Golf 4 Klub Polska
napêd na ty³ w zimê wy³±czasz kontrolê trakcji (w sensie na ¶niegu a nie to co jest za oknem ) i na rondzie rybki na praw± burtê >.< ale jak na tak± budê i t± masê to nie jest a¿ tak masakrycznie du¿o
kubol1990 napisał:
Ale jak na tak± budê i t± masê to nie jest a¿ tak masakrycznie du¿o
Kubol, samochód dostawczy, a samochód osobowy to dwie ró¿ne bajki Nie jeden Tobie tak powie.
Jak na ten samochód i tê moc to jest b. dobry wynik. Zreszt± blachy maj± zakres tylko do 200km/h
Dzi¶ zrobi³em prawie 750km, widaæ ile czasu mi to zajê³o. Spalanie - masakra, no ale za³adowany max
A taki widoczek sobie zafundowa³em na powrocie
U mnie w Ostro³êce je¶li chodzi o ceny paliw to s± MASAKRYCZNE!
Jest podejrzenie o zmowê cenow±, bo jest bardzo drogo, dlatego takie ceny jak tutaj (Gdynia) dla mnie to MIODZIO
A no i bym zapomnia³ o najwa¿niejszej rzeczy dzisiejszego dnia
Zmieni³em kierunkowskazy zaraz po powrocie do domu
Efekt :
Porównanie :
POZDRAWIAM!
clear wpadl od razu lepi
raz sie odwazylem jechac pusta puszka szybko i powiedzialem sobie nigdy wiecej jedynie to manem mi sie fajnie na pusto fajnie jezdzilo
Chrzanek napisał:
...U mnie w Ostro³êce je¶li chodzi o ceny paliw to s± MASAKRYCZNE! ...
Oj oj nienarzekaj-na opolszczyznie jest tez drozyzna on verva 4,70 , pb95 4,44
Takie kierunki to rozumiem
Ostatnio edytowany przez kane (2015-01-16 21:56:30)
a u mnie jednego dnia by³o po 3.99z³ pb95
a teraz jest tak oko³o 4.15-4.35 zale¿y jaki maj± humor oczywi¶cie za 95
U mnie tak to wygl±da NIESTETY: http://www.cenypaliw.moja-ostroleka.pl/
I teraz pytanie, oszczêdzaæ na paliwie czy na modzeniu golfa, haha
Zastanawiam siê Panowie na ile % przyciemniaæ szybki u siebie w samochodzie.
Jak zrobiê ty³ na 100% to ciê¿ko bêdzie wieczorkami z cofaniem i parkowaniem ty³eczkiem bez czujniczka, no ale efekt fajniejszy
A no i w³a¶nie jeszcze jak z przodem. Jak na to dzia³a Nasze kochane prawo? Czyli policja.
Tutaj kumpel ma zrobione ty³ 100%, przód 65%.
Bardzo ³adny efekt to daje jak widaæ zreszt± na za³±czonym zdjêciu.
Jakie¶ porady Panowie? Czekam na podpowiedzi odno¶nie % no i w kwestii prawa!
ja mam ty³ na 95% bodaj¿e no jest smo³a i przy cofaniu to tylko na boczne mo¿na cofaæ >.< ale daje radê i fajnie to wygl±da mo¿esz zobaczyæ w mojej galerii
Ok, temat z prawem ju¿ ogarn±³em. Wiem w sumie ju¿ czemu kumpel ma 65% i dowodu nie zabieraj±. ZNAJOMO¦CI to siê nazywa
Wiem, wiem. Widzia³em Twojego golfika ju¿ milion razy Boczne przód musz± przepuszczaæ 70% ¶wiat³a, wiêc ich przyciemnienie bêdzie mo¿liwe, ale nie jako¶ super mocno. I do tego bêdzie s³aby efekt przej¶ciowy, no chyba, ¿e ty³ nie bêdzie na 95% tylko mniej, a tak w³a¶nie chyba bym zrobi³.
