Golf 4 Klub Polska
mialem bre w cc troche wiec troche moge ci powiedziec na ten temat ogolnie jest okey ale lekko sie maska wyciera upierdliwe jest to ze deszcze to trzeba ja zdejmowac pozniej znow naciagac bo jak zostawisz zbierze ci sie tam woda i maska bedzie gnic jak juz bys sie zdecydowal to nie bierz czorny bier krym xD
My¶lê o czarnej z kremowymi niæmi i kremowym haftem Vag Nysa ( jako grupa nie jako zlot )
Skoro mówisz, ¿e i tak maska bêdzie malowana, to nie wiem po co to zak³adaæ. No chyba, ¿e zak³adasz dla 'tjuningu' samochodu
Bêdzie malowana ale jeszcze nie teraz nie na ten sezon Najwa¿niejsze teraz to nazbieraæ na pomalowanie przodu kupno progów i pomalowanie ich razem z listwami i klamkami
Nie bez tej BRY jest taki OEM look albo taki clean look
Tak ¿e mój g³os jest na NIE ale to twoje auto
te¿ siê wypowiem bo mia³em jak to ma byæ Hawai to nie pasuje tu bra... no a ogólnie mowia ¿e mo¿e odparzyæ lakier na masce, ale to jak jest s³oñce i auto stoi, mi siê nie uda³o tego zauwa¿yæ aczkolwiek jedynie co to przyci±ga wzrok
Z BR¡ zobaczymy jak to bêdzie tak czy siak dziêki wszystkim za opinie tym czasem powróci³y do mnie siedzenia i kanapa
Efekt ? Sami zobaczcie i oceñcie
Zdjêcia foteli zrobiê jutro, wyczyszczony zosta³ te¿ pod³okietnik. W sobotê monta¿, oraz monta¿ ty³u
Oskar-nawet ³adnie ten welur wyglada .Przod jest taki sam jak ty³?
para, nie mam bry, zosta³a po¿yczona od kolegi na przymiarkê jak zreszt± napisa³em
kane tak przód jest taki sam wrêcz idealny Kremowe zapinki fajnie siê zgraj± z kremowymi pasami, ju¿ siê nie mogê doczekaæ soboty. Jeszcze sufit dorwaæ, pó³kê baga¿nika no i boczki wtedy bêdzie ca³e w kremie
No nie no panie ³adny ten komplecik dorwa³e¶ niezniszczony jak za t± walutê to w porz±dku
Jeszcze tylko boczki a podsufitkê zostawi³ bym na sam koniec
Smakowiciee
No i ¶rodek prawie posk³adany, zosta³o mi za³o¿yæ jeszcze jeden fotel No i na pewno mieszek out bo jest za jasny.
Ty³ te¿ prawie posk³adany, zosta³o przykleiæ tablice na ta¶mê dwustronn±, przykleiæ lotkê do klapy i ogarn±æ pod¶wietlenie rejestracji.
Jest git Tylko cos ten reczny mi sie niepodoba-stoi tak jakos do gory jak wacek linke naciagnij.
P.S. wkrotce wsadzisz $ w golfa praktycznie tyle co ja za nowe czesci
Ostatnio edytowany przez kane (2015-02-07 18:51:22)
Tunel jeszcze nie skrêcony, bo czekam a¿ dojdzie ³apa monta¿owa do pod³okietnik, wiêc na pewno go naci±gnê bo za lu¼ny jest.
Jak wkrotce bede robil przednie hamulce+koncowy tlumik w aso to teraz musze koniecznie luknac na te Twoje zielone cudo,bo az milo popatrzec (wezme ze soba cos na obuwie-zeby nieufajdac).
Zapraszam
Jeszcze kilka fotek
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2015-02-07 19:06:46)
jeszcze jakies dobre kolo i bedzie sialo oj sialo rozpierd ol
fajnie to wysz³o tak jak wy¿ej deejn ---> ko³o i miazga ;]
w dol z nim bo za wysoki:P
Ko³o mam ABT Sports Line takie jak na wcze¶niejszych stronach, ale raczej bêdê siê decydowaæ na jego sprzeda¿ na czê¶ci bo nikt mi go nie kupi w ca³o¶ci, a na ten sezon my¶lê o Five Flat z Audi A8 - 18 cali ; 8,5 szeroko¶ci i polerka wibracyjna.
