶lê dostanê t± rurkê i wymieniam wraz z olejem i filtrami ;]
Ew. tego typu co¶ ( http://olx.pl/oferta/lampy-przednie-gol … 022c382288 )
Chrzanek napisał:
z4k napisał:
Nie mam zamiaru zespuæ mo¿e dzisiaj zakupie ksenonki heh ... zobaczymy.
Ksenony ori czy podjebki? ¯yczê du¿o zdrówka ukochanej i mniej nieprzyjemnych przygód
Zdrówko narazie dopisuje ale ju¿ nie zrobi tyle co przed wypadkiem bo zaraz krêgos³up j± boli.
A wiadomo dzia³ka nad wod± pracy wymaga ;D tym bardziej ¿e dopiero j± urz±dzamy i pracy huhu ;]
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-01-24 12:36:52)
Kolego kupuj depo black jak ju¿ co¶, bo lampy z ledami do golfa nie ciesz± siê popularno¶ci± Takie moje zdanie, ale "có¿" Tobie ma siê podobaæ ...
Nie zepsuj tego <--- o tym chyba ju¿ zapomnia³e¶
No dzisiaj siê wzi±³em za wymianê rurki do turbo
Niestety tylko w serwisie mog³em j± dostaæ ( koszt 216,75 z³ ) No ale ju¿ jest zamontowana plus oczywi¶cie wymiana filtra oleju i oleju ( mobil delvac 10w40 ).
A lampy trochê musz± poczekaæ bo hamulce z ty³u do wymiany. Te¿ na dniach siê do nich muszê dobraæ
Witamy nowego forumowicza
Autko jest wiec teraz spokojnie do przodu z modami 🙌
Tak jak koledzy pisali, lampy z ledami odpadaja, tak samo jak tylnie. Dobrze pomyslec ,dobrac kolorystcznie i cieszyc sie kilometrami, ja w sobote wymiana olejow.
Pozdrawiam
K1-FRYTA napisał:
Witamy nowego forumowicza
Autko jest wiec teraz spokojnie do przodu z modami 🙌
Tak jak koledzy pisali, lampy z ledami odpadaja, tak samo jak tylnie. Dobrze pomyslec ,dobrac kolorystcznie i cieszyc sie kilometrami, ja w sobote wymiana olejow.
Pozdrawiam
Witam
Ja olej juz wymieni³em. Dzisiaj filtr paliwa, powietrza i kabinowy. Lamp tylnich nie ruszam. Podobaj± mi siê te co mam
Siema,
No w koñcu kto¶ ze Zduñskiej Na forum
Kiedy robimy jakiego¶ spota ?? to na ¿ywo oblukam
No trzeba co¶ pomy¶leæ Golfa kojarzê na mie¶cie
Mojemu duuu¿o brakuje do Twojego troszkê napraw mam i estetyki ale zbieram dopiero ¶rodki:)
No i pakuje trochê te¿ w dzia³kê letniskow± nad prób± wiêc wszystkiego siê nie da:D
Aktualnie mój stoi w kolejce do mechanika hamulca z ty³u brak³o i twardy peda³ hamulca ...
Moje zastêpcze to ten passat czerwony brata
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-02-13 10:09:40)
No wczoraj odebra³em mojego golfika od mechanika. Niestety jeszcze nie wszystko naprawione ale resztê bedê sam naprawia³ ( jak tylko szef pojedzie na narty )
Ostatnio zrobi³ mi siê twardy peda³ hamulca i jak siê okaza³o pad³a pompavacum ( serwo ). Z mojej strony do wymiany zosta³y tarcze i klocki ty³ i poduszka pod silnikiem
Ostatnie wymiany w golfie to pod¶wietlenie tablicy LED
Dzisiaj wzi±³em siê za wymianê tarcz i klocków z ty³u. Starych stan pozostawiê z krótkim komentarzem ...