Kurde, nie wiem ju¿ sam. Muszê obmy¶leæ sobie to wszystko na spokojnie i pogadaæ z go¶ciem od tych szybek.
Jestem ¶wie¿o po wymianie czujnika G62 od temperatury. Stary widaæ, ¿e by³ dojechany ju¿ konkretnie i warto by³o go wymieniæ, zreszt± by³ b³±d po czytaniu na vagu, ¿e jest on do wymiany. Nie chcia³ czasem odpaliæ na ciep³ym silniku.
No ale problem, który powsta³ kilka dni temu pozosta³, nie znikn±³ po wymianie czujnika. Brak mocy, telepanie budy, obroty nie faluj± mocno, spada³y np jak na luzie skrêca³em kierownic± to wtedy zlatywa³y, a zaraz powraca³y.
Jutro bêdê wymienia³ ¶wiece, byæ mo¿e one s± przyczyn±, poniewa¿ ich jeszcze nie wymienia³em, a planowa³em i powinienem. Jako¶ tak wysz³o.
Jak nie ¶wiece, to mo¿e która¶ z cewek. Jutro siê zobaczy, bêdê pisa³ co i jak
Temat o czujniku tutaj --> http://www.golf4.pun.pl/viewtopic.php?id=10586
STARY CZUJNIK:
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Chrzanek (2015-01-19 18:11:20)
Moze przeplywka siada-nic takiego na kompie nie pokazalo? Bo tak bez dobrej diagnozy,to mozna pol silnika wymienic.
¦wiece wymienione. Wraca³em by³o wszystko okej, normalnie bajki. Poszed³em na si³ownie, wiêc samochód sta³ ok 1.5h po wymianie ¶wiec. Odpalam, wyje¿d¿am i bum, znów praktycznie to samo. Inna czêstotliwo¶æ tego problemu, tak jakby raz by³o dobrze, a raz by³o ¼le. Przed wymian±, by³o ca³y czas ¼le, czyli brak mocy, telepanie bud±. Teraz jest na zmianê, jakby co¶ nie ³apa³o. Jadê normalnie przy¶piesza, bach ju¿ znów nie ma mocy i trzêsie bud± i tak na zmianê co kilka sekund. Byæ mo¿e bêd± i do wymiany kable.. A ju¿ my¶la³em, ¿e sobie po¶migam spokojnie.
Nie wiem jak to jest, gdzie¶ doczyta³em, ¿e kable mog± nie wspó³graæ ze ¶wiecami i warto wymieniæ kable na takie jakie s± ¶wiece. Po¿yjemy zobaczymy
Ale no có¿, jak to siê mówi, samochód jest skarbonk± bez dna i taka jest prawda. Za d³ugo po prostu by³o dobrze z moim samochodem
Jutro bêdê my¶la³ co tam mo¿e mu dalej dolegaæ.
Pozdrawiam.
Nie lepiej podjechac do jakiegos qmatego magika po diagnoze zanim wydasz wiecej $ ??
Mechanika swojego, akurat jestem pewien. Iskra skacze wed³ug mnie i dlatego tak siê dzieje, mog³em od razu pomy¶leæ o wymianie kabli.
Jutro podjadê jeszcze i zobaczy siê co i jak z tym tematem.
Sieeeeeeeemaanko golfowicze
Problem zdiagnozowany. Jedna z nowych ¶wiec zap³onowych by³a trefna. No niestety czasem tak siê zdarza, z³o¶liwo¶æ rzeczy martwych jak ja to mówiê Kable zap³onowe równie¿ wymieni³em. Gdy zdj±³em stare i zobaczy³em w jakim one s± stanie, to z³apa³em siê za g³owê, a potem ze dwa razy puka³em sam sobie w czo³o. By³y w bardzo op³akanym stanie. Gumy pospêkane, fajki te¿ nie by³ w dobrym stanie. Tak czy inaczej, dobrze, ¿e zosta³y wymienione na nowe kabelki. Tak jak ¶wiece tak i kable wzi±³em z firmy NGK. Koszt? No có¿ nie ma³e pieni±dze, ale i tak po hurcie cena wiêc, a¿ tak nie bola³o. 200z³ wysz³o ³±cznie ze ¶wiecami i kablami. Oko³o 100z³ zosta³o w mojej kieszeni
Co do zbli¿aj±cych siê modyfikacji mam ju¿ trochê nagrane w g³owie i bêdzie siê co¶ dzia³o
Zestawik do otwierania baga¿nika z kluczyka ju¿ ogarniêty, go¶ciu mi podrzuci w przysz³y weekend i bêdê siê stara³ to ogarn±æ, chocia¿ i tak bêdê musia³ podlecieæ do elektryka mojego, bo sam tego nie ogarnê z modu³em komfortu itp.