Kolak wydaje Ci siê ¿e jest wysoko przez stalówki 15 calowe i baga¿nik, z ty³u mam wyci±gniêt± regulacje gwintu i uciête odboje o 90% z przodu skrêcony na maksa zosta³o jeszcze na sezon wyrzuciæ helpery i jedn± nakrêtkê
Golf414, dziêkuje
¯eby ty³ mia³ jeszcze rêce i nogi to muszê t³umik wy¿ej podwiesiæ ¿eby koñcówka by³a równo
A mam pytanko, gdzie mozna dostac owijki Thule ? Mam bagaja ale owijki to ja znalezc nie moge
Nie mam pojêcia, ja kupi³em od jednego forumowicza na vwgolf.pl
Propozycja ko³a jest taka:
Z tym ¿e na to za³o¿ona opona 205/35, a felga na lustro jak ta:
co my¶licie ? Albo mo¿e w kolor
Felga nawet,nawet-tylko muszisz dekielki zmienic.Ja zostawilbym tak jak jest na 1 fotce.
Felga TAK, ale tak jak kane jestem przy pierwszej wersji. Aczkolwiek, lustro przy zielonej butelce mog³oby siê ca³kiem konkretnie prezentowaæ na aucie
Zrób tak, ¿eby Tobie siê podoba³o i tyle w temacie Ja powiem Tobie tak, ¿e jakby nie by³o to i tak bêdzie kozacko
a co¶ szerszego nie my¶la³e¶ ? te owijki i te zdjêcia to bêd±w tym roku ?
Bêd± fotki, jutro siê postaram.
My¶la³em nad czym¶ szerszym ale nie teraz. Zamiast Five Flat mam pomys³ na jeszcze jedno ko³o i bardziej sk³aniam siê w stronê drugiego ale znale¼æ co¶ w normalnej cenie to ciê¿ko, jestem w trakcie negocjacji jak ju¿ wszystko dogadam siê to pochwale siê jakie ko³o na razie nie zapeszam.
A tym czasem do domu dosz³y kolejne fanty:
- oryginalna ³apa pod³okietnika
- nowa klamka klapy pod³okietnika ze sprê¿ynkami - niestety zamiennik ale w kremie.
PozdraVWiam
M³ody Golfiarz a czemu nie zdecydowa³e¶ siê z ty³u na zderzak USA ? Mo¿na przecie¿ samemu te¿ zrobiæ...
Nie uznaje czego¶ takiego jak "samemu zrobiæ zderzak na USA" tak samo jak z przodu tak samo jak z ty³u. Patrz na DeeJn-a ile z tym zabawy / kasy itp. bo jego front to USA full ori nawet oprawki z obrysów. Po drugie nie ka¿dy musi mieæ USA. Tak¿e ja wola³em zostaæ przy stylizacji na europejskie 25 TH GTI
Lampy raczej zostan± takie a jak nie to oryginalne czerwono czarne GTI, nie jak na pocz±tku mia³em te ja¶niejsze z wersji Highline
No powiem Ci, ¿e ca³o¶æ robi mega robotê
HBM-y pasuj± idealnie do tej zielonej butelki !!
¦rodek po prostu kozak .
Gratulacje za w³o¿on± pracê i efekt koñcowy
Do dok³adki pod 25th dobiera³e¶ jaki¶ konkretny wydech ??
Co do felg --> Five Flat w polerce a wnêki pomaluj na kremowo
Dziêki Muszka
Wydech to t³umik przelotowy na 2,5 cala (63,5mm) z polerowan± koñcówk± na 3 cale (70mm) robiony na zamówienie w RM Motors, polecam wykonanie. Do t³umika koñcowego jeszcze bêdê dorabia³ mocowanie ¿eby poszed³ do góry trochê.
Do efektu koñcowego jeszcze trochê brakuje
Felgi jednak nie bêd± Five Flat tylko co¶ innego te¿ 18 cali i pomy¶lê nad tym ¿eby wnêki w krem zrobiæ a ca³o¶æ w poler
EDIT.