Z³om:
A przy okazji polecia³y ¿arówki postojowe przód a za³o¿one Ledy:
By³o:
Jest:
Pozycje wygl±daj± ju¿ lepiej ale mijania ju¿ przy nich trochê s³abo. Polecacie jakie¶ ¿aróweczki dobre? Bo na lampy ksenon narazie nie ma i nie bêdzie
Muszê zbieraæ kasê na instalacje elektryczn± do domku letniskowego i na przewóz towarów bo C jest a pustym je¼dziæ to nie bardzo
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-02-22 14:40:20)
Zerknij jakie masz lampy u siebie to tanim kosztem mo¿na zrobiæ je fajnie na czarno co pasowa³oby do Twojego koloru :-)
Je¶li masz hella to w szybki sposób mo¿emy to ogarn±æ :-)
Wpadnij kiedy¶ albo stykniemy siê na mie¶cie to oblukam i mo¿e co¶ podpowiem
W lodzi bede dopiero latem to Ci zrobie prad Bo narazie to mnie podrodze mam hehe Ja planuje w okolicach polowy kwietnia wymiane zarowek wszystkich na biale ledowe
Do mijania mo¿esz wrzuciæ jakie¶ Philiphsy albo Osramy. Jest kilka edycji takich z po¶wiat± bia³ego, al'a xenonu
Muszka napisał:
Zerknij jakie masz lampy u siebie to tanim kosztem mo¿na zrobiæ je fajnie na czarno co pasowa³oby do Twojego koloru :-)
Je¶li masz hella to w szybki sposób mo¿emy to ogarn±æ :-)
Wpadnij kiedy¶ albo stykniemy siê na mie¶cie to oblukam i mo¿e co¶ podpowiem
Mijali¶my siê ostatnio na mie¶cie piêkny golfik ten Twój.
Wrzuci³em philipsy, pó¼niej dodam fotki jaki efekt wyszed³.
A lampy na 99% mam valeo.
K1-FRYTA napisał:
W lodzi bede dopiero latem to Ci zrobie prad Bo narazie to mnie podrodze mam hehe Ja planuje w okolicach polowy kwietnia wymiane zarowek wszystkich na biale ledowe
Ja ledy mam narazie w pozycjach przednich i ¶wiate³ cofania. Planuje jeszcze wrzuciæ wszystkie w tylniej lampie.
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-03-06 08:21:36)
Mo¿e posiada kto¶ lu¼ny boczek drzwi od pasa¿era wersja 3D a dok³adnie wyrobi³ mi siê gwint i nie trzyma ¶rubka, która jest ukryta w tej r±czce do zamykania drzwi i ca³y boczek lata ;]
A najlepsze ¿e mi siê drzwi ( te¿ te prawe ) opu¶ci³y a win± s± zu¿yte zamki... ehh
Idzie takie co¶ do kupiæ? Bo nie chce mi siê wierzyæ ¿e muszê drzwi drugich szukaæ
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-03-06 08:22:17)
U mnie ostatnio w golfiku nic siê nie zmienia nawet na gorsze wiêc nie jest ¼le
¯e wiosna ju¿ w pe³ni wzi±³em siê za porz±dki w autku
Jak widaæ pó³kê mam z³aman± ... mój burek okaza³ siê za ciê¿ki dla niej
W golfiku mam parê drobiazgów do zrobienia i pogoda ku temu sk³ania ale czas i kasa idzie na inny cel
Do wakacji muszê ogarn±æ zieleñ na dzia³ce instalacje elektryczn± w domku jak i ocieplenie. Wiêc tu duu¿o pracy przede mn±.
Nie wspomnê ¿e w planach s± jeszcze tuje i chodniczek z kostki do tarasu wiêc zbieraæ kasê zakasaæ rêkawy i za ³opatê
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-04-06 15:35:36)
W golfiku bez wiêkszych zmian ( na razie ), wypolerowane zosta³y tylko felgi bo troszkê ju¿ zasz³y. Jak siê trafi gor±cy weekend to ponowana polerka na lustro ;]
A tu za oknami za bramami widaæ golfa z alusami ;] Pierwszy weekend i nocka na dzia³ce zaliczona i zbli¿a siê te¿ nastêpny ciep³y weekend
Jak najbli¿szy weekend pozwoli ( s³oneczko ) to przyciemnione bêd± szyby.
Ostatnio edytowany przez z4k (2016-05-24 17:45:55)
d3b1l3k napisał:
Widzê, ¿e poruszany by³ tu temat ¶wiate³ ledowych (bia³ych), zamiast xenonów da siê kupiæ jakie¶ zamienniki na bia³e, ledowe zarówno postojowe jak i mijania? Ile to mniej wiêcej kosztuje ?
Powiem tak.
Na pozycje wsadzi³em ledowe i efekt widaæ na fotkach. Na mijania da³em philips i nie narzekam ( ksenon dalej w planach )
Widzia³em kiedy¶ ledowe ¿arówki h7 ale czy to chiñskie czy co to nie wiem. I nie wiem jak siê sprawuj± w aucie.
Ledy mam jeszcze w ¶wiat³ach cofania.