Plastiki pójd± w czarny po³ysk, wiêc wnêtrze bêdzie ju¿ w miarê ogarniête
W poniedzia³ek zabieram siê za BRAK KLAKSONU. Bêdê sprawdza³, czy dochodzi pr±d, czy jaka¶ usterka w kierownicy. No trzeba szukaæ i naprawiæ
Ca³y czas szukam felg do wozid³a, mam kilka na oku. Ale to mam jeszcze czas
Mo¿e po Niedzieli odbiorê ju¿ lusterko prawe du¿e od lakiernika i zabiorê siê za monta¿, ale nic pewnego
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Chrzanek (2015-01-24 15:30:19)
Dzisiejszego ranka zauwa¿y³em w gara¿u znów plamkê p³yny ch³odniczego, czyli uszczelniacz ju¿ skoñczy³ swoj± ¿ywotno¶æ.
Jako, ¿e jestem z takich co lubi mieæ jednak zrobione co¶ raz, a porz±dnie ju¿, to stwierdzi³em, ¿e jeszcze dzi¶ zamówiê w koñcu ch³odnicê.
Nie bêdê ponownie sypa³ uszczelniacza, bo to tylko same k³opoty przynosi, a nie po¿ytek. Mo¿na zapchaæ nagrzewnicê i w ogóle rozwaliæ uk³ad ch³odzenia
Jak sobie powiedzia³em, tak te¿ zrobi³em. Zaraz po przyjechaniu do pracy, zamówi³em ch³odnicê firmy NISENNS, a w po³udnie ju¿ j± mia³em do odebrania
Teraz tylko znale¼æ czas i wymieniæ. Jeszcze nie podj±³em decyzji, czy pojadê do magika swojego, czy sam z ojcem wymieniê. Zobaczy siê
Nowy nabytek
Fajna ch³odniczka, prze³±cznik z Polo ? Orygina³ czy zamiennik, fajnie by do tego spasowa³a ramka mieszka SE
Co do felg to chcesz mogê sprzedaæ Ci moje bez opon 17 bêdziesz mia³ rozkrêcone, zerwane ranty (te nak³adki ¶mieszne a to co jest pod spodem to nie uszkodzone aluminium do spolerowania), rotory wypiaskowane tylko do pomalowania wedle gustu za 500 z³ Do Twojego zadania nale¿a³oby ogarniêcie sobie kliku ¶rubek (max 10 sztuk do kupienia w Polsce) i ewentualnie wentyla. Tak czy siak w cenie do ty¶ mia³bym mega fajne felgi i to firmowe ABT Sports Line produkowane przez BBS-a
PS.
Co do przyciemniania szyb jestem zdania ¿e albo wszystkie albo wcale
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2015-01-30 21:32:25)
Zamiennik. Wszystkie ori jakie mia³em okazjê zobaczyæ i obejrzeæ, to nieco, ¿e by³y w do¶æ op³akanym stanie to i sobie jeszcze ¿yczyli niema³± kasê, za te w³±czniki haha
Co do ch³odnicy, to co nowe to zawsze fajne bo tak elegancko wygl±da Teraz tylko monta¿ i mo¿na ¶migaæ
Felgi masz fajne, ale no nie w moim stylu. Czego¶ innego jednak poszukujê
Z przyciemniania szyb zrezygnowa³em. Jednak tego nie potrzebujê, a tak jak mówisz, sam ty³ to lipa. Bo jak jest jeszcze zej¶cie na przednie boczne to fajnie to wygl±da, a tak to efekt nie taki zacny jakbym chcia³ Wiêc tê modyfikacjê odpuszczam
Tyle dobrze no rozumiem z felgami to ka¿dy ma inny gust, tak czy siak powodzenia w dalszych modach i szeroko¶ci.