Felgi na sezon 2015 i my¶lê kolejne te¿:
18 cali 8 szeroko¶ci wzór VW Detroit Wnêki czarne tak jak s± i bêdzie polerka. Ju¿ mam je zaklepane w po³owie marca bêdê u mnie. Oponka wpadnie pewnie jaka¶ u¿ywka 225/40 albo 215/40. Na nastêpny sezon my¶lê zakupiæ 205/35. Zrobiæ spas i nic wiêcej mi nie trzeba
Zdjêcie które mnie inspiruje ¿e ta felgach ³adnie wygl±da w czwórce:
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2015-02-10 18:12:23)
szczerze mówi±c jak dla mnie musi byæ albo parapet w polerce albo wklês³o¶æ jedynymi wyj±tkami s± felgi od rs4, rs6 i to wszystko...
moim zdaniem one nie pasuj± do mk4
Dok³adnie! Kwestia gustu
Dla mnie to s± spoko, aczkolwiek bym do siebie nie za³o¿y³
Oskar, we¼ kurdê no! Podziel siê t± wygran± w totka, albo chocia¿ t± kas± z napadu na bank w '14r
Gratulacje zakupu
jak kto woli... moja ocena : wol³em flaty ju¿ ;d
M³ody Golfiarz napisał:
Nie uznaje czego¶ takiego jak "samemu zrobiæ zderzak na USA" tak samo jak z przodu tak samo jak z ty³u. Patrz na DeeJn-a ile z tym zabawy / kasy itp. bo jego front to USA full ori nawet oprawki z obrysów. Po drugie nie ka¿dy musi mieæ USA. Tak¿e ja wola³em zostaæ przy stylizacji na europejskie 25 TH GTI
dokladnie przerobka z eu to nie to samo co ori usa niby duzej roznicy nie ma ale ktos ogarniety rozpozna a fakt faktem mody zawsze kosztuja tym bardziej wzorowanie sie na modzie zza oceanu. ja bym na twoim miejscu tylko wygladzil listwe front tak jak teraz to robisz a tylu nie ruszal bo tak jak jest wyglada fffffhuj grubo i dobrze a co do rolki te od G5 GTI w G4 slabo wygladajoooo pojdz w strone oem takiej ktora jest malo zakladana na pewno nic na rancie chyba ze ACT SX 3tlg 18 one na prawde urywaja jaka przy samej dupie i w G4 widzialem tylko jedne
ewentualnie takie jak na foto. felga bez rantu ale tez rwie dupsko niestety nie wiem co to za felga
Dziêki wszystkim za opinie, mi siê ko³o podoba i jak nic ciekawszego mi nie wpadnie w oko to bêdzie jak wy¿ej ale zrobiê je tak ¿e jeszcze was zaskoczê
DeeJn i tak jak mówisz ty³u nie tykam nie bawiê siê w amerykê zostawiam to Tobie u mnie tylko bêdzie listwa na g³adko bo lepiej siê wtedy prezentuje auto
Co do Detroid-ów mnie te¿ siê osobi¶cie jako¶ nie widz±, mam znajomka który je¼dzi³ na identycznych i chyba mnie siê ju¿ opatrzy³y
Czekamy M³ody na efekty dalszej kombinacji
No i Detroitów nie bêdzie dosta³em 16 fotek z bliska, rant zjedzony praktycznie ka¿dy, nie mam 100% pewno¶ci czy da³oby radê to wypolerowaæ a robiæ nad spawki te¿ mi siê nie u¶miecha
Ale za to mam inn± lepsz± felgê na oku, i o dziwo na miejscu w pi±tek przymiarka Zdradzê tylko ¿e 5x130, 18 cali i 8 szeroko¶ci. W pi±tek bêd± fotki
5x130, hm to jakie¶ porshe! Czekam na fotki
PS. Zaszczpi³e¶ we mnie rozmiar 18" i szukam teraz, haha
Ostatnio edytowany przez Chrzanek (2015-02-15 17:54:36)
Tak Chrzanek zgad³e¶ s± one z Porsche, trochê bud¿et nagnê ale có¿
No to git uwierz ¿e po sezonie na 17 czu³by¶ chêæ przynajmniej o jeden cal wiêkszej felgi
M³ody Twisty bêd± ??
Nie nie, Twisty fajne nie powiem ale oklepane jak koñskie siod³o. Co¶ z Cayenne Ogólnie to kolega ma je do sprzedania z tego samego miasta w pi±tek biorê jedn± do przymiarki, pomalowana jest proszkowo na z³oty kolor w komplecie oryginalne dekielki z logiem Porsche
hu hu no to grubo lecisz
Czekamy do pi±tku na efekt przymiarki
Prosiaki na plus ;d 8J takie minimum jak na mk4 ale jak dasz dobry adapter do spasowania to bêdzie ju¿ tylko lepiej...