PozdraVWiam
Wczorajszego ranka, uda³em siê do kolegi na wymianê mojej trefnej ch³odnicy wody Czas pracy ok: 4h. D³ugo poniewa¿ chcia³em sprawdziæ czy da siê wymieniæ ch³odnicê bez zdejmowania zderzaka, maj±c dodatkowo samochód z climatronicem.
A wiêc da siê. Najlepiej robiæ to w dwie osoby, je¿eli bez zdejmowania zderzaka no i mieæ dostêp do kana³u ewt. podno¶nika.
Wszystko ³adnie pracuje i jest gitara A stara ch³odnica? By³a w op³akanym stanie. Siedzia³a w tym samochodzie najprawdopodobniej od samego pocz±tku czyli 16lat A o to zdjêcia [drastyczne]
Jak sami widzicie stan tej ch³odnicy jest bardzo efektowny w negatywnym znaczeniu tego s³owa
Wczoraj do mnie zajecha³ na powrocie z Bia³egostoku £ukasz, który jest z forum.vwgolf.pl i przywióz³ mi zestaw do otwierania baga¿nika z pilota!
Jak znajdê czas to bêdê montowa³ i zdawa³ Wam relacjê z postêpów
A jako, ¿e po wymianie ch³odnicy mój samochodzik by³ do¶æ mocno brudny to dzi¶ siê wyk±pa³. Na zdjêciu suszymy sobie uszczelki
POZDRAWIAM
Pogratulowac dobrej roboty te stare aluminium to az dziwne,ze woglole dzialalo.Ja tam autka na razie niemyje,bo potem nawet sonax do uszczelek niepomoze.
kane napisał:
Pogratulowac dobrej roboty te stare aluminium to az dziwne,ze woglole dzialalo.Ja tam autka na razie niemyje,bo potem nawet sonax do uszczelek niepomoze.
A dziêkujê, dziêkujê
Sam by³em zszokowany, ¿e wyciek z tego z³omu by³ minimalny, haha
Umy³em, bo z jakie¶ 2 tygodnie nie by³ myty. W gara¿u stoi to akurat do rana sobie wszystko wyschnie
Bêd±c w gara¿u i po ostatnim zdziwieniu, ¿e mi skoñczy³ siê p³yn do spryskiwaczy stwierdzi³em, ¿e dopiszê sobie do swojej listy modyfikacji zbiorniczek 5.5L z czujnikiem braku p³yny do spryskiwaczy
Czujnik poziomu spryskiwaczy mo¿na za³o¿yæ nawet w standardowym 3 litrowym zbiorniczku. Jak siê dobrze przyjrzysz to jest zaznaczone kó³ko do wyciêcia, lub jak chcesz to sprzedam Ci mój stary z wyciêtym ju¿ tym kó³kiem i dorzucê Ci uszczelkê pod czujnik. Do 5,5L zbiorniczka potrzebujesz:
- pompki wysoko ci¶nieniowej do spryskiwaczy reflektorów (oczywi¶cie nie musisz jego pod³±czaæ byle za¶lepiæ dziurkê)
- czujnik poziomu spryskiwaczy ( i tu najlepiej oryginaln± wtyczkê )
- swoj± oryginaln± pompkê do spryskiwaczy szyb
- kabelek VAG do przekodowania licznika aby aktywowaæ t± kontrolkê
Jest taka osoba na forum vw golfa która za 30 z³ sprzedaje czujnik + uszczelka + wtyczka z kawa³kami kabelków
Robota trochê nie wygodna musisz na pewno odkrêciæ filtr wêgla aktywnego tak na przysz³o¶æ
PozdraVWiam
M³ody Golfiarz napisał:
Czujnik poziomu spryskiwaczy mo¿na za³o¿yæ nawet w standardowym 3 litrowym zbiorniczku. Jak siê dobrze przyjrzysz to jest zaznaczone kó³ko do wyciêcia, lub jak chcesz to sprzedam Ci mój stary z wyciêtym ju¿ tym kó³kiem i dorzucê Ci uszczelkê pod czujnik. Do 5,5L zbiorniczka potrzebujesz:
- pompki wysoko ci¶nieniowej do spryskiwaczy reflektorów (oczywi¶cie nie musisz jego pod³±czaæ byle za¶lepiæ dziurkê)
- czujnik poziomu spryskiwaczy ( i tu najlepiej oryginaln± wtyczkê )
- swoj± oryginaln± pompkê do spryskiwaczy szyb
- kabelek VAG do przekodowania licznika aby aktywowaæ t± kontrolkê
Jest taka osoba na forum vw golfa która za 30 z³ sprzedaje czujnik + uszczelka + wtyczka z kawa³kami kabelków
Robota trochê nie wygodna musisz na pewno odkrêciæ filtr wêgla aktywnego tak na przysz³o¶æ
PozdraVWiam
A widzisz. I ju¿ jestem bogatszy o wiedzê w tym temacie. S±dzi³em, ¿e muszê mieæ 5.5L zbiorniczek
Czyli jak zostawiê 3L to pozostaje mi tylko zakup czujnika, wmontowanie go z uszczelk±, podci±gniêcie kabli do zegarów i aktywacja VAGiem. I jak zostawiê 3L to nie muszê modyfikowaæ nic pod mask±? Czyli demontowaæ tego filtra, hm?
Czekam na podpowiedzi
Mala lektura: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=369887
niewiem czy to juz przerabiales: http://www.golf4.pun.pl/montaz-czujnika … y--648.htm
Zbiorniczek 3L wyci±gniesz bez demonta¿u filtra wêglowego s± to dos³ownie dwie ¶rubki plus odpiêcie kostki od pompki. Bierzesz na stó³ robisz oglêdziny i zobaczysz zaznaczone kó³kiem miejsce do wyciêcia. Wkrêtarka lub jak wolisz wiertarka wiert³o i wywiercasz dziurê a¿ do krawêdzi zaznaczonego kó³ka. Wk³adasz najpierw uszczelkê potem czujnik i mo¿esz zak³adaæ zbiorniczek z powrotem. Odkrêcasz wycieraczki ¶ci±gasz podszybie plastikowe. Potem znajdujesz punkt masowy czujników (nie wiem jeszcze gdzie on jest) i tam wpinasz przewód minusowy od czujnika. Plus ci±gniesz pod licznik i wpinasz go pod pin chyba 34 zielonej kostki licznika jak dobrze pamiêtam. Skrêcasz wszystko z powrotem i aktywujesz VAGiem, najlepiej aktywowaæ jak w baku nie ma p³ynu potem dolaæ i zobaczyæ czy zga¶nie kontrolka. Jak tak to znaczy ¿e dzia³a dobrze. Aaa i najlepiej wyczy¶æ sobie bak jakim¶ ¶rodkiem do kamienia bo przez te 16 lat Ci siê tam na pewno trochê na zbiera³o syfu na ¶ciankach. Jak bêdziesz chcieæ to sprzedam Ci ju¿ przerobiony zbiorniczek 3L
PozdraVWiam
G³upek ze mnie. Czyta³em to co kane mi w³a¶nie zalinkowa³ jak±¶ godzinkê temu, bo szed³em do gara¿u przy okazji sprawdziæ w³a¶nie, czy mam zainstalowany taki czujnik. Ale dziêkujê za podlinkowanie
Dziêki Oskar za rospiskê co i jak. Z czasem na pewno tym siê zajmê, na razie bêdê robi³ to co zacz±³em.