Theblues888, z racji tego ¿e ET tam jest 57 to wed³ug moich obliczeñ muszê daæ 45 mm dystansu na przód Wtedy wynikowe bêdzie w okolicach 12 ET, ale id±c t± sam± drog± to ¿eby by³o miód na ty³ musia³o by byæ 62 mm dystansu a to wydaje mi siê trochê przesada Wtedy tak by to le¿a³o:
Tylne kola chyba ciut za duzo wystaja-nalezy bardzo uwazac parkujac rownolegle do kraweznika aby nie zachaczyc rantem,bo to kosztowne.
57 to du¿e et i ze spasem bêdzie ciê¿ko.... o naci±gi tak samo problem... co do adapterów celuj w et 20 przód ty³ 15 jaka nie 10 przy 8J jak ma fajnie wystawaæ... no chyba ¿e chowasz ko³a...
No w³a¶nie siê zastanawiam albo bêdzie grubo wystawaæ, albo rant bêdzie równo z rantem nadkola i wtedy pomy¶limy o negatywie z ty³u, a ko³o optycznie i tak bêdzie wystawaæ bo te felgi maj± trochê wypuk³e rotory
O naci±g bêdzie ciê¿ko bo to tylko 8 cali, ale my¶lê ¿e 205/35 tutaj da radê
Ostatnio edytowany przez M³ody Golfiarz (2015-02-18 18:40:28)
jedyna sensowna do 205/35...
spsuj to na równo ewentualnie minimalnie po za b³otniki, nie rób k±tów na takiej w±skiej feldze nie wygl±da to dobrze ;p
Wracam z kolejnymi modami, dwa dni po szkole na gara¿u ale warto
- Odebrana listwa na g³adko, zeszlifowaæ spawy i bêdzie piêknie (oczywi¶cie w kolor)
- Wyciête dziury pod spryskiwacze w oryginalnym miejscu i graty przygotowane do podró¿y do lakiernika, która bêdzie w poniedzia³ek.
- t³umik podniesiony wy¿ej, i tak bêd± jeszcze poprawki bo ma byæ idealnie.
- za³o¿ony drugi fotel (musia³em przeszczepiæ kó³eczko bo by³o z³amane) i skrêcony na nowych oryginalnych ¶rubkach pod³okietnik przedni kremowy w materiale.
- naci±gniêty hamulec rêczny ¿eby nie stercza³.
- za³o¿ona rejestracje na ta¶mê dwustronn±, pod¶wietlenie tablicy na 6 ma³ych diodach LED o bia³ej zimnej barwie.
- przyklejona oryginalna lotka tylnej klapy
No i prezentujê Wam, ko³o które raczej w marcu zago¶ci (trochê go widaæ wy¿ej) na moim golfie. Felgi z Porsche Cayenne mo¿na znale¼æ je pod nazw± Turbo II. 18" , 8" szeroko¶ci ET 57, 5x130 pomalowane na z³oto tylko bêd± do nich jeszcze emblematy Porsche które mi tutaj brakuje. Oceniaæ, raczej nie oklepane
Nie czepiaæ siê ¿e auto zakurzone strasznie bo stoi bez zderzaków wolê nie jechaæ na myjnie
PozdraVWiam
wydech racja jeszcze delikatne poprawki a co do ko³a... jest inne ale nie robi wow... dla mnie nie ma pierdykniêcia zdrowego...
w sumie najbardziej z tych jakie pokaza³e¶ to flaty by³y...
jak pojdzie w dol mysle ze to duzo da i bedzie wygladalo zajebiscie
jest spoko ale jest tylko przy³o¿one bo musia³ by¶ mieæ adaptery a jak za³o¿ysz adaptery to na moje bêdzie za szeroko i rolowanie b³otniczków
¯adne rolowanie 35 mm na przód i 40 mm na ty³ bêdzie szeroko ale bez przesady. Jak ju¿ pójdzie dowód to nie tylko za felgi wiêc co mi tam Pójdzie w dó³ auto na podno¶niku wiêc wygl±da jak wygl±da, chocia¿ na obni¿enie ty³u nie mam pomys³u, my¶lê o roztoczeniu mocowania sprê¿yny albo krótsze sprê¿yny Tak czy siak belkê bêdzie trzeba przypi³owaæ haha
ale ko³o jak najbardziej na "+" nie do¶æ ¿e spoko wzór, kolor, szeroko¶ci to jeszcze nie oklepane
a tak btw jak ¶wiec± te lampki tablicy ?