A co do samego zbiorniczka, to dziêkujê za propozycjê, ale wyjmê go i sam ogarnê temat ze zrobieniem otworu pod czujnik
Jutro do kumpla pójdê ¿eby mi znalaz³ ten czujnik w IC z uszczelk± i mo¿e mi zamówi jak nie bêdzie to jaka¶ droga sprawa
A w sumie to w³a¶nie znalaz³em w katalogu Inter Carsu: http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro … inne.html
Kasa niedu¿a to mo¿e co¶ bêdê dzia³a³ w tym kierunku w nied³ugim czasie
Spoko spoko ja tylko zaproponowa³em swoj± pomoc Tak to jest dok³adnie ten czujnik schemat dzia³ania banalny wiêc mo¿na braæ zamiennik. Jak co¶ bêdzie potrzeba to pisz
PozdraVWiam
No i dobra, bêdê dzia³a³ w niedalekiej przysz³o¶ci z tym czujnikiem sprysków
Tutaj ma³y aktual, nad biurkiem Kilka rzeczy z poprzedniej listy zosta³o zrobione, ale dosz³o te¿ trochê modyfikacji
Dosyc ciekawa lista-powodzenia w realizacji/skreslania kolejych punktow
Drukarka padnie czy zniechecisz sie??
ja sobie zrobi³em tak± listê na telefonie a ¿e mam lumie to mam program "OneNote" i mo¿na sobie odznaczaæ od razu rzeczy zrobione ale moja lista skromna zaledwie 27 pozycji ale ile bêdzie zrobione na razie jest 1 odznaczone od nowego roku
Ja tam lubiê mieæ tak± listê na ¶cianie. Czemu? Bo czy chcê czy nie to i tak codziennie na ni± muszê patrzeæ
A dziêki temu, moje lenistwo nie wype³za i ca³y czas co¶ tam robiê przy samochodzie
Ogólnie powiem, ¿e jestem zadowolony z postêpów prac w mkIV. My¶la³em, ¿e przez zimê niewiele zdzia³am, a tu prosze xd
Dzi¶ mo¿e zabiorê siê za wymianê w³±cznika ¶wiate³, ale po pracy jadê najpierw obej¿eæ felgii ; d
Pozdrawiam
LINK do felg:
http://www.ogloszenia.moja-ostroleka.pl … 71994.html
Ostatnio edytowany przez Chrzanek (2015-02-02 09:02:40)
Zima,zim± lecz masz garaz-to jest duzy plus (ja przewaznie wszystko robie na ulicy pod domem).
kane napisał:
Zima,zim± lecz masz garaz-to jest duzy plus (ja przewaznie wszystko robie na ulicy pod domem).
Tak to prawda, ¶wiête s³owa A nie mo¿esz chocia¿by jakiego¶ blaszaka wynaj±æ? B±d¼ gdzie¶ u kogo¶?
U mnie wielu kumpli, wynajmuje gara¿e od s±siadów, b±d¼ od ludzi, którzy maj± na podwórku jaki¶ gara¿ dodatkowy, a korzystaj± tylko z tego co jest w domu, znaczy wbudowany z domem
Dzi¶ znalaz³em Panowie czas i posz³y kolejne modyfikacje
OTO EFEKTY:
NOWY W£¡CZNIK ¦WIATE£ OD VW POLO + CHROMOWA OBWÓDKA CA£EGO W£¡CZNIKA.
CHROMOWE OBWÓDKI WLOTÓW POWIETRZA WE WNÊTRZU.
Pewnie mnie zhejtujecie za te chromy we wnêtrzu. Ale mi siê to podoba. Nie jestem zwolennikiem chromów na zewn±trz samochodu, znaczy robienie passata z golfa. Za to we wnêtrzu mi siê to podoba. Bêdzie ³adnie siê komponowaæ czarnym po³yskiem, którym bêd± pokryte dekory itp.
Obwódki zamawia³em z tej strony: https://moman.pl/golf-4-aluminiowa-obra … 52092.html
W³±cznik ¶wiate³ z ALLEGRO: http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-chro … 63304.html
POZDRAWIAM
Mialem na podworku wlasnie taki blaszak (jeszcze przed golfem-na rowery,wozek do wozenia ciezkiego ladunku) ale ZBK kazalo wszystko zlikwidowac (ja mialem san na swoj koszt go rozkrecac te 15-letnie srobki).Co do tych chromowych oringow-jakis rok temu tez nad tym samym myslalem,DLUGO myslalem lecz cos ... Moze powroce do tego,bo nawet ladnie sie to komponuje
ogó³em sam w³±cznik jest spoko a nawet bardzo spoko szkoda ¿e nie ma tak jak prze³±czniku w polo 6R0 bo tam jak prze³±czysz na pozycje to zapala siê na prze³±czniku ¿ó³ta dioda a jak prze³±czysz na mijania to chyba zielona ale jak za t± cenê jest spoko bo ja nie znalaz³em za t± cenê a co chromowanych ramek na prze³±czniku nie wygl±da ale na wlotach jest spoko
Zdecydowa³em siê na te chromowe obwódki, poniewa¿ bardzo ³adnie to siê komponuje z czarnym po³yskiem. A, ¿e planujê u siebie taki kolorek, dlatego zamówi³em sobie
Teraz ten w³±cznik mocno wyró¿nia siê na tle ca³ego pod¶wietlenia w samochodzie Co nowe to nowe. Zastanawiam siê czy mo¿na jako¶ podkrêciæ pod¶wietlenie teraz u mnie, ¿eby by³o bardziej jaskrawe tak jak ten w³±cznik. Dodam, ¿e regulacja intensywno¶ci pod¶wietlenia jest na maxa
mo¿e wymiana diód ??? bo jedna dioda to koszt oko³o 1z³ nawet nie pewnie a wlutowaæ to by¶ sam zrobi³ tylko licznik nie bo tam jest wiêcej roboty ale nied³ugo ja mo¿e bêdê u siebie wymienia³ tak ¿e jak co¶ to napiszê instrukcjê >.<
FELGI W STANIE TRAGICZNYM
Ostatnio edytowany przez Chrzanek (2015-02-14 12:52:18)
Szpachla za³atwi wszystko, malunek nowy do nich i bêd± jak nowe, ale czy nie jest ta ostatnia felga krzywa to te¿ wielka niewiadoma, bo ubytek do¶æ spory, wygl±da jakby tarcza hamulcowa prze szorowa³a wnêkê. Osobi¶cie bym sobie odpu¶ci³ bo za 1,5k idzie znale¼æ co¶ w zajebistym stanie, a tutaj je¶li felung krzywy, nawet jak naprostujesz to przy wiêkszej prêdko¶ci odczujesz bicie na kierownicy, nie da siê tego idealnie zrobiæ.
Pozdrawiam
Je¿eli w kwocie 1500 z³otych cz³owiek by siê zmie¶ci³, to uwa¿am ¿e to chyba dobra cena za ori felgi. Plus taki do tego w³a¶nie oponki.
No ale dlatego prosi³em Was w³a¶nie o rady i podpowiedzi, by nie odwaliæ babola.
Chrzanek napisał:
uwa¿am ¿e to chyba dobra cena za ori felgi.
Od kiedy ori felgi maja dwa rozstawy .... to chinole..... za taka cenê bym ich nie kupi³.. ranty zdarte przy wentylku parchy siê robi±... warte mo¿e 600 z³..
Ostatnio edytowany przez para (2015-02-03 21:28:56)
Chrzanek nie spiesz siê bo na pewno znajdziesz jak±¶ ciekaw± ofertê ja kupi³em swoje 17tki RH (ori) 8j ET35 nówki sztuki za 700z³ i znalaz³em na olxie do nich oponki michelina pilot primacy z rocznika 2009 z bie¿nikiem 2x 7.1mm 2x 6,8mm za cenê 398z³ z przesy³ka tak¿e nie ma rzeczy nie mo¿liwych.
szczerze za t± cenê odpu¶æ sobie wpakujesz siê tylko na "minê" szukaæ czego¶ lepszego bo tak mi siê wydaje ¿e to nie orygina³ tylko wyrób z Chin a to siê szybko krzywi bo mi siê wydaje ¿e ori te felgi mia³y tylko jedne rozstaw 5x112 ale nie jestem pewny a nie podobaj± ci siê Santa Monica ? jak pokazywa³e¶ to zdjêcie z przyciemnionymi szybami piêknie by³o widaæ jak by wygl±da³ twój golf na takich
Zapodaj golfinie takiego kapura: http://olx.pl/oferta/felgi-17-5x100-ron … c7e671f392 chocia¿ felgi by³y malowane to te¿ nie wiadomo co siê mog³o pod nimi kryæ
Tak jak koledzy felgi nie warte takiej kasy Na olx w³a¶nie znalaz³em jedn± zajebist± ofertê i siê na ni± czaje tak¿e tam szukaj felg a jak nie to sprzedam Ci moje w uczciwej cenie
Super. Dziêki ch³opaki za rozja¶nienie tematu i wszystkie Wasze odpowiedzi oraz rady. S± ode dla mnie mocno cenne i bardzo pomocne
Santa Monica podobaj± mi siê, ale ciê¿ko mi znale¼æ bo te¿ potrafi± byæ zciachane konkretnie. Zreszt± je¼dzi kilka ju¿ takich u mnie na Santa Monica i za du¿o ju¿ tego Wiadomo fajnie jak ma siê brata bli¼niaka, ale chcê trochê co¶ innego mieæ pod sob± (czyt. ko³a)
Krylek: Taki akurat model/typ felg mi siê nie podoba Ale dziêkujê za propozycjê. Wiadomo, ¿e nie ma po co siê ¶pieszyæ, ale póki mam hajsy chcia³bym w³a¶nie skompletowaæ ten swój felunek ju¿ + oponki. Poniewa¿, prócz tych modów, które zakupi³em i pozosta³ ich monta¿, to najbardziej mi zale¿y teraz na felunku
http://olx.pl/oferta/felgi-17-z-oponami … 543072468e
Ciekawe jak by te siê prezentowa³y
Chrzanek napisał:
http://olx.pl/oferta/felgi-17-z-oponami … 543072468e
Ciekawe jak by te siê prezentowa³y
A jakiej firmy ko³a... Mo¿liwe ¿e "no name" co mo¿e ¶wiadczyæ o zmniejszonej odporno¶ci jak je¼dzisz agresywnie...
Tu masz ko³a na aktualny zawieszeniu :
A tu po obni¿eniu ok 7-8 cm :
Ostatnio edytowany przez para (2015-02-04 11:26:06)
a nie podobaj± ci siê ko³a od polo cross ? one s± przepiêkne <3
chodzi mi o takie:
one s± fajne bo pasuj± P&P i przy glebie fajnie wygl±daj±
Fajnee, ale jak od Polo to te mi siê podobaj± jeszcze ewentualnie: http://allegro.pl/alu-felgi-17-5x100-vw … 11024.html
Para- masz racjê. Dobre ko³o plus gleba i ju¿ jest zajefajny efekt. Do tego w³a¶nie d±¿ê i szukam, szukam
no te¿ ³adne ale to co ja wys³a³em mi siê mega podoba ale w mojej okolicy nie ma nic za rozs±dn± cenê
A ja siê na tamto ko³o napali³em bo jest od BBS czyli porz±dna firma i nie s± tak oklepane jak Santa Monica
ale jak nie bêdzie u mnie w okolicy tych kó³ od polo to biorê Santa Monica (sory za rozpisanie siê nie na temat )
Spoko loko No ka¿dy ma inny gust c'nie?
Jeszcze takie w³a¶nie znalaz³em: http://allegro.pl/17-vw-polo-golf-iv-se … 77860.html
Tylko trochê chyba drogie, aczkolwiek opony s± konkretne dwie.
a moze sline z audi ??
pozwole sobie zapozyczyc foto mikiego z innego forum